De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Wereldkampioen Thaiboksen als doel

Wereldkampioen Thaiboksen als doel (Foto: DewoordenvanBram)
1 / 2
zoom out
EINDHOVEN - Jasper Moons (26) heeft een doel: wereldkampioen worden. Deelname aan het WK thaiboksen in Minsk in mei is een vereiste. Daar werkt hij keihard voor. Zes keer per week trainen, gezonde voeding en daarnaast ook nog studeren aan het HBO in zijn laatste jaar. Hij organiseert bij Duran Gym zogeheten twee bootcamps voor fondsen voor zijn reis en verblijf.


EINDHOVEN- “Momenteel heb ik geen sociaal leven”, zegt hij kalm. “Ik moet er veel voor opofferen,maar voor deze sport heb ik alles over.” Om zijn deelname aan het WK in Minsk (Wit Rusland) van 3 t/m 13 mei veilig te stellen, geeft hij een tweetal zogeheten bootcamps: intensieve trainingen. “Het is gewoon een toffe training voor iedereen. Ieder op zijn eigen kracht en tempo.” Hij traint zelf al jaren in Eindhoven bij Duran Gym. Iedere dag op en neer vanuit Heeze met trein én bus om
zich in de sportschool sterker te maken. “Tja, je moet er wat voor over hebben”, zegt hij nuchter. Duran Ebren staat hem bij als trainer/coach. “Ik blijf groeien.”


Thaiboksen, ook bekend als Muaythai, staat bekend als een explosieve sport waar saamhorigheid en respect hoog in het vaandel staan. “Als ik hier binnenkom bij Duran Gym, dan ben ik thuis. “Hij vervolgt. “De bootcamps zijn voor mij een uitgelezen mogelijkheid om mensen bekend te maken met deze sport. Het is zo anders dan kickboksen. Het gaat met gevoel en niet met lomp geweld. Tijdens mijn bootcamp laat ik de mensen proeven aan de échte Muaythai.”


Moons is betrokken bij de jeugdtrainingen in Eindhoven. “Het geeft zelfvertrouwen bij de kinderen, dat zie je. Ze staan meer open. Weerbaarheid, dat is de kern. Ik bemerk dat ook bij mezelf. Ik sta compleet anders in het leven dan vijf jaar geleden.”


Anderhalf jaar geleden vocht hij al een WK in Thailand. “Een super ervaring”, zegt hij enthousiast. “Ik ben dan geen kampioen geworden maar heb daar zoveel gewonnen voor mijzelf. Om in het mekka van de sport te mogen zijn, dat is fantastisch.” Zijn lijst van ontmoetingen in de ring is lang. Gelukkig loopt het altijd goed af. “Soms een dikke voet, het valt reuze mee met blessures.”


Of hij droomt over een titel? Hij hoeft er niet lang over na te denken. “Nee, ik droom niet. Mijn focus ligt nu compleet op het trainen. Het is nog maar een dikke maand voordat ik ga. Ik ga er voor. Ik maak altijd een kans.”


De bootcamps zijn op zondag 16 april om 11.00 uur en woensdag 19 april om 19.00 uur in Eindhoven. Kosten zijn 7,50 euro. Adres is Raedeckerstraat 9 te Eindhoven. Voor aanmelden:jasper.moons.jm@gmail.com of 06-36437724

Portretfoto: Joe NulvierNul

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 11 april 2017


Reageer via Facebook
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »