kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Feestelijke opening boekwinkel Van Piere [update]

1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - “Dankzij Paradigit kunnen we een doorstart maken en keren we terug in Eindhoven”, meldt boekhandel Van Piere op Facebook. Vandaag staat er een feestelijke opening op het programma in de winkel aan de Nieuwe Emmasingel.

“Om 9.30 uur gaan de deuren open en tussen 13.00 uur en 15.00 uur zal er een hapje en drankje worden geserveerd”, aldus ‘het nieuwe team van Van Piere’ op Facebook. “Met de start van de Boekenweek is ook het boekenweekgeschenk bij ons te verkrijgen.”

Vrijdag werd bekendgemaakt dat Paradigit-oprichter Arjan de Koning de doorstart van de boekenwinkel mogelijk maakt. Na Selexyz en Polare neemt de boekwinkel zijn oude bekende naam Van Piere weer aan - al staat er voorlopig nog ‘in wording’ achter.

Update: Eindhoven Dichtbij liep zaterdag bij Van Piere binnen om winkelmanager Paul van Orsouw te spreken over de heropening.

“Ik ben echt zo blij en ik zie de samenwerking zo zitten”, zegt Van Orsouw over het feit dat Paradigit zijn winkel van de ondergang heeft gered. Volgens hem ging het nieuwtje vrijdagavond als een lopend vuurtje rond op het Boekenbal. Van Piere is officieel de eerste Polare-boekwinkel die een doorstart maakt.

Na een periode van onzekerheid over de toekomst van de winkel, die tijdelijk gesloten was, werd zaterdag de rode loper uitgelegd en konden boekenkopers de winkel weer in.

“De opluchting is groot”, zegt Van Orsouw, die naar eigen zeggen lang moest wachten op een ‘go’ van de curator. “Maar de curator heeft zich op deze winkel gefocust, omdat hij merkte met welke snelheid de strategische partner (Paradigit, red.) wilde werken. Want die wilde ook gewoon per se vandaag open zijn en de eerste zijn die een doorstart maakt.”

In de periode dat de winkel gesloten was, kreeg het personeel via briefjes op de deur steunbetuigingen van diverse mensen. Zijn er deze zaterdag nog mensen naar de winkel gekomen om hun blijdschap te uiten nu de winkel weer open is? Van Orsouw: “Ja, veel mensen zijn net zo blij als ik. Ik ben vandaag vaak aangesproken door mensen die het fijn vinden dat we doorgaan. Het is gewoon hartverwarmend.”

De doorstart is nu mogelijk gemaakt, maar nog niet alles is in kannen en kruiken. Er moet de komende tijd onder andere nog nagedacht worden over hoe de samenwerking met Paradigit ingevuld gaat worden en of de winkel wel zo groot blijft als ie nu is. Mede daarom heet de winkel voorlopig 'Van Piere in wording'.


2 REACTIES TOT NU TOE
Houd mij op de hoogte van alle nieuwe reacties op dit artikel
Houd mij maximaal 1x per dag op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
Bedankt voor je reactie
Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.
Bedankt voor je reactie
De redactie is op de hoogte gebracht van de klacht.
Bedankt voor je reactie
Je reactie is nu te zien bij het artikel.
Bevestig je reactie

Help ons de kwaliteit van de reacties goed te houden; vul hieronder jouw gegevens in. Of log in als je een dichtbij.nl account hebt.

Facebook Twitter
Naam
E-mailadres Je e-mailadres wordt niet op de site getoond.
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Je reactie wordt getoond zodra je op de bevestigingslink hebt geklikt in de e-mail die wij je sturen.

Login op dichtbij.nl

Vul hieronder je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op dichtbij.nl Of maak een profiel aan en plaats voortaan moeiteloos je berichten

Gebruikersnaam
Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Dit is niet ok

Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als je ingelogd bent en je een geldig e-mailadres hebt ingevuld en deze bevestigd hebt. Inloggen kan hiernaast, of:

 • klik hier om een e-mailadres aan je profiel toe te voegen of om een nieuwe bevestigings e-mail aan te vragen.
 • klik hier om je te registreren
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
 • Wekelijks

  Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
 • Dagelijks

  Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
 • Nieuws alert

  Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio