De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Feestelijke opening boekwinkel Van Piere [update]

1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - “Dankzij Paradigit kunnen we een doorstart maken en keren we terug in Eindhoven”, meldt boekhandel Van Piere op Facebook. Vandaag staat er een feestelijke opening op het programma in de winkel aan de Nieuwe Emmasingel.

“Om 9.30 uur gaan de deuren open en tussen 13.00 uur en 15.00 uur zal er een hapje en drankje worden geserveerd”, aldus ‘het nieuwe team van Van Piere’ op Facebook. “Met de start van de Boekenweek is ook het boekenweekgeschenk bij ons te verkrijgen.”

Vrijdag werd bekendgemaakt dat Paradigit-oprichter Arjan de Koning de doorstart van de boekenwinkel mogelijk maakt. Na Selexyz en Polare neemt de boekwinkel zijn oude bekende naam Van Piere weer aan - al staat er voorlopig nog ‘in wording’ achter.

Update: Eindhoven Dichtbij liep zaterdag bij Van Piere binnen om winkelmanager Paul van Orsouw te spreken over de heropening.

“Ik ben echt zo blij en ik zie de samenwerking zo zitten”, zegt Van Orsouw over het feit dat Paradigit zijn winkel van de ondergang heeft gered. Volgens hem ging het nieuwtje vrijdagavond als een lopend vuurtje rond op het Boekenbal. Van Piere is officieel de eerste Polare-boekwinkel die een doorstart maakt.

Na een periode van onzekerheid over de toekomst van de winkel, die tijdelijk gesloten was, werd zaterdag de rode loper uitgelegd en konden boekenkopers de winkel weer in.

“De opluchting is groot”, zegt Van Orsouw, die naar eigen zeggen lang moest wachten op een ‘go’ van de curator. “Maar de curator heeft zich op deze winkel gefocust, omdat hij merkte met welke snelheid de strategische partner (Paradigit, red.) wilde werken. Want die wilde ook gewoon per se vandaag open zijn en de eerste zijn die een doorstart maakt.”

In de periode dat de winkel gesloten was, kreeg het personeel via briefjes op de deur steunbetuigingen van diverse mensen. Zijn er deze zaterdag nog mensen naar de winkel gekomen om hun blijdschap te uiten nu de winkel weer open is? Van Orsouw: “Ja, veel mensen zijn net zo blij als ik. Ik ben vandaag vaak aangesproken door mensen die het fijn vinden dat we doorgaan. Het is gewoon hartverwarmend.”

De doorstart is nu mogelijk gemaakt, maar nog niet alles is in kannen en kruiken. Er moet de komende tijd onder andere nog nagedacht worden over hoe de samenwerking met Paradigit ingevuld gaat worden en of de winkel wel zo groot blijft als ie nu is. Mede daarom heet de winkel voorlopig 'Van Piere in wording'.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 maart 2014


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »