De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nieuw: MBO-headbangen op Metal Factory

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - Gitaarmuziek op MBO-niveau, het kan. Het Summa College in Eindhoven start komend schooljaar de Metal Factory, in de volgepiercete volksmond nu al de Beroepsopleiding Tinus Kanters genoemd. In drie jaar leer je alle fijne kneepjes van het zware metaal. Afstuderen kan in de richting zang, drums, gitaar en basgitaar. Hell yeah!

Je krijgt les van docenten als Floor Jansen, Stef Broks, Ruud Jolie en Johan van Stratum. Als je niet weet wie dat zijn, dan ben je bij voorbaat al uitgesloten om lessen te volgen aan dé opleiding voor metalcity Eindhoven. 

“Er is een grote groep muzikanten in Nederland, die zich puur op de muziekstroming Metal en de daaruit voortvloeiende subgenres richt en vanwege de stijlgebonden speltechnieken en muzikale opvattingen nauwelijks een plek vindt binnen het huidige popmuziekonderwijs." laat het Rock City Institute weten. "Daarbij is er wél een duidelijke vraag vanuit de professionele markt naar dit specifieke soort musici. Sterker nog, de geldstromen vanuit de Metalscene zijn zeer relevant voor zowel de nationale als de internationale muziekindustrie."

Interesse in de James Hetfield Academy? Open dag is op zaterdag 20 april, in Dynamo. Met een tof festival als afsluiter. 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 07 april 2013


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »