De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Designschutting voor huizen Meerveldhovenseweg

1 / 1
zoom out

Een designschutting van 130 meter lang verrijst na de bouwvak aan de achtertuinen bij de woningen aan de Meerveldhovenseweg ter hoogte van het Kastelenplein in Gestel. “Samen met de bewoners kozen we voor deze bijzondere eyecatcher als combinatie van veiligheid en identiteit”, licht een woordvoerster van woningcorporatie Woonbedrijf, opdrachtgever van het project, toe. “Dit was een goed moment om het te verbinden met design.” 

Het ontwerp is door Studio Maatwerk en Studio 1:1 gemaakt in samenwerking met de bewoners. Het wordt een stevig hekwerk, met led-verlichting. De bewegende animatie die straks in het hekwerk is te zien, is samen met de bewoners bedacht. “Samen met de muurschildering bij het voormalige Grafisch Lyceum aan de Karel de Grotelaan, is de designschutting een ware entree voor Gestel.”

Design in Gestel
Vorig jaar heeft Woonbedrijf in stadsdeel Gestel al een aantal opmerkelijke designobjecten geplaatst: de kleurige schuttingstrip op zij- en achtermuren, burenbenkskes en stoeptuinpotten. En ook de XXL Picknicktafel bij de rotonde van de Karel de Grotelaan. Alle designobjecten hebben als doel de wijk te verfraaien en de leefbaarheid te verhogen.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »