De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Seks in massagesalon, hoe controleer je dat?

1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - Drie massagesalons in Eindhoven hebben een waarschuwing gekregen, omdat er seksuele handelingen tegen betaling plaats zouden vinden. Er zijn geen bewijzen verzameld, maar er zijn wel tips binnengekomen van mensen.

Echt actie kan de gemeente dus nog niet ondernemen tegen de uitbaters van de salons. Als inderdaad blijkt dat er dingen gebeuren waar ze geen (bordeel)vergunning voor hebben, kan de gemeente pas stappen zetten. Maar de grote vraag is: hoe controleert de gemeente of etablissementen ook aan spannende nevenactiviteiten doen? Sturen ze een ambtenaar undercover op deze zaken af? Een politieagent in burger die ze op heterdaad kan betrappen?

We vragen het aan de persvoorlichtster van de gemeente, die een lach niet kan onderdrukken om onze nieuwsgierigheid. "Het is erg lastig om te controleren. Er zijn strenge regels verbonden aan undercover controleren. Een controleur moet zich altijd legitimeren. Anders zal een rechter oordelen dat het uitlokking is", legt ze uit.

"We gaan eigenlijk veelal af op signalen van anderen, zoals ook nu is gebeurd bij die drie salons. Het zijn meestal mensen uit de seksbranche, die zelf wel een vergunning hebben, en gaan kijken bij andere zaken om te zien of daar niks zonder vergunning gebeurt. Ook onderzoeken we of zaken op internet reclame maken voor hun diensten, op fora en dergelijke." Volgens de woordvoerder is het moeilijk om te bewijzen. "Je moet kunnen aantonen dat er betaald is voor de seksuele handelingen, want op vrijwillige basis is dit niet strafbaar."

Een andere vraag is: om welke salons gaat het? Omdat de gemeente de naam van die salons niet op het spel wil zetten, maken ze niet bekend welke een waarschuwing hebben gehad. De bekendste salon is Yu & Mi, waar op de site meteen duidelijk wordt dat je daar niet alleen maar heen gaat om je stijve nekspieren soepel te laten kneden. Maar die hebben daar gewoon een vergunning voor, al wil de receptioniste die de telefoon opneemt daar niets over vertellen. "Mijn baas is met vakantie."

Foto: Google Streetview


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »