kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Ook vrijdag en zaterdag geen treinen van en naar Tilburg

Ook vrijdag en zaterdag geen treinen van en naar Tilburg
EINDHOVEN - Ook vrijdag en zaterdag kun je nog niet met de trein naar Tilburg. Omdat het Centraal Station daar verbouwd wordt is er al de hele week geen treinverkeer tussen onder meer Eindhoven en Tilburg. Volgens planning zouden vrijdag de treinen weer rijden, maar de werkzaamheden lopen uit en daarom mogen reizigers ook vrijdag nog met de bus.

Eindje terug: Langste personentrein ter wereld naar Eindhoven [video]

Eindje terug: Langste personentrein ter wereld naar Eindhoven [video]
EINDHOVEN - Eigenlijk zou-ie nu iedere dag wel mogen rijden en dan vooral in de spits. Dan hoeven we nooit meer te klagen over overvolle treinen. In 1989 doet de NS een geslaagde recordpoging omdat we 150 jaar treinen in Nederland. Dit jaar vieren we 175 jaar treinen, maar een recordpoging zit er (voor zover bekend) niet in.  's Werelds langste personentrein rijdt in 1989 van Rotterdam naar Eindhoven.

Top Names in Eindhoven

Top Names in Eindhoven
EINDHOVEN - Op dinsdag 4 november strijkt Top Names in Eindhoven neer om daar mooie innovatieve bedrijven en ondernemers aan het woord te laten.Top Names, een activiteit van Fast Moving Targets, is een internet-tv programma dat elke dinsdag vanuit Amsterdam wordt uitgezonden. Interviewers Erwin Blom en Roeland Stekelenburg gaan daarbij in gesprek met twee innovatieve mediamakers. 

Rottweiler Diessel hoeft niet dood

Rottweiler Diessel hoeft niet dood
SON EN BREUGEL - Hond Diesel krijgt definitief geen spuitje. De rechter heeft bepaald dat de rottweiler niet wordt geëuthanaseerd en dat de eigenaar niet op zoek hoeft te gaan naar een nieuw onderkomen. Diesel blijft in een speciale opvang.

VPRO opent medialab op Strijp-S [update]

VPRO opent medialab op Strijp-S [update]
EINDHOVEN - Omroep VPRO zoekt structurele samenwerking met ontwerpers, uitvinders en mediamakers en vestigt daarom een medialab op Strijp-S, dat begin maart 2015 van start gaat. De beoogde locatie is het Natlab. Het medialab krijgt de weinig originele, maar doeltreffende naam VPRO@Strijp-S.

Hallo Eindhoven, hallo klassieke, vette Volvo!

Hallo Eindhoven, hallo klassieke, vette Volvo!
EINDHOVEN - Hallo Eindhoven, goedemorgen! Vette bak op Strijp-R. Een oude Volvo siert het straatbeeld in Strijp. Ja, we moeten vooruit met slimme, energiezuinige auto's en wie zien graag de laadpalen op iedere straathoek opduiken. Maar soms is heel tof om zo'n oude bak te zien. De foto is van Antonius van Lierop.

Sparrow zoekt baas!

Sparrow zoekt baas!
EINDHOVEN - Sparrow is een kruising dog van zes jaar jong. Hij verblijft sinds 24 september 2014 in Dierenopvangcentrum De Doornakker. Bij binnenkomst in het opvangcentrum was deze knappe vent erg bang. Met rustgevende medicatie en een rustigere ruimte is Sparrow gelukkig weer meer tot zichzelf gekomen.

DDW 2014: Meer energie winnen met zonnepanelen die de zon volgen [foto's]

DDW 2014: Meer energie winnen met zonnepanelen die de zon volgen [foto's]
EINDHOVEN - Tijdens de Dutch Design Week vind je dit jaar op Strijp-S een zonnepaviljoen met de naam Kinegrity. Op het eerste gezicht doet het paviljoen denken aan een grote partytent, compleet met groot wit zeil. Bijzonder aan deze 'partytent’ zijn de zonnepanelen bovenop dat zeil. Die kunnen door een slimme constructie met de zon meebewegen, om zo tot 50 procent meer rendement op te leveren. De ontwikkelaars van Kinegrity zijn TU/e-studenten Lucas Klerk en Peter Koelewijn.

Help je mee alle Design Rides op foto te verzamelen? [DDW 2014]

Help je mee alle Design Rides op foto te verzamelen? [DDW 2014]
EINDHOVEN - Een terugkerend fenomeen tijdens de Dutch Design Week zijn de Design Rides. Getooid met een eyecatcher op het dak rijden er in totaal 30 auto’s rond om bezoekers daar te brengen waar design en hun designers wachten om aanbeden te worden. En nog gratis ook. Dit jaar heeft Volvo het stokje overgenomen van Mini als leverancier van de auto's. Wij van Eindhoven Dichtbij vinden deze “haute couture voitures” helemaal leuk, dus gaan we ze verzamelen. Op foto wel te verstaan.

Hallo Eindhoven, hallo regenboog achter de kegels!

Hallo Eindhoven, hallo regenboog achter de kegels!
Hallo Eindhoven, goedemorgen! Wij van Eindhoven Dichtbij zijn dol op regenbogen. Dat weet Bart Brouwers. Dus toen hij gisteren bij de Flying Pins stond en op de achtergrond een regenboog aan de hemel zag, bedacht hij zich geen moment. Klik, foto, doorsturen. Het mooie van een regenboog vinden wij altijd dat er op dat moment meer mensen in Eindhoven zijn die de regenboog zien, vanuit een andere hoek en met een andere achtergrond. Dus heb jij gisteren rond 18 uur ook een foto van deze regenboog gemaakt, deel 'm dan met ons. Dat kan onder meer via Twitter, Facebook en Instagram.

FAQ de gemeente! Twitter is het loket voor al uw vragen

FAQ de gemeente! Twitter is het loket voor al uw vragen
EINDHOVEN - Je kunt naar het Stadskantoor gaan, een nummertje trekken, geduldig wachten, een vraag stellen en hopen dat je direct antwoord krijgt. Of je pakt de telefoon, belt de gemeente en krijgt via een aantal keuzemenu’s uiteindelijk een ambtenaar aan de telefoon. Oóóf… je stelt je vraag, dropt een klacht of geeft een complimentje via Twitter bij de gemeente. Twitter kent nauwelijks drempels en is daarom voor veel burgers een makkelijk te benaderen loketje. Zo ook in Eindhoven, waar de afdeling webcare van de gemeente het twitteren aardig in de vingers heeft.

Vaten met xtc-afval gevonden langs Beatrixkanaal [foto's]

Vaten met xtc-afval gevonden langs Beatrixkanaal [foto's]
EINDHOVEN - Een schipper heeft langs het Beatrixkanaal, bij Eindhoven, dinsdagmiddag enkele vaten met drugsafval gevonden. Het was nog een lastige opgave voor de hulpdiensten om de vaten te lokaliseren en weg te halen van de vindplek...

Rondje binnenstad: overlast straatverkopers valt mee

Rondje binnenstad: overlast straatverkopers valt mee
EINDHOVEN - Als je in het centrum van Eindhoven loopt, ontkom je er bijna niet aan: straatverkopers die een donatie aan het goede doel proberen af te dwingen, smaaktesten willen afnemen of proberen je een abonnement aan te smeren. Maar hoe zit het nou? Wie mag waar en wat verkopen? En wat vinden de winkeliers ervan?

DJ Cevex betaalt eerste dj-set met smartengeld

DJ Cevex betaalt eerste dj-set met smartengeld
VELDHOVEN - Dj Stef Luijten, aka Cevex, is een 23-jarige plaatjesdraaier uit Veldhoven met een voorkeur voor alle muziek die eindigt op core. In Nederland – en Brabant – zijn veel dj’s die dromen van een doorbraak. Net zoals Cevex, al draait hij voornamelijk voor de lol. Voor een optreden krijgt hij niet echt een financiële vergoeding, geld is niet Cevex’ drijfveer. “Maar dat is natuurlijk altijd welkom!” zegt hij.

Hallo Eindhoven, hallo herfst in Philipsdorp!

Hallo Eindhoven, hallo herfst in Philipsdorp!
EINDHOVEN - Hallo Eindhoven, goedemorgen! De herfst is aan! Storm, regen, kelderende temperaturen en een verwachte drukke ochtend- en avondspits...vandaag gaan we de herfst op z'n best meemaken, als we de berichten mogen geloven. Ondertussen zien we de bomen verkleuren in Philipsdorp, de ene iets sneller dan de andere. Mooie plaatjes uit de buurt waar de straten naar bomen vernoemd zijn. 

Bewegen op afstand

EINDHOVEN - Een initiatief dat ruim twee jaar geleden is opgezet door Ons Net Eindhoven in samenwerking met het lokale medisch gezondheidscentrum van het St Anna ziekenhuis Topsupport en Ouderen Sociëteit Andromeda.

Hallo Eindhoven, hallo Design Bike Rides!

Hallo Eindhoven, hallo Design Bike Rides!
EINDHOVEN - Hallo Eindhoven, goedemorgen! DDW is aan. Of eigenlijk moeten we zeggen: UP! De jaarlijkse design-9-daagse beleefde een goed zonovergoten openingsweekend. Evenals in voorgaande jaren rijden er 30 zogeheten Design Rides rond die bezoekers gratis van de ene designhotspot naar de andere brengen. Volvo heeft het stokje van Mini overgenomen. Vorig jaar hebben we foto's van alle Design Rides verzameld, dus ook dit jaar doen we dat. En daarvoor roepen we de hulp van onze lezers in. Een eerste verzoek op Twitter leverde een antwoord van Marcel Clerx op: of het ook een foto van de De...

18-23 oktober: geen treinen tussen Eindhoven en Tilburg

18-23 oktober: geen treinen tussen Eindhoven en Tilburg
EINDHOVEN - Van Eindhoven naar Tilburg met de trein zit er deze herfstvakantie niet in. Tot en met donderdag 23 oktober gaat Tilburg op slot voor treinverkeer. Er vinden namelijk grootschalige werkzaamheden plaats rondom het centraal station van Tilburg, dat vernieuwd, verbouwd en uitgebreid wordt. In plaats van treinen rijden er bussen vanuit alle richtingen van en naar Tilburg.

Studententeam Storm doet mee aan race om de wereld met 'Tesla onder de motorfietsen'

Studententeam Storm doet mee aan race om de wereld met 'Tesla onder de motorfietsen'
EINDHOVEN - In tachtig dagen de wereld rond met een elektrische motorfiets. Na de Solar Challenge en de Pykrete Dome stort een groep studenten van de TU/e zich op een nieuw avontuur: meedoen aan de 80 Day Race. Oftewel, een race voor elektrische voertuigen geïnspireerd op het verhaal van Jules Verne. Onder de naam ‘Storm’ werkt een team van 29 personen aan het project dat eindigt in april 2016, wanneer de bijzondere reis om de wereld in 80 dagen plaatsvindt.

Nieuw: elke zondag livemuziek bij PopEi

Nieuw: elke zondag livemuziek bij PopEi
EINDHOVEN - Vanaf nu: elke zondag livemuziek in PopEi! Als er geen concert in de zaal is, dan komen de beste singer-songwriters van Eindhoven en omgeving langs om in een intieme setting in het gezellige café een aantal sets te spelen tussen 16.00 en 18.00 uur. En de eerste zondag is het meteen dubbel genieten, want naast het concert van de 'Top 2000 On The Roadshow' in de zaal ‘s avonds, komt ook nog eens singer-songwriter Nick van Wyck vooraf het café opwarmen.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio