De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Column Piet Poell: Dierenleed

Column Piet Poell: Dierenleed (Foto: Piet Poell)
1 / 1
zoom out
EINDHOVEN - In de binnenlanden van Mantsjoerije schijnt een interessant experiment gaande te zijn. Daar is een nieuwe wet aangenomen die het mogelijk maakt onterechte uitkeringstrekkers te treffen in hun hart. Vooral België schijnt, na de recente ontdekking van een miljoenenfraude in het steuntrekkersimperium dat voornamelijk door Turken wordt beheerd, met argusogen naar Mantsjoerije te kijken. Dat u nog niets gehoord hebt van het experiment, komt omdat Mantsjoerije op niemands netvlies zit wegens te ver en te ontoegankelijk. Het land wordt zorgvuldig afgeschermd door een complot van wereldleiders, want pas als het experiment uit zijn kinderschoenen gegroeid is, willen ze het overal invoeren, zodat de productie van vlees belangrijk goedkoper kan.

Zoals iedereen weet wordt de wereld beheerst door complotten, die de griezeligste ontwikkelingen uit het zicht van de mensheid willen houden. Geheime afspraken onder multinationals om ons te drogeren met hun producten, tachtig uitverkoren wereldleiders die zitting hebben in een comité dat over cruciale gebeurtenissen beslist (waar en wanneer mag er oorlog uitbreken, waar en wanneer mogen terroristen toeslaan en hoeveel bootvluchtelingen mogen er nog verdrinken om de overbevolking van Europa tegen te gaan, - nog heel erg veel). Buitenaardse wezens zitten mee in een complot dat erop gericht is de mensheid langzaam ten onder te laten gaan en computers en robots het over te laten nemen, ten gunste van die “extraterrestial invaders”. We zijn in feite al lang overgenomen, maar om ons ons lot te laten aanvaarden, wordt het mondjesmaat gebracht. Tijd en ruimte zijn al overwonnen, met een sprong kunnen we op de dichtsbijzijnde planeet aarde zijn, maar men houdt ons die technieken geheim.

 Zo, nu u weet hoe de wereld in elkaar zit, komen we terug op Mantsjoerije. Daar gaat de hele economie ten onder door valse uitkeringstrekkers – wat ook niemand weet! – dus neemt men daar drastische maatregelen, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Aan vier kanten zelfs. Overbevolking wordt tegengegaan – weet ook niemand, dat er overbevolking is in Mantsjoerije; we stellen ons dat land nog steeds voor als de woeste wieg van Dzjengis Khan – vlees wordt goedkoper, fraude wordt uitgeroeid en dierenleed wordt drastisch verminderd.

 Om met dat laatste te beginnen: als je de vleesproductie wilt opdrijven, is varkensleed een bijproduct. Ruk ze de oren uit, hak ze de poten af en kook ze levend om het allemaal efficiënter te laten verlopen. Maar dan nog: je moet enorm veel investeren om die varkens vetgemest te krijgen. En nu kwamen ze daar in Mantsjoerije op een idee. Een varken heeft de intelligentie van een peuter. Dat heeft de wetenschap bewezen. Het kent emoties als een peuter, denkt en combineert als een peuter, dus waarom niet echte peuters op de slachtbank? Peuters kosten bovendien niets, want ze worden opgevoed door pa en ma en niet door de boer die ervan moet leven.

 Dan moet je eerst aan peuters komen.

 Die halen ze bij frauderende uitkeringstrekkers.

 Die kunnen kiezen: of een kind inleveren of naar het gevang. Nou zijn gevangenissen geen pretje in Mantsjoerije, dus de meesten kiezen voor het kind. Dat mag wel niet ouder zijn dan zes, anders wordt het vlees te taai.

Dat experiment is al jaren aan de gang en de mentaliteit is volledig omgeslagen. Er zijn al gezinnen die peuters kweken als garantie voor hun onbezorgde dag. En er schijnen ouders te zijn die hun kinderen vetmesten met taart en snoep, maar daartegen wordt hardhandig opgetreden, want taart en snoep maken het vlees sponzig en dan verandert de textuur van grand cru naar soepvlees. En niemand wil zijn kind in de soep.

 Dit experiment is aan het licht gebracht door Wikileaks, dat de hand heeft weten te leggen op zekere documenten. Maar de klokkenluiders zijn onmiddellijk veroordeeld en moeten nu zelf leven van een uitkering…

 Sinds het enorme schandaal over de dierenmishandeling in een abattoir in Tielt in alle media werd gebracht, volgt België de ontwikkeling op de voet. Dierenrechten gelijk aan mensenrechten, een baanbrekend idee!

 U hebt waarschijnlijk al Mantsjoerijs peutervlees op uw bord gekregen zonder het te weten. Het wordt al mondjesmaat ingevoerd, in sommige supermarkten ligt het in de schappen als varkenshaasje, zodat u de smaak te pakken kunt krijgen. Ik wed dat u er niets van gemerkt hebt. Dat u paardenvlees at in plaats van biefstuk, daar hebt u ook nooit iets van gemerkt.
 
 Excessen zijn er natuurlijk ook. Soms wordt er een peuter zo vreselijk verhakkeld, dat hij bij het vleesafval moet worden gedumpt, schreeuwend om zijn mama. Maar dat zijn de kinderziektes van het systeem. 
 

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 04 april 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »