De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Peter Pan Speedrock krijgt Vriendschapspenning

(Foto: Wikimedia commons)
1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - Tijdens hun afscheidsconcert in de Effenaar reikte locoburgemeester Mary-Ann Schreurs op zaterdag 26 november de Vriendschapspenning van de stad Eindhoven uit aan de bandleden van Peter Pan Speedrock: Peter van Elderen, Bart Nederhand en Bart Geevers.

Peter Pan Speedrock is in 1996 opgericht en heeft sindsdien ruim 2000 concerten gegeven door heel Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië en Japan. De bandleden zijn alle drie uit Eindhoven afkomstig en hebben in hun 20-jarig bestaan over de hele wereld gespeeld en vele prijzen gewonnen.

In 2004 won de band een Zilveren Harp. In 2002 en in 2008 werd drummer Bart Nederhand door Muziek Centrum Nederland onderscheiden als beste drummer van Nederland. In 2005 werd zanger/gitarist Peter van Elderen uitgeroepen tot beste gitarist van Nederland en in 2006 won Bart Geevers de titel beste bassist van Nederland.

Rockcity
De betekenis van de band voor de Nederlandse popmuziek en de profilering van Eindhoven (zowel nationaal als internationaal) is heel bijzonder. Uit alles wat de band doet, spreekt het respect voor hun roots, de stad Eindhoven. Zo ook uit de compositie 'Rockcity’. Deze song van Peter Pan Speedrock groeide uit tot een publieksfavoriet en typeert Eindhoven als belangrijke en inspirerende leverancier van rockmuziek. Het Eindhoven Rockcity-logo, veel gedragen op onder meer t-shirts, is ontworpen door bassist Bart Geevers.

Popklimaat
Binnen de eigen gemeentegrens zette de band zich in voor een gezond popklimaat, met name door het bedenken en uitvoeren van creatieve concepten. Zo was het Klokgebouw tien keer bomvol tijdens het jaarlijkse terugkerende Speedfest, een festival uit de hoed van Peter Pan Speedrock. En op Koningsdag trokken duizenden fans richting datzelfde gebouw voor het jaarlijkse Klok Rock Orange Festival van deze musici.

Indrukwekkende carrière

Na 20 jaar stopt Peter Pan Speedrock. Zij bedanken de vele fans met een internationale afscheidstournee, die eindigt met twee uitverkochte concerten in de Effenaar. Twintig jaar Peter Pan Speedrock betekent een omvangrijk oeuvre, vijftien edities van hun eigen festivals (5x Klok Rock Orange en 10x Speedfest) een eigen Premium Speedrock Heavy Lager bier en tijdens alle shows bij elkaar opgeteld ruim 1 miljoen bezoekers. Het is tevens het einde van een indrukwekkende carrière die begonnen is en ook eindigt in hun geliefde thuisstad: Eindhoven Rockcity.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »