De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Definitieve herinrichting Karel Vermeerenplantsoen van start

(Foto: Wikimedia)
1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - Het Karel Vermeerenplantsoen, de binnentuin in hartje stad, heeft veel te lijden gehad van bouwwerkzaamheden in het verleden. Deze week zijn de laatste werkzaamheden gestart om het plantsoen weer in ere te herstellen. Het Karel Vermeerenplantsoen ligt tussen de Ten Hagestraat en de Smalle Haven. Overdag is de binnentuin voor iedereen toegankelijk.

In de vorige eeuw was dit stukje Eindhoven nog een verzameling tuinen van omliggende panden. Later werd het onderdeel van een grote parkeerplaats. Na de bouw van de Smalle Haven (2007) werd dit stukje Eindhoven openbaar plantsoen. De oorspronkelijke (thans 80-90 jaar oude) bomen hebben veel te lijden gehad van de bouwwerkzaamheden. Daarom zijn in de jaren daarna (2010, 2015) de groeiplaatsen van de bomen verbeterd. Dit heeft gevolgen gehad voor de oorspronkelijke inrichting van het plantsoen.

Verbetering verblijfskwaliteit
Nu is het moment aangebroken om de herinrichting te voltooien en de verblijfskwaliteit van het plantsoen te verbeteren. Samen met aanwonenden en ondernemers is gewerkt aan een definitief herinrichtingsplan.

Concreet betekent dit dat onder anderen hoofdpaden tussen de drie entrees worden aangelegd, dat het oorspronkelijke ontwerp van Jo Coenen (voor zover mogelijk) terugkomt, dat er gazons en zitelementen komen en dat er een vaste plantentuin wordt aangelegd. Naar verwachting is de herinrichting eind dit jaar voltooid.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »