De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Website voor klachten over vliegtuiglawaai Eindhoven Airport

1 / 1
zoom out

EINDHOVEN - Omwonenden van Eindhoven Airport kunnen sinds maandag op een speciale internetpagina terecht met hun klachten over vliegtuiglawaai. De site toont bovendien vrijwel meteen informatie over de passagiersvluchten van en naar Eindhoven.

Het systeem is uniek voor een regionale luchthaven, vertelde directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport maandag bij de presentatie.

Klachten kwamen tot dusver binnen via telefoon of e-mail. Het huidige systeem om geluid te meten is niet inzichtelijk, zei wethouder Joost Helms. Het klachtensysteem was onvriendelijk en ontmoedigend, vertelde voorzitter Klaas Kopinga van Belangenvereniging Omwonenden Welschap.

De ontwikkeling komt voort uit het advies van voormalig minister Hans Alders over de groei van de luchthaven.

De omwonenden hebben tien jaar naar het systeem gehunkerd, stelde Kopinga. “De hinder wordt niet verminderd maar de beleving wordt anders. Je kunt het geluid een plekje geven en je kunt zien of je je terecht moet ergeren”, zei hij. Ze kunnen bijvoorbeeld hun thuisadres invoeren en exact zien hoe dichtbij een vliegtuig is geweest. 'Essentiële informatie' over de vluchten van Defensie ontbreekt nog. Informatie over vliegbewegingen van het leger is geheim, maar de hoop is dat Defensie in de loop van volgend jaar ook informatie gaat leveren.

Vorig jaar kwamen 2327 klachten binnen over het vliegverkeer rondom Eindhoven. Driekwart van de klachten ging over vliegbewegingen van Defensie.

bron: ANP


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zakelijk nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »