De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Ruim € 12.000 voor Stichting Neos

(Foto: Bram den Haan)
1 / 1
zoom out

De voorstelling Straatmonologen heeft ruim 12.000 euro opgeleverd voor Stichting Neos. Directeur Giel Pastoor van het Parktheater overhandigde Pim Dijkstra van Neos dinsdagavond een cheque van 12.176 euro en 42 cent, de precieze opbrengst uit de kaartverkoop.

Dinsdag was de première van de voorstelling waarin ex-daklozen hun levensverhaal met het publiek deelden. Ze werden ondersteund door verschillende artiesten, onder wie Theo Maassen.

De opbrengst van het project wordt gebruikt om de voorstelling Straatmonologen te kunnen opvoeren bij instanties en scholen. Op deze manier wil Neos in gesprek komen over dak- en thuisloosheid, oorzaken en vooroordelen.

Straatmonologen is gebaseerd op aangrijpende verhalen waarin (ex)-daklozen vertellen over hun strijd. Over de vooroordelen en de problematiek rondom de reïntegratie. Deze worden afgewisseld met muziek en theater, geheel belangeloos verzorgd door bekende artiesten en muzikanten.

Door de straatmonologen als een theaterstuk te brengen proberen stichting Neos (maatschappelijke opvang Eindhoven), Parktheater Eindhoven en een aantal artiesten onder wie Theo Maassen, Tigre Blanco, Denvis, Bertus Borgers, Peter Faber en Geert Chatrou, aandacht hiervoor te vragen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 december 2012


Reageer via Facebook
Plaats je eigen zorgnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »