De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Een vondst op Koningsdag? Laat het aanstaande zondag taxeren

Een vondst op Koningsdag? Laat het aanstaande zondag taxeren
EINDHOVEN - Het gebeurt! Een prachtig kunststuk of antiquiteit vinden op de Koningsmarkt. Vaak weet de vinder niet wat de waarde van een dergelijk stuk is. Aanstaande zondag 30 april kunnen deze kunststukken getaxeerd worden door Kunsthandel Art Dumay en de grootste veilingsite van Nederland: Catawiki.

BandenConcurrent nr. 1 in de Shopping Awards Ecommerce50 dankzij 400% omzettoename

EINDHOVEN - Naast de goedkoopste band van Nederland, heeft BandenConcurrent nu ook de snelste band van Nederland.

Economia festival: een feest voor elastische en nieuwsgierige geesten

Economia festival: een feest voor elastische en nieuwsgierige geesten
EINDHOVEN - Van 28-30 april vindt het eerste denkfestival van het Zuiden plaats in Natlab, Eindhoven, georganiseerd door Baltan Laboratories: Economia, een festival over economie, zonder de economen... maar met:

Robin Hood in De Hunnebergen: een schot in de roos!

Robin Hood in De Hunnebergen: een schot in de roos!
LUYKSGESTEL - De volledige cast en crew van “Robin Hood, de musical” heeft de eerste spierbelasting al gehad. Op het terrein van Openluchttheater De Hunnebergen hebben zij nu wekelijks de repetities. Noeste arbeid gevraagd én geleverd voor de voorstelling vol actie en sensatie. Fluitende vogels, voorzichtige zonnestralen en de geur van verse koffie zullen de komende weken gemeengoed zijn in de bossen van Luyksgestel.

Singer-songwriter Marc Straten

Singer-songwriter Marc Straten
EINDHOVEN - POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 28 mei is het de beurt aan Marc Straten. Hij zal een aantal songs ten gehore brengen in een intieme setting in het gezellige café tussen 16.00 en 18.00 uur. Hij speelt Nederlandstalige luisterliedjes in een eigenzinnig jasje. Entree: gratis.

Instagram foto's van #eindhovendichtbij

Klik op de foto's om ze te vergroten.

26 Mei: Kiki Mettler Release Party

26 Mei: Kiki Mettler Release Party
EINDHOVEN - Vrijdag 26 mei is het tijd voor de EP release van singer-songwriter Kiki Mettler. Eigenlijk heeft ze niet meer nodig dan een microfoon, een barkruk en een akoestische gitaar om je mee te nemen in haar muziek. 26 Mei geeft ze tóch met behulp van haar band voor het allereerst nét dat beetje extra tijdens de release van haar debuut EP! Zaal open: 20.00 uur. Entree: gratis.

21 Mei: Singer-songwriter Sinner & the Songfighter

21 Mei: Singer-songwriter Sinner & the Songfighter
EINDHOVEN - POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 21 mei is het de beurt aan Sinner & the Songfighter. Zij zullen een aantal songs ten gehore brengen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.

20 Mei: Music Match Maker

20 Mei: Music Match Maker
EINDHOVEN - Op zoek naar een band of bandlid? Op zaterdag 20 mei opent Muziekkompas de deuren van POPEI voor alweer de 6e editie van Music Match Maker! Muzikanten en bands die op zoek zijn naar medemuzikanten kunnen tijdens deze middag in contact komen met andere muzikanten om zo een complete band, duo of andere muziekgroep te vormen. Tijdens iedere editie zijn er altijd wel een aantal matches gemaakt! Het is aan te raden jezelf van tevoren aan te melden, want dan ben je tijdens de dag beter ‘vindbaar’.

14 Mei: Singer-songwriter Sam Times in POPEI

14 Mei: Singer-songwriter Sam Times in POPEI
EINDHOVEN - POPEI presenteert elke zondag gratis live muziek van talentvolle singer-songwriters. Zondag 14 mei is het de beurt aan Sam Times. Hij zal een aantal songs ten gehore brengen in een intieme setting in het gezellige café tussen 15.00 en 17.00 uur. Entree: gratis.

14 Mei: POPEI Sessions met POPEI-huisband

14 Mei: POPEI Sessions met POPEI-huisband
EINDHOVEN - POPEI heeft een heuse huisband! Iedere 2e zondag van de maand nodigt deze band, bestaande uit Polle van Genechten, Thomas Verghouwen en Theun Sterken, onder leiding van Roel van Moll een aantal vocalisten/singer-songwriters uit voor een gezellige warme avond in het POPEI café. Ook zondag 14 mei staat de avond in het teken van bekende muziek, lekker eten en vrije muzikale sfeer. De avond start rond 20.00 uur. Entree: gratis.

12 Mei: Streekvijver

12 Mei: Streekvijver
EINDHOVEN - Vrijdag 12 mei is er weer een nieuwe editie van Streekvijver. Tijdens dit programma krijg je dé kans om bands uit de regio te ontdekken. Deze editie zullen Goddammit Mike: (rock), Sparks & Maze (akoestisch/blues) en Einstein's Kitchen (rock) op het podium staan. Zaal open: 20.30 uur. Entree: gratis.

7 Mei: The Kids

7 Mei: The Kids
EINDHOVEN - Zondag 7 mei vindt er weer een nieuwe editie van The Kids plaats! Terwijl u onder het genot van een drankje, een hapje en een babbel ontspannen achterover leunt, krijgen de kids een workshop door Centrum voor Pop en Jazz uit Eindhoven. De ouders kunnen genieten van live muziek van singer-songwriterduo Meneer Schurk. Entree: kinderen 3 euro, ouders gratis. Aanvang: 14.00 uur.

5 Mei: Nataraj

5 Mei: Nataraj
EINDHOVEN - Vrijdag 5 mei: lekker dansen op blote voeten met leuke mensen. Zo simpel kan uitgaan zijn! Nataraj is het feest voor oude en nieuwe hippies, gipsy’s en avonturiers van alle leeftijden. De verrassende muziek en relaxte sfeer bezorgen je een smile van oor tot oor. Geen wonder dat Nataraj al meer dan 10 jaar springlevend is. Geen hits, geen goud van oud maar wel een avontuurlijke mix van world grooves tot techno die de danser inspireren om helemaal los te gaan. Vooraf vindt er een Freedom concert plaats van seVen. Zaal open: 19.30 uur. Aanvang Freedom Concert: 20.00 uur. Start DJ: ...

3 Mei: Genieten tijdens semi-akoestische avond PUURliedjes

3 Mei: Genieten tijdens semi-akoestische avond PUURliedjes
EINDHOVEN - Op woensdag 3 mei vindt de 37e editie van PUURliedjes plaats in POPEI. Een knus onderkomen voor en met singer-songwriters en andere artiesten die met een pak liedjes onder de arm even langs wippen om semi-akoetisch iets te laten horen. Meedoen? Meld je dan van tevoren aan om verzekerd te zijn van een plekje op de bank. En voor de duidelijkheid… komen luisteren is ook zeker een aanrader! Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.

Hoera, Bier & Liefde Vijf!

Hoera, Bier & Liefde Vijf!
EINDHOVEN - Het avondvullend programma Bier & Liefde 5 van theaterclub Bende van Oz staat opnieuw in het Parktheater. Met een gloedvol programma, vol kleinkunst, zang, muziek en zoveel meer. Ging het in de vorige editie over het leven in chansons, nu wordt in deze vijfde ronde gekozen voor de jazz. De laatste ronde overigens van dit jaar.

de BLIK in IK: emotieve training voor kinderen

de BLIK in IK: emotieve training voor kinderen
EINDHOVEN - Op 10 mei is er weer de Blik in IK in Eindhoven. Speciaal voor kinderen in de doelgroep van 7 tot en met 9 jaar. Het is een laagdrempelige, emotieve training, waar de kinderen handvatten aangereikt krijgen door middel van rollenspel en vrij spel. “Het is geweldig om ze dingen te zien oppikken die ze kunnen gebruiken in hun dagelijks leven.”

Koningsdag bij Van Doorne Muziekkiosk

Koningsdag bij Van Doorne Muziekkiosk
EINDHOVEN - Voor een ouderwets gezellig Oranjegevoel moet je tijdens Koningsdag bij de Wim van Doorne Muziekkiosk zijn. Met live optredens, kinderattracties en een nóg uitgebreidere vrijmarkt in het Stadswandelpark. De toegang is gratis.

Theaterplan audities musical Moulin Rouge in mei

Theaterplan audities musical Moulin Rouge in mei
EINDHOVEN - De audities voor de nieuwe Theaterplan musicalproductie, Moulin Rouge, gaan volgende maand al weer van start. Op 12, 13 en 14 mei kan het (jong) talent uit Noord-Brabant en Noord-Limburg zich letterlijk laten zien en horen aan het artistiek team van Theaterplan. Op 3 januari 2018 is de première, waar een heel traject van leren en ervaren aan vooraf gaat. Regisseur en artistiek leider Ruud van Bree (37) kijkt uit naar de auditierondes.

Wereldkampioen Thaiboksen als doel

Wereldkampioen Thaiboksen als doel
EINDHOVEN - Jasper Moons (26) heeft een doel: wereldkampioen worden. Deelname aan het WK thaiboksen in Minsk in mei is een vereiste. Daar werkt hij keihard voor. Zes keer per week trainen, gezonde voeding en daarnaast ook nog studeren aan het HBO in zijn laatste jaar. Hij organiseert bij Duran Gym zogeheten twee bootcamps voor fondsen voor zijn reis en verblijf.

Vogelwandelingen IVN Geldrop over Rulse Laarzenpad en Gijzenrooi

Vogelwandelingen IVN Geldrop over Rulse Laarzenpad en Gijzenrooi
GELDROP - HEEZE. Door het stroomgebied van de Kleine Dommel voert de vogelwandeling van IVN Geldrop op 18 april. De start is om 9.00 uur vanaf natuurpoort De Plaetse, aan de Strabrechtse Heide. Op 25 april staat Gijzenrooi op het programma. Start is bij AH in de wijk Genoenhuis, Laan van Tolkien 22. Deelname gratis, zonder honden.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »