De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Yoga in de Bibiliotheek!

Yoga in de Bibiliotheek!
EINDHOVEN - Vanaf 13 maart 2017 kun je elke maandagmorgen yoga doen in de Eindhovense Bibliotheek aan de Emmasingel 22! De bekende Eindhovense DJ en Yogi Lady Aïda (Aïda Spaninks) komt met Pop Up Yoga Eindhoven naar de Witte Dame! Het yoga programma van Pop Up Yoga Eindhoven in de bieb duurt 15 weken (tot en met maandag 19 juni 2017).

ABN AMRO kantoor Aalst-Waalre sluit op 19 mei 2017

WAALRE - Aantal klantbezoeken neemt sterk af, digital bankieren en webcamadvies populair

Column Piet Poell: Cuba II

Column Piet Poell: Cuba II
EINDHOVEN - Stel je kunt gratis wonen, gratis elektriciteit en water krijgen, gratis medische zorg en de eerste levensbehoeften voor een habbekrats, dan heb je een paradijs. Meer speciaal een socialistisch paradijs. Cuba is zo’n paradijs en dat is levensgevaarlijk, want daar komen toeristen en die willen zuipen en vreten voor minder dan een habbekrats en dat kan: 1 cuc, zeg maar 1 dollar voor een pul bier van 350 ml in El Puerto del Rey, de bierbrouwerij van Santiago. We hadden een Cubaanse familie uitgenodigd met ons de bloemetjes buiten te zetten in die brouwerij, maar daar schrokken ze v...

Nieuwe cursus Bijenleermeester van start

Nieuwe cursus Bijenleermeester van start
EINDHOVEN - Het Wasven is in omschakeling naar biologisch imkeren en gaat 'bij-les' geven op scholen, bij verenigingen, bedrijven en instellingen. De nieuwe bijenwerkgroep van het Wasven zoekt vrijwilligers die mee willen helpen met het organiseren van deze activiteiten. Alle vrijwilligers krijgen een professionele cursus Bijenleermeester aangeboden.

Maandag is Feestwinkel Altijd Feest in hartje Eindhoven

Maandag is Feestwinkel Altijd Feest in hartje Eindhoven
EINDHOVEN - De mascotte van feestartikelen specialist: Feestwinkel Altijd Feest is maandag te vinden in hartje Eindhoven. In de persoon van Clown Bim Bam wordt het publiek verrast met leuke traktaties, snoepjes en feest artikelen.

Première De clown voorbij 11 maart 2017

Première De clown voorbij 11 maart 2017
EINDHOVEN - Ooit gedroomd van een eigen theater in je achtertuin? Arno Huijbers heeft die droom al een aantal jaren waargemaakt. Zesenveertig zitplaatsen slechts in het meest intieme en gezelligste theatertje aan de Kalverstraat in Eindhoven.

G1000Eindhoven vrijwilligers gaan door

G1000Eindhoven vrijwilligers gaan door
EINDHOVEN - Bij de G1000 evaluatie in het stadhuis kregen de aanwezige G1000 vrijwilligers een mooi boeket van de gemeente als dank voor hun inzet gedurende de afgelopen 2 jaar.

PSV Carnaval Jaaronderscheiding voor Toon Gerbrands

PSV Carnaval Jaaronderscheiding voor Toon Gerbrands
EINDHOVEN - Eindhoven, 10 februari 2017 - De Jaaronderscheiding van de PSV Carnavalsclub gaat dit jaar naar Toon Gerbrands. De Algemeen Directeur van PSV krijgt de onderscheiding voor zijn indrukwekkende loopbaan in de Nederlandse topsportwereld én de manier waarop hij in korte tijd zijn stempel heeft gedrukt op PSV Voetbal. Toon Gerbrands neemt de Jaaronderscheiding in ontvangst op maandagmiddag 27 februari (14.11 uur) in de carnavalstent op de Markt in Eindhoven.

Doe je mee op 16 februari met het G1000Eindhoven vervolg?

Doe je mee op 16 februari met het G1000Eindhoven vervolg?
EINDHOVEN - In de voormalige Gerardus Kerk in stratum. Gerardusplein 1 Eindhoven Inloop vanaf 19:30 uur programma start om 20:00 uur. Mee doen? Meld je dan aan via onderstaande link:

Nieuwe training: ‘Mijn ervaringsverhaal’ voor naastbetrokkenen van mensen met NAH

EINDHOVEN - Zorgbelang Brabant verzorgt een meerdaagse training voor mensen in regio Zuidoost Brabant, die nauw betrokken zijn bij het leven van iemand met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH). In deze training leren deelnemers om hun ervaringsverhaal als naastbetrokkene aan elkaar en anderen te vertellen en presenteren. Een verhaal waaruit blijkt hoe het leven is veranderd, maar ook hoe zij weer opnieuw invulling, zin en betekenis aan het leven hebben gegeven. Deze training is bedoeld voor partners, ouders, kinderen, broers of zussen of goede vrienden van iemand met hersenletsel. En die dit ...

PSV Carnaval pakt Groots uit!

PSV Carnaval pakt Groots uit!
EINDHOVEN - Sinds 11 november 2016 is Kaffee de Groot de residentie van PSV Carnaval en daarom pakken we tijdens deze carnaval extra groot uit!

Geef een glimlach cadeau

Geef een glimlach cadeau
EINDHOVEN - Schoonheidsspecialisten verwennen vrouwen met kanker!

Sterk groeiend Alligator Plastics neemt HPG Eindhoven (voorheen Elhi Polymer moulding) van Hollarts Plastic Group over

Sterk groeiend Alligator Plastics neemt HPG Eindhoven (voorheen Elhi Polymer moulding) van Hollarts Plastic Group over
EINDHOVEN - “Overname versterkt marktpositie Alligator Plastics op het gebied van ontwikkeling en productie van hoogwaardige kunststof spuitgietproducten”

Onderzoek luchtkwaliteit en chronische luchtwegklachten bij kinderen in Eindhoven

EINDHOVEN - Deelnemers gevraagd: 'Korte termijn effecten van luchtverontreiniging op de gezondheid van de luchtwegen van kinderen met chronische luchtwegklachten'.Vanaf begin 2017 zal in Eindhoven onderzoek gedaan worden naar de effecten van dagen met hoge buitenluchtverontreiniging op luchtwegklachten, medicijngebruik en longfunctie van kinderen die al chronische luchtwegklachten zoals piepende ademhaling of astma hebben. Het onderzoek maakt gebruik van het Innovatief Lucht Meetsysteem (ILM), waarmee sinds 2013 de luchtkwaliteit in Eindhoven wordt gemeten op een veel fijnere schaal dan in ...

Veldschuur Wasven in Tongelre krijgt predicaat "Kern met Pit"

Veldschuur Wasven in Tongelre krijgt predicaat "Kern met Pit"
EINDHOVEN - De herbouw van de Bavelse veldschuur in het Groendomein Wasven is één van de deelnemende projecten van Kern met pit 2016 in de provincie Noord-Brabant.Op zaterdag 21 januari ontvingen wij het predicaat Kern met Pit. In december was er een stemronde om door te gaan naar de provinciale trofee. Bedankt voor jullie stemmen! Ook de bevindingen van de jury over de presentatie en het proces telden mee in het oordeel. We zijn in de top 3 beland, op de tweede plaats.

Van kansarm naar kansrijk

Van kansarm naar kansrijk
EINDHOVEN - In het najaar van 2016 is de Buzinezzclub Eindhoven gestart. 32 Eindhovense jongeren zijn begonnen met een intensief halfjaarprogramma dat hen uit de uitkering helpt. Zoals Tessa (24) die nu een baan gevonden heeft als planner en recruiter bij uitzendbureau Q2W. “Bij de Buzinezzclub moesten we onze plannen pitchen voor een jury, waar ook de directeur van Q2W in zat. Ik kreeg zijn kaartje en heb hen daarna benaderd. Nu mag ik 2 februari aan de slag bij mijn nieuwe baan.” Naast het vieren van de successen uit de eerste ronde, start op 26 januari ook een nieuwe groep jongeren bij d...

Eindhovens zwemfeest bij NJJK Korte Baan Zwemmen

Eindhovens zwemfeest bij NJJK Korte Baan Zwemmen
EINDHOVEN - Van donderdag 26 t/m zondag 29 januari vinden in Eindhoven de Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) korte baan plaats. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion staan de beste junioren- en jeugdzwemmers van Nederland aan de start voor de strijd om de nationale titels.Het belooft een mooi Eindhovens feestje te worden. PSV Zwemmen is in haar eigen bad gastheer van dit toernooi. In samenwerking met de KNZB wordt een fantastische ambiance gecreëerd waarin getracht wordt de sporters optimaal te laten presteren. Tientallen vrijwilligers gaan de komende dagen de randvo...

Nog fitter bij Tennisclub NOGFIT

Nog fitter bij Tennisclub NOGFIT
EINDHOVEN - Kom als 50-plusser bij ons tennissen!

Cursus landschapsbeheer: hoogstam fruitbomen snoeien

Cursus landschapsbeheer: hoogstam fruitbomen snoeien
EINDHOVEN - In het kader van de cursusreeks Landschapsbeheer kun je deelnemen aan de workshop snoeien van hoogstam fruitbomen.

Cursus: Zelf ontwerpen voor de 3D-printer

Cursus: Zelf ontwerpen voor de 3D-printer
EINDHOVEN - Hoe ontwerp je iets voor een 3D-printer? In de workshop 3D-ontwerpen van KunstRoute65 leren ouderen dit stap voor stap. De cursus van vijf middagen start in februari. Op 31 januari is een vrijblijvende informatiemiddag.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »