De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Training Meepraten over zorginkoop door gemeenten

Wanneer

maandag 26 juni 2017

Aanvang

13:30 uur

Waar

Strijp Z, Tilburgseweg-West 100, Eindhoven

Kosten

€ 15

Contact

via e-mailadres: academie@zorgbelang-brabant.nl

Wat

Door de decentralisaties (2015) hebben gemeenten een grote verantwoordelijkheid gekregen voor de zelfredzaamheid en participatie van kwetsbare burgers. Gemeenten bepalen zelf hoe zij hieraan invulling geven. Het gemeentelijk inkoopbeleid is hiervoor een belangrijk instrument. In de training Meepraten over zorginkoop door gemeenten, wordt samen met leden van Wmo-adviesraden en belangenbehartigers, dit beleid vanuit cliëntperspectief bekeken.

Het inkoopbeleid is bepalend voor de inkoopstrategie van de gemeente. Het sluiten van contracten met zorgverleners is het sluitstuk van de beleidsvorming die daaraan vooraf gaat. Welke keuzes hebben gemeenten de afgelopen jaren gemaakt als het gaat om inkoopbeleid? Met welk resultaat? En welke nieuwe ontwikkelingen zien we op het gebied van inkoop? Hoeveel ruimte is er daarbij voor cliënten en burgers, met andere woorden: praten of beslissen zij mee? Tijdens de training staan deze vragen centraal. Vanuit cliëntenperspectief wordt gekeken naar de verschillende rollen van de gemeente, naar de vormen van inkoop en de diverse bekostigingsmodellen. Uiteraard krijgen deelnemers handvatten om het gesprek aan te gaan met hun gemeente.

Inschrijven kan via de website van Zorgbelang Brabant: https://www.zorgbelang-brabant.nl/academie-zorgbelang-training-meepraten-over-zorginkoop-door-gemeenten


ingezonden door: Zorgbelang Brabant
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »