De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met
IVN Geldrop
xxx

Artikelen 233 Artikelen
Foto's 0 Foto's
Agendepunten 0 Agendapunten
Gebruikersnaam: IVN Geldrop
Geslacht :
Email:
Woonplaats:

Biografie

Historie IVN
IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid is (landelijk) ontstaan in mei 1960. Bij de oprichting stond IVN voor 'Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie' maar in de loop der jaren vond een ontwikkeling plaats van natuurbescherming naar natuur- en milieueducatie, waardoor meer draagvlak ontstond.
Rond 1970 waren het maatschappelijk bewustzijn en activisme zo gegroeid dat veel ideële organisaties en stichtingen hun oorsprong vinden in die tijd. Ook in Geldrop broeide er wat. Een toenemend aantal natuurliefhebbers vond dat wij allen de verantwoordelijkheid dragen voor het leven op onze planeet, en dat dit besef breder zou moeten postvatten. Om ons natuurlijk leefmilieu te beschermen zouden méér mensen de schoonheid van de natuur moeten (in)zien.

Oprichting IVN Geldrop
De koppen werden bij elkaar gestoken en besloten werd tot oprichting van een locale IVN-afdeling. Op 29 maart 1971 werd in Hotel De Gouden Leeuw de oprichting van IVN Geldrop een feit. Gestart werd met ruim 80 leden en dat aantal breidde zich gestaag uit. Als eerste activiteiten stonden drie informatieve wandelingen op Geldrops grondgebied en een opruimingsactie op het programma.
 

Doelstelling en activiteiten IVN
IVN draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. Dat gebeurt met onder meer excursies, lezingen/presentaties, cursussen en tentoonstellingen. Daarnaast wordt samengewerkt met (groene) partners, onderwijs en overheden.

Werkgroepen IVN Geldrop
IVN Geldrop kent diverse werkgroepen, o.a. voor tentoonstellingen, lezingen, cursussen, natuurgidsen, landschapsonderhoud, jeugd en publiciteit & voorlichting.


Alle artikelen
2016-09-09  -  Tegel eruit, plant erin…
2016-08-21  -  Operatie Steenbreek
2016-08-18  -  Alle bee(s)tjes helpen
2015-06-11  -  Bodemcursus bij IVN Geldrop
2013-03-01  -  Paddentrek spoedig verwacht
2011-02-03  -  2011: Jaar van de Vleermuis
Recente foto's
Deze gebruiker heeft nog geen foto's toegevoegd.
Recente agendapunten
Deze gebruiker heeft nog geen agendapunten toegevoegd.
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »