De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Gestel woensdag schoongeveegd bij integrale controles

(Foto: SQ Vision)
1 / 7
zoom out

EINDHOVEN - De autoriteiten hebben woensdag een aantal controles uitgevoerd in Gestel en stuitten daar op verschillende overtredingen. Er zijn bijvoorbeeld 52 processen-verbaal uitgeschreven. Zestien auto's zijn in beslag genomen. Een persoon is aangehouden voor verboden wapenbezit. Bedrijven werden gecontroleerd op onder meer brandveiligheid.

Tijdens de verkeerscontrole, die van 6.00 tot 13.00 uur duurde, zijn de processen-verbaal uitgeschreven voor overtredingen zoals niet-handsfree bellen, rijden onder invloed, het niet dragen van autogordels en de technische staat van een aantal voertuigen (na controle RDW). Op zestien auto’s werd beslag gelegd door de Belastingdienst voor achterstallige betalingen. Daarnaast inde de Belastingdienst in totaal 53.764 euro aan achterstallige betalingen. De politie inde 278 euro aan achterstallige boetes.

Scooters en brommers werden op het Franz Leharplein gecontroleerd op rijbewijs, kentekenbewijs en snelheid. In totaal kregen negen bestuurders van scooters of brommers een boete vanwege snelheid. Er werden 35 fietsers aangesproken op hun fietsgedrag (fietsen op het trottoir).

Brandveiligheid
In de middag en avond zijn elf bedrijven in Gestel bezocht door een integraal handhavingsteam met vertegenwoordigers van de gemeente, de Belastingdienst, het UWV, de douane en politie. De controle richtte zich op kleine bedrijven en cafetaria's. Bij vier bedrijven zijn tekortkomingen geconstateerd op het terrein van brandveiligheid, bouwkundige staat en installatietechniek. Bij één bedrijf was de brandveiligheid dusdanig in het geding, dat de gemeente - op advies van de brandweer - het pand onmiddellijk heeft gesloten. Met de huurder worden afspraken gemaakt om de tekortkomingen op te lossen. In dit pand is ook een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen.Reageer via Facebook
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »