De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Dode in kanaal bij Oirschot is waarschijnlijk kickbokser Marc de Bonte

(Foto: Gabor Heeres / SQ Vision)
1 / 1
zoom out

OIRSCHOT - Het stoffelijk overschot dat donderdagmiddag in het Wilhelminakanaal bij Oirschot werd ontdekt door een schipper, is waarschijnlijk dat van de vermiste kickbokser Marc de Bonte. De politie trekt die voorlopige conclusie op basis van de kleding om het lichaam.

De identificatie moet later nog plaatsvinden, zo laat de politie weten. Toch is de familie van de kickbokser al geïnformeerd.

De Bladelse sportschool Training Unit, waar Bonte trainde, schreef donderdagavond op de Facebookpagina: "Zojuist hebben we te horen gekregen dat het gevonden lichaam voor 99 procent zeker Marc betreft. De lessen gaan daarom deze avond niet door. Wel is er gelegenheid om hier samen te komen."

De Vlaamse kickbokser verdween drie weken geleden van de radar. Zijn auto werd op 6 november gevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal bij Best. De Belg werd voor het laatst gezien bij een vriend in Turnhout.

Enkele dagen later organiseerde de politie een grote speurtocht in het water, zowel bij Best als in het Beatrixkanaal bij Eindhoven. Daar werd ook gezocht met sonarapparatuur. De vermissing kwam ook aan de orde in een uitzending van Opsporing Verzocht, maar de tips die binnenkwamen leidden niet naar Bonte. De politie vroeg daarom een week geleden opnieuw om hulp bij de vermissing.

Uiteindelijk werd het stoffelijk overschot van Bonte donderdagmiddag gevonden in het Wilhelminakanaal bij Oirschot. Een schipper informeerde de politie.

Zie ook:
• 6-11: Vermist: Kickbokser Marc de Bonte (26), voor het laatst gezien in Best
• 6-11: Auto van vermiste Marc de Bonte (26) aangetroffen op Wilhelminakanaalstraat in Best
• 8-11: Zoektocht naar vermiste kickbokser Marc de Bonte gaat door, politie zoekt op water in Best en Eindhoven
• 9-11: Nieuwe tips in vermissingszaak Marc de Bonte, recherche kan hem nog niet traceren
• 9-11: Steeds meer tips in vermissingszaak Marc de Bonte, maar nog geen 'teken van leven'
• 17-11: Politie vraagt om hulp bij vermissing Marc de Bonte

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 24 november 2016


Reageer via Facebook
Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »