De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Restaurant Eemlust heeft beste terras van Nederland

Het team van Restaurant Eemlust. (Foto: Studio Kastermans)

1 / 1
zoom out

BAARN - Restaurant Eemlust in Baarn heeft het beste terras van Nederland. Dat werd maandagmiddag bekendgemaakt tijdens de vijfde Misset Horeca Terras Top 100, Powered by Lipton Ice Tea.

Met een klein verschil versloeg Eemlust de nummer 2 op de ranglijst, Bistro Olliemölle in Borculo. Het juryrapport meldt dat alles klopt op het terras van Eemlust: 'Wat een goed verhaal, wat een doordacht terrasbeleid, wat een gepassioneerd en goed gefundeerd ondernemerschap. Een plaatje aan het water, waar iedere gast met een oprechte glimlach wordt verwelkomd en in de watten gelegd. Kortom, wat een geweldig terras.' Nummer 3 van Nederland werd het terras van Restaurant-café In de Waag in Amsterdam. Op 4 en 5 eindigden respectievelijk de terrassen van The College Hotel in Amsterdam en Regardz Heerlickheijd van Ermelo in Ermelo.

In totaal schreven ruim zeshonderd bedrijven zich in voor deze competitie. Deelnemers aan de Misset Horeca Terras Top 100 moeten beschikken over een terras met minimaal dertig stoelen. Daarnaast moeten ze minstens een jaar open zijn en de mogelijkheid bieden om ook alleen iets te drinken. De deelnemende bedrijven zijn allereerst beoordeeld op de door henzelf ingezonden foto's, kengetallen en motivatie. Op basis daarvan zijn enkele honderden bedrijven bezocht door mystery guests. De Top 25 die hier uit voortkwam, kreeg een tweede mystery visit. De tien beste bedrijven uit deze selectie, werden een derde keer bezocht door een mystery guest.

Tenslotte werd de top 5 ook nog door de eindjury bezocht. Deze eindjury heeft uiteindelijk de definitieve rangorde bepaald.


Plaats je eigen uitgaansnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio