De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Toerist in de haven: Liefs uit London (9)

(Foto: CornelisdeMaijer)
1 / 2
zoom out

AMERSFOORT - In de prachtige Eemhaven van Amersfoort is het in de zomer een komen en gaan, zoals dat heet in de nautische sferen, van passanten. Uit heel Nederland weten hoe langer hoe meer nautische toeristen Amersfoort te vinden. Dichtbij is nieuwsgierig achter de verhalen van deze bezoekers en hun boot. Vandaag in de spotlight de boot "Privileged"
Waar komt u vandaan?
We komen uit Groot Brittannië en we wonen in een klein en gezellig dorp vlakbij the big city.

Wat is het verhaal achter de naam van de boot?
Alle credits aan mijn vrouw Gwen, zij kwam er mee, een combinatie van hoe we ons voelen maar dit was ook het eerste type met deze naam die van stapel liep...we zijn de stiekum dubbel "privileged"

Waarom kiest u voor Nederland en in het bijzonder Amersfoort?
We komen ontzettend graag in Nederland. In mijn werkzame leven was ik erg vaak in ons regionale kantoor in Utrecht. Vaak uitstapjes gemaakt en zoedoende ken ik Amersfoort al een beetje."

Amersfoort is een prachtige stad waar een hele mooie combinatie te vinden is van oud en nieuwbouw door en naast elkaar en toch volledig in harmonie. We hebben erg veel van de wereld gezien, geloof ons: Dat is iets om trots op te zijn zo als jullie met de stad omgaan!"

Gaat u nog wat leuks doen?
De Vrouw des Boot's begint breed te glimlachen: Ja! met een grote knipoog: We gaan heerlijk shoppen, de beste remedie tegen al die "vakantie-stress". We blijven nog 1 nachtje en dan varen we richting de Nederlandse thuishaven in Mook.

Wat is uw meest bijzondere reis?
Nederland is prachtig en jullie hebben alles tot in de puntjes georganiseerd, op de meeste - voor ons - vreemde plekken winkels of havens of wat je ook maar eventueel nodig zou kunnen hebben, dat zie je in Engeland niet, boodschappen doen duurt bijvoorbeeld zo maar een paar uur, hier binnen 10 minuten uit en thuis.

"Een mooie vaartocht die ik zeker aanbeveel om te doen is vanuit Sneek door het polderlandschap richting Harderwijk, daar een paar nachten over en dan naar Amersfoort. De Eem is een prachtige rivier!"

Hoe ziet u de Nederlander?
Jullie zijn een vrolijk gastvrij volk, ondanks dat de financiële tegenwind flink is opgestoken blijven jullie lachen en vriendelijk. Wat ons ook altijd opvalt is jullie eensgezindheid, iedereen hoort erbij en zo hulpvaardig, iets wat ons keer op keer weer blijft verbazen.

"Wat ook altijd zo leuk is zijn de vele straatfestivals en corso's, in de UK is dit helemaal door overregulering van allerlei zogenaamde veiligheidsmaatregelen naar de knoppen gegaan waardoor het onderlinge contact in de gemeenschappen echt is verwatert, jullie vieren echt feest op straat. Heel bijzonder om te zien en het leuke, nooit geen rare dingen, iedereen heeft het naar de zin!"


Als u een slogan voor Amersfoort mocht verzinnen hoe zou die luiden?
GEM Amersfoort! It’s a real GEM. "In het Nederlands is Gem de afkorting voor gemeente".... Zie je! Het zit al in de naam!

Nog tips voor Amersfoort?
Ja, voor de code van de Wifi is gebruik gemaakt van het Nederlandse toetsenbord en gebruikt gemaakt van 2 tekens die anderstalige toetsenborden niet kennen, nu ben ik handig met de computer maar t duurde toch even voor dat ik kon inloggen, dus mijn tip: Keep it Simple maak gebruik van tekens die voorkomen op alle toetsenborden.

Tops!
wel een groot compliment voor de brugwachter en de havenmeesters en de jeugd die in de haven komt op de bankjes te zitten, gezellig en beleefd! We zullen Amersfoort bij onze vrienden aanbevelen!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 30 augustus 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio