De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bakker Van der Veer komt met 'lolliebol'

1 / 1
zoom out

BARNEVELD - De Barneveldse Echte Bakker Van der Veer komt met een nieuwe uitvinding op het gebied van eten: de lolliebol. Kleine oliebollen op stokjes. Dit schrijft de Barneveldse Krant.

Bakker Jaap van der Veer legt het even uit: "Dat zijn kleine oliebollen, die je op een stokje kunt serveren als borrelhapje. Ze hebben het formaat van een bitterbal en zijn verkrijgbaar in een hartige en een zoete variant."

De hartige variant is met spek, gefruite uitjes en rundvleesragout. De zoete lolliebol zit vol met Zwitserse room en specerijen, vermengd met suiker. Als dat niet smullen wordt! Volgens de bakker is de uitvinding "iets compleet nieuws". En dit is nog niet alles: "Ik ben van plan om nog een stapje verder te gaan, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen."

Tijdens de landelijke bakkerswedstrijden in Drachten werd de Barneveldse bakker beloond met een prijs van Pierre Wind voor zijn uitvinding. Van der Veer ontving ook prijzen voor zijn sesambollen, witbrood, mediteraans brood, rondo’s, chocolademuffins, kindercupcakes, saucijzenbroodjes en oliebollen. Eén groot prijzenfestijn voor de Barneveldse bakker dus.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio