De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Vernielende krakers aangehouden Koedijkerweg

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

AMERSFOORT - De politie heeft op donderdagavond op de Koedijkerweg zes mannen uit Hoogland aangehouden op verdenking van het aanrichten van vernielingen bij een gekraakte woning. Tegelijkertijd werden zeven mannen en vrouwen aangehouden voor huisvredebreuk. Zij verklaarden recent de woning te hebben gekraakt. Toen de zes mannen verhaal kwamen halen bij de krakers escaleerde de situatie. Een kraker raakte gewond bij dit incident.

Op het dak
Toen de politie rond 23.00 uur na een melding over het incident arriveerden troffen zij een aantal krakers met honden op het dak aan. Zij hadden hier hun heil hadden gezocht uit angst voor de Hooglanders, die eigenhandig een einde aan de kraakactie in de woning wilden maken. Een 31-jarige kraker uit Utrecht raakte zwaargewond aan zijn pols toen hij in paniek van het dak was gesprongen. Hij is overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Vernielingen
In het pand bleken tal van vernielingen aangericht en was de situatie grimmig. Na afstemming met het Openbaar Ministerie hield de politie de mannen uit Hoogland – in de leeftijd van 19 t/m 22 jaar - aan voor het aanrichten van vernielingen aan het pand. De krakers, mannen en vrouwen in de leeftijd van 23 t/m 33 jaar, werden aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. Alle verdachten zitten vast voor verhoor en nader onderzoek.


Schrijf mee
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio