De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

SKOL kinderen leren programmeren met robotopdrachten

SKOL kinderen leren programmeren met robotopdrachten (Foto: Jolanda van Drie)
1 / 2
zoom out

NOORDWIJK ZH - Surfen op websites, berichten plaatsen op Facebook via de smartphone, vlogs bekijken van Enzo Knol en als het even kan heel veel computerspelletjes spelen… de kinderen van BSO Sport Stars die starten met de SKOL Programmeerclub zijn online al erg actief. En dat is logisch, want kinderen komen in deze informatiemaatschappij elke dag in aanraking met technologie. Reden genoeg voor SKOL om de Programmeerclub te introduceren om kinderen meer inzicht te geven in technologie via programmeerconcepten op de computer.

Via de leermethode van Bomberbot leren kinderen van de BSO meer over programmeerconcepten die aan de basis staan van alle programmeertalen. De lessen vinden plaats in het naastgelegen Northgo college. Hiermee is een mooi samenwerkingsverband ontstaan. De programmeerfoefjes worden in een leuke game verpakt. 

De kinderen krijgen opdrachten van een robot om puzzels op de meest efficiënte manier op te lossen. Net als programmeurs computers opdrachten geven om taken uit te voeren. En die robotopdrachten blijken erg aantrekkelijk voor de 20 jongens en meisjes die zich voor de club hebben aangemeld. Een 9-jarige jongen gaat als een speer:“Je moet de robot via het pijltjesmenu door het doolhof leiden, leuk!” Naast hem reageren zijn clubgenootjes net zo enthousiast. 

“En nu moet je omhoog,” spoort de één aan, “die route is korter.” “Ja, we zijn bij het bord aangekomen, dat is het einde!” is de opgetogen reactie. Met deze vrolijke samenwerking is meteen duidelijk dat er meer dan programmeren tot stand komt: samenwerken, probleem oplossen, creativiteit en analytisch denkvermogen worden ook getraind. En zo worden er mooie eerste stappen in de wereld van de technologie gezet. “Gaaf, want ik wil DJ worden”, roept er een. Hij kan voorlopig rekenen op een zestienweekse training over programmeren. Een modern aanbod van SKOL, dat verder uitgerold zal worden over andere BSO’s in Noordwijk, Noordwijkerhout en Lisse.

Ook meeschrijven met dichtbij? Maak een account aan en plaats makkelijk artikelen en agendapunten.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 11 februari 2016


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio