De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Volkstuinvereniging bedreigd door uitbreiding sportvelden

1 / 1
zoom out

VOORHOUT - Ongeveer honderd volkstuintjes dreigen te verdwijnen door de uitbreiding van de naastgelegen sportvelden. Een aantal van die tuintjes moeten aan de andere kant van het terrein weer verschijnen, ten koste van tientallen bomen. Hierdoor lijkt de geschiedenis zich te herhalen, waarbij de beschermde diersoorten als de veenmol en de rugstreeppad het onderspit dreigen te delven.

De gemeente houdt zich bezig met verschillende alternatieven om het sportpark uit te breiden met nieuwe speelvelden. De uitbreiding richting de Volkstuinvereniging Elsgeest is een van deze alternatieven, maar ook wordt nog gekeken naar de grasvelden richting de Leidschevaart, zo informeert wethouder Leo van der Zon (VVD).

Het bestuur van de Volkstuinvereniging Elsgeest is door de gemeente op de hoogte gesteld van de mogelijke plannen. De huurders van de volkstuintjes zijn overigens nog niet geïnformeerd, omdat het bestuur 'geen onnodige onrust wil zaaien'. Een terechte angst, want de gemoederen liepen enkele jaren geleden hoog op toen een aantal tuinders hun vaste plaats moesten verlaten en elders op het terrein van de vereniging van voren af aan moesten beginnen. En juist deze mensen worden mogelijk ook weer slachtoffer; als gekozen wordt voor de variant 'uitbreiding sportvelden richting Volkstuinvereniging Elsgeest', dan zullen ook hun tuintjes verdwijnen.

Van der Zon informeert dat nog helemaal niets is besloten; 'Er zijn tweeënhalve varianten waar we mee verder gaan. Met alle verenigingen zijn we in goed overleg en we kijken naar haalbare opties. Ik ben voorstander van de variant die het meeste draagvlak heeft.' Over de beschermde diersoorten maakt de wethouder zich geen zorgen; hij gaat ervan uit dat ze verplaatst kunnen worden.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio