De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Parkeerplek Keukenhof onzeker

1 / 1
zoom out

LISSE - De realisatie van een nieuw parkeerterrein bij Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof lijkt verder weg dan ooit. De vijf Greenport-gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen houden vast aan de eis van 4 miljoen euro als compensatie voor het gebruik van 10 hectare bollengrond.

Keukenhof gaf aan geen investeringsruimte te hebben om aan deze financiële verplichting te voldoen, waarna Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) Duin- en Bollenstreek de opdracht kreeg om een intentieovereenkomst met Keukenhof te bereiken. Dit is echter niet gelukt; begin juni liet het stichtingsbestuur weten niet akkoord te gaan met het compensatievoorstel en in te zetten op de zogeheten driehoeksruil. Dat is een oud voorstel, waarbij bollengrond, parkeerterrein en graslanden worden geruild. Dit kreeg geen steun van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Stichting Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof wil samen met Stichting Kasteel Keukenhof het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeente ter behandeling aanbieden.

Wat de insteek ervan is, is nu nog niet duidelijk. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) gaat binnenkort met vertegenwoordigers van beide besturen rond de tafel zitten. 'Het zou kunnen zijn dat eerst een compensatieovereenkomst tussen GOM en Keukenhof afgesloten moet worden.'

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 30 juni 2011


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio