kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

'Leukemie is stommemie'

'Leukemie is stommemie'
WARMOND - Om de Stichting Lopen Tegen Kanker te ondersteunen wordt door Pride PR, dat dit jaar 10 jaar bestaat, een boekje samengesteld met persoonlijk verhalen van (ex)patiënten en familieleden. De komende week zal het Witte Weekblad aandacht besteden aan een aantal van deze verhalen. Deze week het verhaal van de nu 7-jarige Wendy Smit.

50 jaar Marnixschool

50 jaar Marnixschool
KATWIJK - Tevreden kan teruggekeken worden op een geslaagde week vol jubileumfestiviteiten 50 jaar Marnixschool. Zo was er onder meer een stranddag, een circusvoorstelling en pannenkoeken. Maar er was ook ruimte voor een jubileumdienst, een taartenbuffet, en een heuse reünie.

Wethouder opent nieuwe CBS De Optimist

Wethouder opent nieuwe CBS De Optimist
NOORDWIJKERHOUT - Wethouder Bert Gotink heeft op 30 september het nieuwe naambord van CBS De Optimist onthuld en verrichte hiermee de officiële opening.

Surfles voor het goede doel

Surfles voor het goede doel
KATWIJK - Dit jaar keerde Christian Surfers terug naar haar roots. Op zaterdag 27 september er waren mooie golven, de zon scheen en er waren 80 inschrijvingen. Mooie ingrediënten voor een topdag.

Leerlingen Fioretti leren beter omgaan met geld

HILLEGOM - De Rotaryclub Hillegom-Lisse zet zich begin oktober in voor financiële bewustwording van leerlingen van het Fioretticollege. Samen met de gemeente, de school en het CJG heeft de rotaryclub tien interactieve voorstellingen mogelijk gemaakt die draaien om geld. De voorstellingen zijn bedoeld voor de leerlingen van het vierde leerjaar.

Spelregels opstellen rondom inspraak Katwijkers

Spelregels opstellen rondom inspraak Katwijkers
KATWIJK - Burgemeester Jos Wienen heeft donderdag een toelichting gegeven op het projectplan Participatie en Bestuursstijl. Dit plan is opgesteld om als bestuursorgaan (gemeenteraad) een balans te vinden tussen de inspraak van de burgers en de bestuurbaarheid van de gemeente.

Akkoord over Roodemolenpolder: 'Het fietspad is een feit'

Akkoord over Roodemolenpolder: 'Het fietspad is een feit'
SASSENHEIM - De visie Behoud +++ is goedgekeurd door de raad van Teylingen. De discussie in de raad ging vooral om het fietspad dat gepland is tussen Voorhout en Sassenheim. De oppositie kreeg niet genoeg steun om het fietspad uit de Roodemolenpolder te schrappen.

Jongste raadslid geeft CDA-raadszetel Noordwijkerhout op

Jongste raadslid geeft CDA-raadszetel Noordwijkerhout op
NOORDWIJKERHOUT - Bouke Geerlings (25) stopt als raadslid voor het CDA. Het jongste raadslid kan het raadlidmaatschap niet combineren met zijn overige activiteiten. Wel wil hij graag als burgerraadslid zijn politieke carrière voortzetten.

Dierententoonstelling bij Tuincentrum Overvecht

LISSE - Pluimvee- en Konijnensport Vereniging (PKV) Lisse & Omstreken verzorgt vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober een gratis dierenshow bij Tuincentrum Overvecht Lisse (Heereweg 350). Het initiatief hiertoe is genomen in het licht van Werelddierendag. Ongeveer 200 kippen, konijnen, cavia's en sierduiven zijn te bewonderen.

Kinderboekenweek 2014: Programma Noordwijk

Kinderboekenweek 2014: Programma Noordwijk
NOORDWIJK ZH - Van 1 tot en met 12 oktober is het Kinderboekenweek. Ook in Noordwijk worden er vele activiteiten georganiseerd.

Texanen bezoeken Kustwerk

Texanen bezoeken Kustwerk
KATWIJK - Vijfenveertig bestuurders uit Texas (VS) hebben maandag 29 september Kustwerk Katwijk bezocht. Het gezelschap is in Nederland om een aantal kustprojecten en de Maeslantkering te bekijken. Het doel van het bezoek is deze groep te informeren en enthousiast te maken over de verschillende oplossingen die wij in Nederland hebben om ons land tegen de zee te beschermen. Mogelijk kunnen deze oplossingen ook de kwetsbare kustverdediging in de Galveston-regio bij Houston verbeteren.

Wandelnetwerk Bollenstreek nadert opening in Lisse

Wandelnetwerk Bollenstreek nadert opening in Lisse
LISSE - Wandelnetwerk Bollenstreek wordt in Lisse geopend. Dat gebeurt vrijdag 3 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur. De bijbehorende kaart wordt overhandigd aan bestuurders van de vijf samenwerkende gemeenten (Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk, Teylingen), Regio Holland Rijnland en Provincie Zuid-Holland. Vervolgens wordt een bruggetje in het boerenland van de Poelpolder ingewijd.

Zweefvliegen in oldtimer

Zweefvliegen in oldtimer
NOORDWIJK ZH - Frank Romein, instructeur bij de Kennemer Zweefvliegclub aan de Vogelaardreef had voor zondag 28 september een dagje vliegen met historisch materieel georganiseerd. Alle zweefvliegtuigen waren minstens 50 jaar oud en nog gemaakt van hout, staalbuis en linnen.

Braderie levert ruim 3.500 euro op voor Care for Kim

Braderie levert ruim 3.500 euro op voor Care for Kim
NOORDWIJK ZH - Zo'n 600 bezoekers namen een kijkje op de braderie zondag 28 september in Northgo sporthal. De braderie, ten bate van de stichting Care for Kim, werd in samenwerking met gymnastiekvereniging DOS georganiseerd. Uiteindelijk heeft de vereniging zo'n 3.570 euro opgehaald.

Leuke dag samen met de buren

Leuke dag samen met de buren
NOORDWIJK ZH - Het leeft misschien niet bij iedereen maar afgelopen weekend was het Nationale Burendag. In 2006 in het leven geroepen door het Oranje Fonds in samenwerking met Douwe Egberts. Ook in Noordwijk waren er in het kader van Burendag tal van activiteiten georganiseerd.

Voetbalreünie bij SV Hillegom zeer geslaagd

Voetbalreünie bij SV Hillegom zeer geslaagd
HILLEGOM - Bij SV Hillegom werd vrijdag 26 september een reünie gehouden voor 65-plussers die in het verleden bij VV Sizo, VV Hillegom of SV Concordia gespeeld hebben. Dit initiatief van Loek van Braam, Jan Warmerdam en Aad Schotman bleek een gouden greep. Meer dan 150 eerste elftalspelers gaven gehoor aan de invitatie die de organisatie hadden verstuurd.

Scouting Tjarda maakt kans op gratis zonnepanelen

Scouting Tjarda maakt kans op gratis zonnepanelen
HILLEGOM - Samen met 170 andere Scoutingverenigingen in heel Nederland dingt scouting Tjarda de komende maanden mee naar gratis zonnepanelen op het clubgebouw. Stemmen kan vanaf 24 september tot en met 31 oktober via de website www.zonnestrijd.nl.

Stilstaan bij pesten op school

Stilstaan bij pesten op school
HILLEGOM - Net niet de kleding aan die nu in de mode is, wat drukker gedrag dan de rest van de klas. Maar het is wel je vriendje en iedere dag moet je toekijken hoe hij wordt uitgelachen en gepest. Wat moet je doen, want je wilt niet zelf ook gepest worden. Het is een conflict waar veel kinderen in terecht komen en scholen doen hun best om dit tijdig te signaleren en vooral te voorkomen. Afgelopen week was het de Week tegen het pesten en werd er extra bij dit soort zaken stilgestaan.

Crescendo houdt Muziekmarathon voor Make-A-Wish

Crescendo houdt Muziekmarathon voor Make-A-Wish
SASSENHEIM - Op vrijdagavond 10 oktober begint een van de meest unieke muzikale evenementen in de Bollenstreek, georganiseerd door Crescendo Sassenheim; een Muziekmarathon waarbij leden van Crescendo 25 uur lang non-stop muziek zullen maken voor het goede doel.

Parkwijk playbackt erop los

Parkwijk playbackt erop los
HILLEGOM - In Parkwijk wordt iedere maand een themaochtend gehouden voor de bewoners en activiteitenleden en vrijdag 26 september was het weer zover. Dit keer stond er een hele swingende activiteit op het programma: een playbackshow waar ook de bewoners aan mee mochten doen.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio