kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Hillegomse wijkagenten controleren intensief op vuurwerk

Hillegomse wijkagenten controleren intensief op vuurwerk
HILLEGOM - Het is de laatste tijd behoorlijk in het nieuws: de afsteektijden van vuurwerk en de handel in illegaal vuurwerk. Ook de Hillegomse wijkagenten Marco Giesbergen, Marco van Maris en Rene Nieuwenhuizen zijn er deze weken intensief mee bezig. Ze waarschuwen vooral tegen het afsteken van de 'Cobra 62G', die is voorzien van een Duits opschrift. Deze specifieke soort Cobra is volgens de wijkagenten gevaarlijk en van zeer slechte kwaliteit.

Status Erkend Duurzaam voor Autocentrum Beelen

LISSERBROEK - Autocentrum Beelen (Gansoord 3) is sinds kort een Erkend Duurzaam-autobedrijf. Dit certificaat wordt uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is het bewijs dat in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen gelden.

Draineren en communiceren in Frederiksoord

Draineren en communiceren in Frederiksoord
KATWIJK - Over de beleidswijziging drainagemaatregelen in de Molenwijk en Frederiksoord heeft de Katwijkse gemeenteraad donderdag 18 december een positief besluit genomen. De toezegging van de portefeuillehouder, burgemeester Wienen, dat met de informatieavond 20 januari voor de bewoners van Frederiksoord een doorstart wordt gemaakt voor een integrale aanpak van hun wijk (herbestraten, groenaanpak, speelplekaanpassingen enz.) stemde alle fracties tevreden.

De Theepot naar het glazenhuis!

De Theepot naar het glazenhuis!
LISSE - Kinderen van BSO De Theepot overhandigen cheque aan het glazenhuis.

Werkplein van Lisse naar Leiden

LISSE - UWV Werkplein Duin- en Bollenstreek (Hobahostraat 92) verhuist naar Leiden. Klanten zijn vanaf maandag 5 januari 2015 welkom op Werkplein Holland Rijnland. 'UWV gaat steeds meer diensten aanbieden via internet', zo verklaart Dennis de Bles, districtscommunicatieadviseur Den Haag & Leiden, de ontwikkeling.

Hillegomse Roulette: 'Oude meubels hebben een ziel'

Hillegomse Roulette: 'Oude meubels hebben een ziel'
HILLEGOM - De Hillegomse roulette is een wekelijkse rubriek, waarin iemand die in Hillegom woont of werkt aan het woord is. Vorige week was dat Kim Verhoeven. Haar vraag aan Birgit (Didi) van Thiel was, wat haar op het idee bracht met oude meubels te gaan werken.

WIN: Wie heeft het mooiste kersthuis van de regio?

WIN: Wie heeft het mooiste kersthuis van de regio?
HILLEGOM - De decembermaand is begonnen! Overal waar je kijkt zie je verlichte straten en huizen. Voor veel mensen is het een uitdaging om het huis zo uitbundig en kleurrijk mogelijk  te versieren. Van lampjes tot vliegende koetsen en elanden. Een prachtig gezicht! Daarom gaat Dichtbij.nl dit jaar op zoek naar het mooiste kersthuis van de regio! Heb jij je huis versierd? Maak een foto, plaats hem op Dichtbij en maak kans op een mooie prijs!

olienollenactie

olienollenactie
SASSENHEIM - de lekkerste oliebollen voor goed doel

Kerstviering voor families in Pauluskerk

LISSE - In de Pauluskerk (Ruishornlaan 25) wordt woensdag 24 december van 19.00 tot 20.00 uur een kerstviering voor families gehouden.

Berkhout voorgedragen voor kwaliteitskeurmerk

LISSE - Berkhout (Berkhoutlaan 15) is voorgedragen voor zowel het Prezo gouden als zilveren keurmerk in de zorg, respectievelijk voor zorg in het woonzorgcentrum en geleverde thuiszorg. Deze maand vond een externe toetsing van het nieuwe systeem plaats op deze Marente-locatie alsook in het Oegstgeestse Rustenborch.

Vredeslicht schijnt ook in Lisse

LISSE - Het Vredeslicht schijnt ook in Lisse. Dat wordt woensdag 24 december gebruikt om de adventskaarsen aan te steken tijdens de kerstgezinsdienst in de Pauluskerk (Ruishornlaan 33), die om 19.00 uur begint. Aan het eind wordt het gedeeld met mensen die een lantaarn bij zich hebben. Donderdag 25 december worden de kaarsen van de adventskrans in de St. Agathakerk (Heereweg 277) tijdens de mis van 10.00 uur ermee aangestoken.

Gezamenlijk eten met Kerstmis

Gezamenlijk eten met Kerstmis
HILLEGOM - De gewoontes, die bij de kersttijd horen zijn in allerlei landen heel verschillend. Zelfs van plaats tot plaats kunnen ze anders zijn. Natuurlijk worden niet alle oude gebruiken meer gevolgd en dat is ook niet zo vreemd. Een open vuur heeft lang niet iedereen meer in onze dagen. Daarmee is dus ook het gebruik van het kerstblok verleden tijd. Een blok hout, dat met het kerstfeest werd aangestoken en dan moest blijven branden tot 6 januari. Dat is de dag van Driekoningen en van oudsher het eind van de kersttijd.

Werkgroep zoekt jeugd voor musical 'Jericho'

LISSE - De werkgroep die zich bezighoudt met de musical Jericho is op zoek naar kinderen uit het basisonderwijs in de leeftijd vanaf 7 jaar die het leuk vinden om daarin mee te zingen. 'Ze hoeven geen zangtalent te hebben; iedereen is welkom', bericht Marga Kortekaas.

Klappertanden voor goede doel

Klappertanden voor goede doel
NOORDWIJK ZH - Onder stormachtige omstandigheden, maar gelukkig wel droog verzamelden alle leerlingen van het Northgo College zich vrijdag 19 december op het strand. Ter hoogte van strandpaviljoen Witsand stonden twee grote legertenten opgesteld, evenals een podium met muziek en enkele kraampjes met warme chocomel, soep en zelfgebakken koekjes.

Dank aan jubilarissen Rustoord

Dank aan jubilarissen Rustoord
LISSE - Jubilarissen onder de vrijwilligers van woonzorgcentrum Rustoord (Rustoordlaan 1). Van links af: Nel Akkerman, Janny van Voorst-van Klaveren, Ans Pater, Guusje van 't Oever-de Vreede, Ita Mijnders-Looijen, Hanneke Rip-Brandemann.

Bezoek Space Expo tijdens kerstvakantie

Bezoek Space Expo  tijdens kerstvakantie
NOORDWIJK ZH - Tot en met zondag 4 januari beleven de bezoekers van Space Expo de historische Rosetta missie van nabij. In de koepel van het tijdelijke planetarium zien ze de komeet 67P tussen de sterren en ontdekken wat de ster van Bethlehem met kometen te maken heeft.

Fioretti College Lisse zet zich in voor goede doelen

Fioretti College Lisse zet zich in voor goede doelen
LISSE - De kerstgedachte is geen onbekende op Fioretti College Lisse (Sportlaan 3). Dat bleek vrijdag 19 december, toen leerlingen zich op verschillende manieren voor goede doelen inzetten. Hierna begon de kerstvakantie.

Zwemmen en film kijken in sportcentrum

LISSE - De buurtsportcoaches, verbonden aan onder meer Sportfondsen Lisse, organiseren voor dinsdag 23 december een zwem- en filmmiddag in Sportcentrum de Lis (Sportlaan 2). Kinderen van 5 tot en met 12 jaar kunnen van 11.30 tot 15.30 uur aan de slag.

Nieuwe mogelijkheden voor project Meerzicht

LISSE - Het college van burgemeester en wethouders gaat zich opnieuw inzetten voor uitvoer van Masterplan Meerzicht. Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) ziet goede mogelijkheden, nu de twee eigenaren van stukken grond aangaven aan ontwikkeling mee te werken.

Decemberactie KCL loopt

LISSE - Winkeliersvereniging KCL (Koop Centrum Lisse) is verheugd over de start van de traditionele Decemberactie. Gedurende deze maand ontvangen klanten een kaart bij elke kassa-afrekening bij een deelnemende KCL-winkelier (herkenbaar aan de actieposter). Daarop dienen persoonlijke gegevens te worden ingevuld.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio