kies plaats
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Workshop bij Groei en Bloei

SASSENHEIM - Groei en Bloei afdeling Bollenstreek organiseert voor maandag 8 februari een winterworkshop met een knipoog naar het voorjaar. Deze workshop wordt vanaf 20.00 uur gegeven in de Julianakerk (Julianalaan 6).

Oecumenische Taizéviering

SASSENHEIM - In de dorpskerk aan de Hoofdstraat wordt zondag 7 februari vanaf 19.00 uur de eerste oecumenische Taizéviering van het jaar gehouden. Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking.

Samenloop keert weer terug

Samenloop keert weer terug
HILLEGOM - Na enkele jaren van afwezigheid komt de Samenloop voor Hoop weer terug in Hillegom. Een nieuwe groep vrijwilligers heeft de organisatie op zich genomen en het idee is om het evenement 8 en 9 oktober plaats te kunnen laten vinden. Om de samenloop goed op poten te kunnen zetten, is de organisatie nog wel op zoek naar vrijwilligers.

Domus geeft vest weg

Domus geeft vest weg
HILLEGOM - Op de Facebookpagina van Winkelen in Hillegom maakt men iedere week kans op een prijs. Een lokale ondernemer stelt iedere week een andere prijs beschikbaar en het enige wat men hoeft te doen om voor de prijs in aanmerking te komen, is de actie te liken op de pagina.

Bridgeclub Bel Air

HILLEGOM - Jan Zwaneveld kan het met iedereen.

Voorlezen in marathon

SASSENHEIM - In de Sassenheimse vestiging van Bibliotheek Bollenstreek wordt zaterdag 6 februari een voorleesmarathon gehouden. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Lions Slot Teylingen.

Kunstenaars exposeren in Het Oude Raadhuis

Kunstenaars exposeren in Het Oude Raadhuis
WARMOND - Rein Veldboer, Paul Padding en Annette Gaijaard exposeren tot en met zondag 7 februari in Het Oude Raadhuis van Warmond (De Geestlaan 2). De galerie is open op woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

'Kijk, die liet ik niet meer gaan'

'Kijk, die liet ik niet meer gaan'
RIJNSBURG - Het 60-jarige huwelijksfeest van het echtpaar Rootselaar - Scholten. Teun en Sara vierden het met een bezoek van burgemeester Jos Wienen en een familiebijeenkomst met buffet in hotel Holiday Inn.

Muzikaal voorleesavontuur voor peuters van SKOL

Muzikaal voorleesavontuur voor peuters van SKOL
NOORDWIJKERHOUT - “Voorlezen vind ik erg belangrijk voor kinderen – en het is ook nog eens leuk om te doen!” Singer-songwriter Tim Akkerman kwam dan ook graag langs op de speelscholen van SKOL in Noordwijkerhout tijdens de Nationale Voorleesdagen. Op dinsdagochtend 2 februari las hij voor uit ‘We hebben er een geitje bij!’, het Prentenboek van het Jaar. Tot grote vreugde van de kinderen speelde hij ook nog bekende kinderliedjes op zijn gitaar!

Lezing over streekatlas

LISSE - Rob Arnold en Rutger van Rijn van CultuurHistorisch Genootschap (CHG) Duin- en Bollenstreek vertellen zondag 7 februari tussen 14.00 en 15.30 uur over de Cultuurhistorische Atlas Duin- en Bollenstreek in vestiging Lisse (Koninginneweg 79a) van Bibliotheek Bollenstreek.

Tiener- en jongerenwerk

Tiener- en jongerenwerk
KATWIJK - Hoe het jeugdbeleid uit 2012 geactualiseerd moet worden staat in de nota Accomodatiegebonden Tiener- en Jongerenwerk. Deze werd in een informatieve raadscommissievergadering van 28 januari besproken. Er werd ingesproken door vertegenwoordigers van De Schuit, Scum en De Peuk.

Besluiten en afscheid nemen

KATWIJK - Aan het einde van iedere openbare vergadering van de raad en de raadscommissie van de gemeente Katwijk staan altijd een aantal te nemen besluiten. Dat was donderdag 28 januari ook het geval.

De Lokalen: ,,Groen in de praktijk toch anders doen?"

De Lokalen: ,,Groen in de praktijk toch anders doen?"
KATWIJK - ‘Beleidsplan’ is een machtig mooi politiek woord en hét handvat voor hoe, waar en wanneer je als gemeentelijke organisatie iets kan gaan aanpakken. De piketpaaltjes zijn gezet. Zo staat in het besluitvormende deel van de gemeenteraad donderdag 11 februari de ‘Evaluatie Groenbeleidsplan 2009 – 2019’ als bespreekpunt op de agenda. Burgerraadslid Anneke van Duijn-Schaap van De Lokalen heeft in de raadscommissie 28 januari het verschil tussen theorie en de praktische aanpak van het groen al met voorbeelden benoemd. De Lokalen hebben ook nog informatieve vragen gesteld ter voorbereidin...

Lezing Pieterpad

Lezing Pieterpad
LISSE - Te voet door Nederland tussen Pietburen aan de Waddenkust en de St. Pietersberg bijMaastricht; een wandelpad van liefst 492 km door streken met hun eigen cultuuren dialect. Het Pieterpad is oorspronkelijk opgezet door de dames Goorhuis enJens.

Slachtoffer autobotsing N201 bij Rozenburg overleden

Slachtoffer autobotsing N201 bij Rozenburg overleden
ROZENBURG - De automobilist die dinsdagavond zwaargewond raakte bij een heftige botsing op de N201 bij Rozenburg, is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden. Het gaat om een 59-jarige man uit het Zuid-Hollandse Lisse.

Enorme bekerstunt VVSB tegen Den Bosch

Enorme bekerstunt VVSB tegen Den Bosch
NOORDWIJK ZH - VVSB mag blijven dromen van Europees voetbal. De Zuid-Hollandse topklasser bereikte woensdagavond de halve eindstrijd van het toernooi om de KNVB-beker door in de slotfase tegen FC Den Bosch een achterstand van 2-0 om te zetten in winst: 2-3.

Verlate start Repair Café

LISSERBROEK - De werkgroep Ontmoeten van Lisserbroek SamenMeer zette het Repair Café op. Het lukte niet de eerste editie in 2016 zaterdag 9 januari te laten plaatsvinden. Specialisten staan zaterdag 6 februari van 14.30 tot 17.

De Nationale Voorleesdagen staan hoog in het vaandel bij KOK kinderopvang.

De Nationale Voorleesdagen staan hoog in het vaandel bij KOK kinderopvang.
KATWIJK - De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari 2016. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan kinderen centraal.

Metamorfose voor wethouder Snuif

HILLEGOM - De samenwerking tussen Cut & Shine professional Hairstyling, Beautysalon Infinity en AC Media heeft er vorige week voor gezorgd dat wethouder Annechien Snuif een compleet nieuwe look gekregen heeft. Deze bedrijven geven iedere maand een metamorfose weg in Hillegom.

Carnaval bij No Worries in Ex Voto

VOORHOUT - Het jongerenwerk van Stichting Welzijnskwartier (Callaoweg 1) in Katwijk organiseert voor zaterdag 6 februari een No Worries-avond in jongerencentrum Ex Voto (Jacoba van Beierenweg 118b). Het thema tussen 20.00 en 22.30 uur is Carnaval.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio