kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Dode walvis drijft voor kust Katwijk [video-update]

Dode walvis drijft voor kust Katwijk [video-update]
KATWIJK - Een dode walvis die woensdagmiddag voor de kust van Katwijk dreef, ligt inmiddels op het strand net ten noorden van Scheveningen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft het dier volgens een woordvoerder verplaatst.

'Souvenirs' uit Frankrijk tot ontploffing gebracht in Noordwijk

'Souvenirs' uit Frankrijk tot ontploffing gebracht in Noordwijk
NOORDWIJK ZH - Twee Noordwijkse jongens brachten wel heel opmerkelijke souvenirs mee van hun vakantie in Frankrijk. In de duinen vonden zijn enkele onderdelen van munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

'Toekomst voor straatkinderen'

'Toekomst voor straatkinderen'
LISSE - Marianne Lenterman uit Lisse gaat eind oktober als vrijwilligster naar de sloppenwijken van Mumbai (vroeger Bombay) in India. Ze doet dit ter ondersteuning van het project Vision Rescue, dat hulp biedt aan een aantal van de 300.000 straatkinderen in deze 21 miljoen inwoners tellende stad. Zij en tien andere enthousiaste Nederlanders fungeren daarbij als ambassadeurs.

Amsterdamse aangehouden voor brandstofdiefstal

Amsterdamse aangehouden voor brandstofdiefstal
HILLEGOM - De politie hield dinsdag rond 13.00 uur een 45-jarige vrouw uit Amsterdam aan op de Barthenweg in Hillegom. De vrouw wordt verdacht van brandstofdiefstal.

Twee miljoen m3 zand gestort op stranden Noordwijk en Katwijk

Twee miljoen m3 zand gestort op stranden Noordwijk en Katwijk
DUIN- EN BOLLENSTREEK - De laatste vracht zand is aangebracht op de zeebodem voor de kust van Katwijk en Noordwijk. Dit deel van de kust is voor de komende jaren weer goed beschermd tegen de zee.

Beatles expositie langer open

Beatles expositie langer open
HILLEGOM - Volgens de oorspronkelijke planning zou de Beatles tentoonstelling in het Den Hartogh Fordmuseum geopend zijn tot en met 23 augustus. Maar omdat de wekelijkse bezoekersaantallen nog elke week stijgen en de verkoop via Ticketveiling.nl veel bezoekers trekt van buiten de Bollenstreek, is in overleg met de directie van het Fordmuseum de Beatlestentoonstelling verlengd. De tentoonstelling wordt met drie weken verlengd en is geopend tot en met zondag 14 september.

Fietsen vanuit Jumbo

HILLEGOM - Jumbo Supermarkten en FrieslandCampina organiseren voor zaterdag 30 en zondag 31 augustus samen voor de eerste keer de Familie Fietsdagen. Op die dagen kunnen jong en oud vanaf elke Jumbo winkel in Nederland een fietstocht maken van zo'n 20 kilometer.

Spelletjes in De Beukenhof

LISSE - De Paraplu verzorgt vrijdag 22 augustus een begeleide Hollandse spelletjesmiddag in dienstencentrum De Beukenhof (Eikenlaan 2a). Belangstellende senioren kunnen daar tussen 14.00 en 16.30 uur onder meer kaarten, sjoelen en Rummikub spelen.

Feeën en cupcakes bij VET meidenmiddag

Feeën en cupcakes bij VET meidenmiddag
VOORHOUT - Vakantie Evenementen Teylingen (VET) organiseerde op 14 augustus de eerste Meidenavond. De 'dames' konden zich ongestoord vermaken met sieraden maken en cupcakes versieren. Ze verkleedden zich als prinsessen en schitterden voor de camera.

Feest met Horesca Beachparties

Feest met Horesca Beachparties
NOORDWIJK ZH - Op zaterdag 23 augustus vinden in diverse Noordwijkse strandpaviljoens weer de bekende Horesca Horecavo Beachparties plaats. Voor jong en oud treden vanaf 20.00 uur continue veel verschillende bands en dj's op. En de toegang is gratis.

Dichtbundel tijdens Dag van het Plein

LISSE - Het boekje met circa twintig gedichten van voormalig dorpsdichter Willem Ruigrok wordt tijdens het tweedaags evenement Dag op het Plein (vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus) gepresenteerd. Dat maakte mede-organisator Jacqueline Oosthoek bekend.

'Het afscheid nemen viel zwaar'

'Het afscheid nemen viel zwaar'
LISSE - De zestien jongeren en drie begeleiders uit Lisse en Lisserbroek die zich inspanden tijdens een bouwverblijf in Gambia zijn terug op vaderlandse bodem. Ze werkten van 11 juli tot en met 1 augustus mee aan de realisatie van een middelbare school. 'Een ervaring voor het leven', meldt Timo Tijssen namens de groep die aan de Pauluskerk (Ruishornlaan 33) is verbonden.

Man zwaargewond na val van balkon Noorderlaan

Man zwaargewond na val van balkon Noorderlaan
HILLEGOM - Politie en ambulances werden maandag omstreeks 21.35 uur naar een woning aan de Noorderlaan in Hillegom gezonden. Een buitenlandse werknemer bleek van een balkon van een woning aan deze straat te zijn gevallen.

Noordwijk derde op verkiezing lelijkste boulevard

NOORDWIJK ZH - De boulevard van Noordwijk is de op twee na lelijkste boulevard van Nederland. Uit een peiling van het NCRV-programma Altijd Wat blijkt dat 64 procent van de deelnemers de boulevard van Zandvoort het lelijkst vindt.

Peter Nieuwendijk wint weer een cartoonprijs

Peter Nieuwendijk wint weer een cartoonprijs
HILLEGOM - De Hillegomse cartoonist Peter Nieuwendijk heeft weer een prijs gewonnen. Nieuwendijk, voorzitter van de internationale cartoonistenverenging FECO, benadrukt het belang van beeldtaal. Een goede cartoon zegt vaak meer dan heel veel woorden.

Iepziekte aangetroffen in Noordwijk

Iepziekte aangetroffen in Noordwijk
NOORDWIJK ZH - Bij twee iepen aan de Beeklaan in Noordwijk is de iepziekte aangetroffen. Deze twee bomen zijn inmiddels gekapt. De gemeente is nu op zoek naar maar zieke bomen om een uitbraak van de ziekte te voorkomen.

Beauty Store opent haar deuren

Beauty Store opent haar deuren
HILLEGOM - Na een periode van 10 jaar als schoonheidsspecialiste werkzaam te zijn geweest binnen diverse grote bekende wellnesscentra is het voor Marsha Künzel tijd voor een nieuwe uitdaging. Zij opent per 21 augustus haar eigen Beauty Store op de Hoofdstraat. Een winkel met verzorgingsproducten, maar waar men ook terecht kan voor gezichtsbehandelingen en advies.

Rechter gevraagd om uitspraak rond Molen van Sassenheim

Rechter gevraagd om uitspraak rond Molen van Sassenheim
SASSENHEIM - Ooit vocht Don Quichotte zijn eenzame strijd tegen ongrijpbare windmolens. Het bestuur van Stichting 'De Molen van Sassenheim' is heden ten dage nog altijd in de strijd om de veelbesproken molen van De Speelman weer in haar oude glorie te herstellen. Een strijd die al jarenlang duurt en als het aan het ambitieuze bestuur ligt, nog lang niet gestreden is.

Zwemmen voor Care for Kim

Zwemmen voor Care for Kim
SASSENHEIM - Vorig jaar zomer vond een zeer ernstig auto ongeluk in Noordwijk plaats. De 14-jarige Kim werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd en lag daar een aantal maanden in coma. Nadat zij was bijgekomen zag haar jonge leventje er totaal anders uit.

Jeroensommegang verloopt verrassend en ingetogen

Jeroensommegang verloopt verrassend en ingetogen
NOORDWIJK ZH - Op de naamdag van de Heilige Jeroen trok de jaarlijkse Sint Jeroensommegang zondag 17 augustus zo'n veertig deelnemers die in alle vroegte door Noordwijk trokken voor een processie die hen onder andere over vijf heilige bruggen van Noordwijk Binnen voerde. Het geheel werd een uur na de start afgesloten in de RK Sint Jeroenskerk voor het Sint Jeroensaltaar van de heilige waar de deelnemers zich verzamelden voor het zingen van het slotgebed.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Opiniepeiling
Stemmen: Wat is de mooiste zomerfoto van de Duin&Bollenstreek?
Het is zomer! Dichtbij zoekt de mooiste foto’s van planten, tuintjes, strand, dieren en spelende kinderen. De redactie maakte een selectie en nu is het aan jou: STEM en bepaal wie de kaartjes voor Hans Klok in Utrecht moet winnen!
Ga naar de peiling
Agenda

Meer agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio