kies plaats
zoek
De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Schoorsteenbrand bij woning Katwijk

Schoorsteenbrand bij woning Katwijk
KATWIJK - In een woning aan de Graslelie in Katwijk heeft donderdagavond een schoorsteenbrand gewoed. De brandweerkorpsen van Valkenburg en Katwijk werden opgeroepen naar het incident.

Fietser in botsing met auto op Boslaan

Fietser in botsing met auto op Boslaan
KATWIJK - Op de Boslaan in Katwijk zijn donderdagmiddag een fietser en een auto met elkaar in botsing gekomen. De fietser is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel.

Nieuwe rol voor Klaas Slootweg

Nieuwe rol voor Klaas Slootweg
HILLEGOM - Tijdens de jaarvergadering van Initiatiefrijk Hillegom, dinsdag 15 april in café Zomerzorg werd Klaas Slootweg door interim voorzitter Hans van Schie in de bloemetjes gezet. Slootweg kreeg de bloemen omdat hij zijn bestuursfunctie bij de IRH heeft neergelegd. Dit omdat hij onlangs voorzitter is geworden van Koopcentrum Hillegom.

'Geen paniek over bloemen voor de paus'

'Geen paniek over bloemen voor de paus'
HILLEGOM - Moeten bloemen uit Nederland ook in de toekomst het paasfeest in Rome blijven opluisteren? Over deze actuele vraag gaat de branche zich binnenkort buigen, zei voorzitter Henk Westerhof van handelsorganisatie Anthos donderdag. ,,Maar er is geen reden tot paniek.'' Westerhof ziet zelf geen aanleiding om de traditie na bijna drie decennia stil te zetten.

Meer dan alleen fikkie stoken

Meer dan alleen fikkie stoken
LISSE - De tijd dat de scouting zich alleen bezig hield met heitjes voor karweitjes en het over de straat helpen oversteken van oude omaatjes ligt ver achter ons. Iedere week genieten honderden kinderen van de natuur en leren ze handige en nuttige zaken. In ons dorp zijn drie scoutinggroepen: Shawano's, Lisser Kaninefaaten en Graaf van Lynden. In deze serie vertellen de vrijwilligers hiervan wat er zo mooi is aan het scout zijn.

Beatlesbier uit handel genomen

Beatlesbier uit handel genomen
HILLEGOM - In het kader van het Beatlesjaar kwamen allerlei leuke ideeën naar boven borrelen. Een ervan was het creëren van een Beatlesbiertje in de Bollenstreek. Omdat Hillegom een eigen brouwerij heeft, Klein Duimpje van Erik Bouman, was het niet zo moeilijk, een speciaal bier te laten brouwen. Het werd enkele maanden goed verkocht, maar helaas is aan de verkoop nu een eind gekomen.

Kaasweek bij Smaakhuis

LISSE - Smaakhuis (Kanaalstraat 80) haakt in op de Nationale Kaasweek, die tot en met zaterdag 19 april wordt gehouden. Dit initiatief wordt voor de tweede keer over heel Nederland uitgerold. Meer dan 150 kaaswinkels doen mee.

Klein Duimpje brengt 'limited edition' bier uit

Klein Duimpje brengt  'limited edition' bier uit
HILLEGOM - Huisbrouwerij Klein Duimpje heeft onlangs een 'limited edition' bier gebrouwen. Slechts driehonderd flessen en voor de echte liefhebber. Het betreft de Barrel Aged Imperial Stout, ofwel B.A.I.R.S, zoals Wouter Plomp had bedacht als naam voor het bier.

Jongen bedreigt vader met mes in Voorhout

Jongen bedreigt vader met mes in Voorhout
VOORHOUT - Een 17-jarige jongen uit Voorhout heeft zijn vader donderdagochtend bedreigd met een mes. Hij is opgepakt door de politie.

Veel nieuwe gezichten op borrel

Veel nieuwe gezichten op borrel
HILLEGOM - In hotel Flora werd woensdag 16 april een Floraborrel gehouden, die was georganiseerd door Heijstek Events. Er was een behoorlijke toeloop en ook dit keer waren er weer heel wat nieuwe gezichten te zien. Niet uit Hillegom, maar ook uit alle plaatsen uit de omgeving en zelfs uit Voorschoten.

Arriva houdt Paasactie: een hele dag reizen voor 2 euro

Arriva houdt Paasactie: een hele dag reizen voor 2 euro
REGIO - Tijdens Pasen, op zondag 20 en maandag 21 april 2014, houdt Arriva een paasactie in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland. Op beide paasdagen kunnen inwoners van de regio voor slechts € 2,- een hele dag onbeperkt reizen met alle stads- en streekbussen en Qliners van Arriva.

Ruim 584 Katwijkers kloppen aan bij slachtofferhulp

Ruim 584 Katwijkers kloppen aan bij slachtofferhulp
REGIO - In 2013 klopten in de Bollenstreek klopten 1899 mensen aan bij Slachtofferhulp. De meeste mensen vroegen om hulp bij vermogensdelicten. Dat blijkt uit cijfers gepubliceerd door Slachtoffer Hulp Nederland.

Welzijn wil meer doen met jonge mantelzorgers

Welzijn wil meer doen met jonge mantelzorgers
HILLEGOM - Veel jongeren maken het mee dat er iemand bij hen thuis langdurig ziek is, een handicap heeft of een verslaving. In totaal heeft 10 tot 20 procent van de jongeren hier mee te maken. Deze jongeren tot 24 jaar worden jonge mantelzorgers genoemd.

Excelsior eert jubilaris

Excelsior eert jubilaris
KATWIJK - Tijdens de jaarvergadering van Christelijke Oratorium Vereniging (COV) Excelsior werd koorlid onlangs Jasper de Kogel in het zonnetje gezet. Hij is al 40 jaar lid van het koor. Daarnaast is hij al 39 jaar voorzitter van de COV.

Speeltuin Weerestein zoekt anekdotes

Speeltuin Weerestein zoekt anekdotes
HILLEGOM - Speeltuin Weerestein bestaat in oktober 65 jaar. In het weekend van 11 en 12 oktober worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen en het huidige bestuur wil ook een reünie houden voor oud-bestuursleden en omwonenden.

Cheeky's aan de slag voor de mozaiek wedstrijd

Cheeky's aan de slag voor de mozaiek wedstrijd
LISSE - Het team van Cheeky's kinderdagverblijf aan de Heereweg 343 is hard aan de slag met het steken. Zij hopen op een goed resultaat bij de wedstrijd komende zaterdag.

Tete a Tete bij van Nispen

Tete a Tete bij van Nispen
DE ZILK - Van Nispen, een bloeiende Vereniging!Van Nispen voetbalt nu een aantal maanden op nieuwe velden. Alles is dus nog nieuw en anders. Het sportpark wordt beetje bij beetje, weer een echt thuisveld.

Koffieochtend bij Hospice Katwijk

Koffieochtend bij Hospice Katwijk
KATWIJK - Op 30 april organiseert DSV|verzorgd leven een koffieochtend bij Hospice Katwijk op de Duindoornlaan 34 in Katwijk. DSV biedt met deze koffieochtend geïnteresseerden en toekomstige vrijwilligers een mogelijkheid om van 10.00 tot 12.00 uur een kijkje te nemen bij de Hospice.

Katwijkse jongeren het vaakst naar Halt [update]

Katwijkse jongeren het vaakst naar Halt  [update]
KATWIJK - Katwijkse jongeren worden het vaakst doorgestuurd naar Halt. Per duizend jongeren worden er veertig naar Halt gestuurd. Dit aantal ligt ver boven het landelijk gemiddelde en zelfs ver boven het aantal van de vier grote steden. Dit blijkt uit cijfers van Halt opgevraagd door nu.nl.

Weerestein zoekt nog enkele toezichthouders

Weerestein zoekt nog enkele toezichthouders
HILLEGOM - Kan de speeltuin niet dagelijks open? Speeltuin Weerestein Het speelseizoen is alweer net begonnen, toch is het toezichtrooster nog niet helemaal rond. Om de speeltuin dagelijks open te kunnen stellen zijn er nog enkele toezichthouders nodig.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Opiniepeiling
Ik heb al gestemd!
Ga naar de peiling
Agenda

Meer agenda

Een site van Telegraaf Media Nederland