De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Slank recept van de week: Zomers Stamppotje

HILLEGOM - In deze rubriek vindt u wekelijks een recept geschreven door Anja van den Berg van afslank- en gezondheids-instituut Body2Balance. "In sla zitten veel vitaminen, m.n. Vit A, en weinig calorieën een prima ingrediënt voor dit stamppotje !" Voor meer slanke recepten en ideeën kunt u op de website van Body2Balance kijken of in het boek: Balanced Food." Heeft u vragen over een recept of wilt u graag een bepaald thema behandeld hebben dan kunt u mailen en/of bellen met: info@Body2Balance.nl / 0252-519296

Dief steelt stuurwiel uit auto in Sassenheim

Dief steelt stuurwiel uit auto in Sassenheim
SASSENHEIM - Op de Drietanderlaan in Sassenheim is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto opengebroken. Vervolgens werd er een stuurwiel uit het voertuig gestolen.

Meerdere auto’s opengebroken in Noordwijk

Meerdere auto’s opengebroken in Noordwijk
NOORDWIJK ZH - In de wijk Boechorst in Noordwijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere auto’s opengebroken. De inbraken hebben onder meer plaatsgevonden in de omgeving van De Hagen, Overbeek en Peterhof.

Maak kennis met kinderkoor 2.0 op 6 juli

Maak kennis met kinderkoor 2.0 op 6 juli
KATWIJK - Heb je zin om na de zomervakantie te gaan zingen in een kinderkoor maar weet je niet welke? Kom dan woensdagmiddag 6 juli naar de open repetitie met aansluitend het mini-concertje van kinderkoor ‘The Leiden Choristers’ (voorheen bekend onder de naam ‘Ruach’). In de serre van De Wilbert kan je ze van 17.00 – 18.00 uur zien en vooral horen zingen. De kinderen en de nieuwe dirigente Hester Westra willen na deze doorstart het muzikale jaar gezellig en muzikaal afsluiten. Iedereen van zes tot vijftien jaar is van harte welkom bij dit hele enthousiaste koor. Kom jij ook 6 juli luisteren?

Stroomstoring in Lisse door graafwerkzaamheden

Stroomstoring in Lisse door graafwerkzaamheden
LISSE - In de Eerste Havendwarsstraat in Lisse is maandag de stroom uitgevallen. Meerdere huishoudens hebben er last van.

Weer een landkaartschildpad gevonden in Katwijk

Weer een landkaartschildpad gevonden in Katwijk
KATWIJK - Bij de uitwatering in Katwijk heeft de reddingsbrigade maandag een landkaartschildpad gevonden. Deze moerasschildpad komt voornamelijk voor in Noord-Amerika.

Heel Joannes bakt en geniet

Heel Joannes bakt en geniet
KATWIJK - ‘Wat een keigave taarten zeg!’ en ‘Zo lekker heb ik ze lang niet gegeten’ waren zo maar twee reacties van parochianen toen ze de eerste hap hadden gezet in het uitgedeelde taartstuk. Onder de noemer ‘Heel Joannes bakt’ werd namelijk de jaarlijkse Sint Jansdag van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk zondag 26 juni gevierd en beleefd. Alle taartinzendingen werden door de deskundige vakjury van bakker Roodenrijs, Lex en zijn jongere collega Leendert Koekebakker, beoordeeld. De winnaar was Marike Bol, bekend van haar website ‘Oh My Pie’ waar ze landelijk scoort met haar zeer c...

Regio kampt met tekort aan vakmensen

Regio kampt met tekort aan vakmensen
KATWIJK - Werkgevers in arbeidsmarktregio Holland Rijnland hebben problemen met het vinden van vakmensen. Vooral techneuten zijn zeldzaam in de regio. Dit blijkt uit een overzicht dat UWV vandaag publiceert. Daarnaast zijn er wervingsproblemen in specialistische functies als ICT, zorg, financiële dienstverlening en onderwijs.

Eerste prestatieafspraken met huurdersinbreng

Eerste prestatieafspraken met huurdersinbreng
KATWIJK - De Prestatieafspraken Wonen 2016 – 2019 werden door vertegenwoordigers van de woningcorporatie Dunavie, de gemeente Katwijk en Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ donderdagmiddag 23 juni in De Roskam in Katwijk aan den Rijn ondertekend. Voor alle huurdersorganisaties, dus ook voor de SHD in Katwijk, is deze ondertekening een historisch moment. Het is namelijk voor het eerst dat deze huurdersorganisaties als gelijkwaardige gesprekspartner aan de vergadertafel zaten om met de twee andere partners te komen tot de vaststelling van genoemde prestatieafspraken.

'Back to the Future': inschrijving voor kindervakantieweek Warmond gestart

'Back to the Future': inschrijving voor kindervakantieweek  Warmond gestart
WARMOND - De tijd vliegt: over anderhalve maand (van 15 t/m 19 augustus) is alweer de 30ste editie van de Kindervakantieweek op Koudenhoorn, oftewel Warmi. Het thema is dit keer 'Back to the Future', vrij naar de Amerikaanse komische sciencefictionfilms uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw.

Wat is het vervolg na het fietsen met politici in Brouwerstraat?

Wat is het vervolg na het fietsen met politici in Brouwerstraat?
RIJNSBURG - Dat was wat medewerkers van de V.V.N. afd. Katwijk zich afvroegen na de vierde en laatste fietsactie vrijdagmiddag 24 juni in de Rijnsburgse Brouwerstraat. Deze fietsacties maakten deel uit van de vier weken durende gemeentelijke verkeersveiligheidsactie ‘Geef elkaar de ruimte op de Brouwerstraat’. Centraal stond het recht van de fietsers in deze staat, dat verkeer van rechts (dus ook fietsers) voorrang heeft en dat gebruikers van de zebrapaden in de Brouwerstraat dat duidelijker kenbaar moeten maken aan alle andere verkeersdeelnemers om zo veilig te kunnen oversteken.

Marloes Jongeneel parochieel vrijwilligster van 2016

Marloes Jongeneel parochieel vrijwilligster van 2016
KATWIJK - Totaal verrast werd Marloes Jongeneel in de Sint Jansviering zondag 26 juni van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk door voorganger pastor Berry Lansbergen uit de kerkbank geroepen. Ze werd onder klaterend applaus van een bomvolle kerk benoemd tot vrijwilligster van het jaar in deze parochiekern. Naast een ‘struik’ mocht ze een oorkonde en een grote Joanneskaars in ontvangst nemen. Begeleid door één van haar drie kleine kinderen zocht Jongeneel nog geheel verbouwereerd haar plekje in de kerkbank weer op bij haar familie. Hiermee is ze de jongste parochiaan ooit die dit eer...

Peuters van peuterscholen uit Warmond en Sassenheim sluiten af met feest.

Peuters van peuterscholen uit Warmond en Sassenheim sluiten af met feest.
VOORHOUT - Peuters uit Warmond, Sassenheim en Voorhout die een van de peuterscholen van De 3 Kernen bezoeken sluiten hun schooljaar af met een gezellig feest. Sommige kinderen zullen na de zomervakantie terugkeren naar de peuterschool, anderen starten in groep 1 van de basisschool.

Lego-weekend in Dekker Tennishal Warmond

Lego-weekend in Dekker Tennishal Warmond
WARMOND - 1e Legoweekend in Warmond. Van LEGO kun alles maken..... Kom kijken en geloof je ogen niet!

Popkoor Mikado nu ook te zien in Noordwijk

Popkoor Mikado nu ook te zien in Noordwijk
NOORDWIJK ZH - Kom op vrijdagavond 1 juli naar Noordwijk want bij 's Heeren Loo Zorggroep, locatie Willem van den Bergh gaat het dak eraf! Popkoor Mikado zingt en swingt de bewoners en bezoekers het weekend in.

Buikschuif evenement in Speeltuin Weerestein superleuk !

Buikschuif evenement in Speeltuin Weerestein superleuk !
HILLEGOM - Speeltuin Weerestein. Op 22 juni werd voor de eerste keer een buikschuif evenement georganiseerd. Het was een zeer geslaagd evenement waar alle belangrijke succesfactoren samenvielen.

Slank recept van de week: Gegrilde groenten schotel

Slank recept van de week: Gegrilde groenten schotel
HILLEGOM - In deze rubriek vindt u wekelijks een recept geschreven door Anja van den Berg van afslank- en gezondheids-instituut Body2Balance. "De in deze schotel verwerkte aubergine is een bron van vezels en mineralen. Een gezonde en slanke keuze. Aubergine heeft wel de neiging om tijdens de bereiding vet op te nemen dus wees daar voorzichtig mee !" Voor meer slanke recepten en ideeën kunt u op de website van Body2Balance kijken of in het boek: Balanced Food." Heeft u vragen over een recept of wilt u graag een bepaald thema behandeld hebben dan kunt u mailen en/of bellen met: info@Body2Bala...

Het ‘SHD Huis’ biedt onderdak aan velen

Het ‘SHD Huis’ biedt onderdak aan velen
KATWIJK - Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ in Katwijk kennen we natuurlijk als organisatie die opkomt voor de belangen van de huurders van woningcorporatie Dunavie. Ze is ook geregeld in het nieuws gekomen als gelijkwaardige partner van Dunavie en de gemeente Katwijk bij het opstellen van de Prestatieafspraken 2016-2019. De SHD geeft ook invulling aan de gemeentelijke wens om accommodaties multifunctioneler in te richten en te benutten. Zo is de Adviesraad Sociaal Domein sinds kort de jongste ‘bewoner’ van het ‘SHD Huis’ aan de Nassaudreef 38-A in Katwijk aan Zee. Voorzitter Cees ...

Het Raam met vakantie

HILLEGOM - Het was weer een fantastisch cultureel seizoen voor Het Raam. Tijdens de vakantie die duurt van 4 juli tot 29 augustus kunnen veel cursisten, kunstenaars en cultureel geïnteresseerden terugkijken op een mooi jaar.

EE Care 15 jaar!

EE Care 15 jaar!
VOORHOUT - EE Care, energie intermediair voor zowel bedrijven als particulieren in de Duin- en Bollenstreek, heeft deze maand een nieuwe mijlpaal bereikt en viert haar 15 jarig bestaansjubileum.
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio