De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kinderkoor De Vrolijke Noot strikes again

(Foto: Gerard Bol)
1 / 5
zoom out

KATWIJK - ‘Ik denk niet dat ze eerste zullen worden nadat ze vorig jaar al hebben gewonnen’. ‘Met zo’n muzikale performance, zal De Vrolijke Noot niet misstaan bij het Katwijkse kroningsconcert op 30 april’. ‘Wat ook de uitslag zal zijn, deze ervaring pakken ze die kids van ons niet af’. ‘We zijn het enige koor met die schitterend gemaakte houten aanmoedigingsborden, dat zegt wel iets over de ouderbetrokkenheid’.

Dat waren zo maar vier reacties van ouders van kinderen van kinderkoor De Vrolijke Noot voordat juryvoorzitter Meye Peters ging vertellen wie er op plaats drie tot en met één stond. Het zou dus op het 7e Nationaal Kinderkoren Festival in Rijsbergen alle kanten op kunnen gaan wat de uitslag betreft.

Katwijkinvasie in Rijsbergen

Nadat kinderkoor De Vrolijke Noot in 2012 het 6e Nationaal Kinderkoren Festival in Rijsbergen had gewonnen, vertrok er nu een armada van voertuigen met zenuwachtige ouders / supporters en zeer relaxte koorkids ‘aan boord’ naar de St. Bavobasiliek in Rijsbergen. Daar werd zondag 7 april aan het 7e festival deelgenomen om de titel te verdedigen want ‘muzikale adel verplicht’.
In totaal waren er tien kinderkoren uit heel Nederland aanwezig, zo ook koren die eerdere versies van dit nationale festival hadden gewonnen. Dirigente Agnes Bol en muzikaal begeleider Niek van der Meij hadden er heel veel zin in en die uitstraling raakte alle kinderen. Dat bleek al donderdag 4 april bij de laatste koorrepetitie in de parochiekerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk. En de kinderen afhalende ouders konden dat die laatste repetitiedag alleen maar beamen.

Gevarieerd muziekaanbod

Na een prachtig woord van welkom namens De Vrolijke Noot door koorlid Verona Floor was het deze middag de beurt aan de ‘mannelijke’ solist Django van der Plas om het koor op sleeptouw te nemen met het inzinglied ‘Laat je droom bestaan’ uit de musical Jozef. En dat deed hij perfect, ook als de enige ‘mannelijke’ solist van dit Nationale Kinderkorenfestival waarna het vertederende ‘Avé Maria’, met zeer hoge en zuiver gezongen klanken, werd beluisterd door een zeer goed gevulde basiliek.
De muzikale slagroom op de taart kwam met het Engelstalige ‘Be still for the presence of the lord’ wetende dat er voldoende koorleden van groep 3 bij stonden die dit fonetisch hadden ingestudeerd. Muzikaal chapeau!

Met muzikale kop en schouders uitstekend boven nummer 2 en 3

Juryvoorzitter Meye Peters kondigde om 17.40 uur met een zinderende massa kinderen en supporters voor hem in blijde verwachting van de uitslag aan dat kinderkoor ‘Emmaus’ uit Nijmegen 3e werd, kinderkoor Culemborg, ondanks een tsunami aan muzikale begeleidingsgeluiden 2e werd net als in 2012 en… kinderkoor De Vrolijke Noot met kop en schouders boven alle andere deelnemende kinderkoren uitstak en weer de 1e plek ging bezetten.
Het ‘Katwijkvak’ ging helemaal uit zijn dak bij het aanhoren van deze uitslag en de zeer lovende toelichting. En dat deze jury niet zomaar mensen met een oordeel zijn, kan je lezen als je hun namen op Google gaat nazoeken: Meye Peters, Marry van Berkel en Kathinka Minzinga.

Dank aan de positieve vijfde colonne… de ouders!

Zonder de ouderbetrokkenheid was dit alles nooit mogelijk geweest dus een buiging en woord van dank aan deze ouders en andere begeleiders. En dat is al vanaf de start van kinderkoor De Vrolijke Noot als brede schoolactiviteit van R.K.B.S. ‘de Horizon’ uit Katwijk het geval. Dat typeert ook dit koor, een kinderkoor met meer dan dertig kids waar de parochiekern van de H. Joannes de Doper uit Katwijk dan ook trots en zuinig op is.

Wilt u ze thuis beluisteren? Dat kan, want voor maar € 5,- kunt u via hun website www.devrolijkenoot.be hun eerste pas uitgekomen CD ‘Wensdroom’ bestellen. Voor dit luttele bedrag haalt u echte Nationale kampioentjes in huis. En gelooft u het toch niet van dit kampioenschap… kijk dan maar op de website www.joannesdedoper.nl bij de ‘Foto galerie’ naar de foto’s van deze dag.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 april 2013


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio