De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Parkbewoners Noordwijkerhout blijven strijden

(Foto: , ANP)
1 / 1
zoom out

NOORDWIJKERHOUT - De gemoederen liepen hoog op bij de commissie Ruimte en Wonen, toen Sollasi aan de orde kwam, in het kader van het nieuwe concept-bestemmingsplan Oosterduinsemeer. Het is niet toegestaan dat mensen permanent wonen op Sollasi, terwijl dit wel jaren is gedoogd. Inmiddels handhaaft wethouder Knapp met strakke hand en zijn recent 12 Polen uit de huisjes gezet.

Sollasi is een recreatiepark. Bewoners zeggen dat het zeker niet deze status mag hebben. 'Het is een park uit de jaren '70 en dat is te zien aan de huisjes, de infrastructuur en aan het hele park zelf', vindt de heer Kettenis. Ook ervaren mensen een gevoel van onveiligheid op het park, door rondhangende dronken mensen en is het onderhoud niet bijzonder. Dat verweten de bewoners vooral de gemeente. CDA'er Meeuwenoord zei daarover dat de bewoners zelf ook iets meer hadden kunnen doen. Dit betekende vooral veel hoon vanaf de publieke tribune. Meeuwenoord voegde er direct aan toe dat ook de gemeente meer had kunnen doen.

Er zijn mensen met een vergunning voor permanente bewoning. Voor hen verandert niets. Knapp gaf ook aan te blijven handhaven. 'Vanaf het begin is het zo geweest dat je een hoofdverblijf elders moest hebben, zo zijn de regels. Maar mensen hebben hun hoofdverblijf na aanschaf van een huisje op Sollasi opgezegd en zijn in de bungalow gaan wonen. Zij hebben hiermee de eigen verklaring, dat ze een ander hoofdverblijf hebben, geschonden. Het gaat dus niet om de gemeente die handhaaft, mensen hebben zelf een fout gemaakt. Ik begrijp het probleem. Toch blijf ik handhaven, behalve als ik nieuwe opdrachten krijg van de gemeenteraad'.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio