De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Leer zelf een persbericht schrijven

Leer zelf een persbericht schrijven
KATWIJK - KATWIJK – De Leeuw Tekstbureau geeft op donderdag 12 januari een basiscursus persberichten schrijven. Handig als je artikelen moet aanleveren aan de lokale pers.

Kerstconcert Jeugdkoor Ruach

Kerstconcert Jeugdkoor Ruach
KATWIJK - Woensdagavond 21 december zingt Jeugdkoor Ruach onder leiding van Hester Westra kerstliederen in De Wilbert, Overrrijn 7 in Katwijk.Het concert is van 19.00 uur tot 20.00 en daarna is er een gezellig samenzijn met koffie/thee/chocomelk en krentenbrood. Toegang is gratis.

De Lokalen: 'Geef Katwijk Marketing de ruimte!'

De Lokalen: 'Geef Katwijk Marketing de ruimte!'
KATWIJK - Katwijk Marketing krijgt voor de komende twee jaren het jaarlijkse bedrag van € 157.000,- om haar werkzaamheden verder uit te voeren. Op zeer korte termijn wordt met elkaar vastgesteld op welke punten en hoe die werkzaamheden worden geëvalueerd on na twee jaar als gemeenteraad weer de tussenstand op te nemen. Wat heeft Katwijk Marketing in samenwerking met de organisatoren van evenementen en vele vrijwilligers kunnen realiseren? De fractie van De Lokalen steunde volmondig dit raadsbesluit in de vergadering van 24 november en sprak ook die donderdagochtend met Piet de Vries en Anne...

Chantal van Gastel bij The Read Shop Katwijk

KATWIJK - 10 december komen de bekende schrijfster Chantal van Gastel en haar zus Priscilla van Gastel naar The Read Shop aan de Noordzeepassage in Katwijk.

ABN AMRO sluit per 8 december geldautomaat in Katwijk aan Zee

KATWIJK - Geldopname in de buurt blijft mogelijk

Veertig jaar koorlid, waar blijft de tijd?

Veertig jaar koorlid, waar blijft de tijd?
KATWIJK - Geheel verbaasd waren de dames Ada Rotteveel en Lenie Floor van parochieel koor Cantemus van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk toen ze in de viering van zondag 20 november naar voren werden geroepen. Een trotse voorzitter Han van der Geer mocht ze als dank voor zoveel jaren meer dan trouwe inzet voor dit koor en ook haar voorganger de onderscheiding van de Gregoriusvereniging opspelden. En ‘gestruikt’ zochten Rotteveel en Floor na de uitgesproken warme woorden van dank onder een klaterend applaus van alle kerkgangers hun vaste koorplekje weer op.

Spetterend jubileumconcert kinderkoor De Vrolijke Noot

Spetterend jubileumconcert kinderkoor De Vrolijke Noot
KATWIJK - ‘Fantastisch als je zo die koppies zag’, ‘Ik had bij dat lied van Claudia de Breij het echt even te kwaad, zo mooi gezongen’ en ‘Wat gaaf om zo met je mobieltje te kunnen stemmen op een lied wat je graag wilt horen zingen’, zomaar drie van de vele enthousiaste reacties na afloop van het twee uur durende jubileumconcert van kinderkoor De Vrolijke Noot. In de bomvolle kerk van parochiekern H. Joannes de Doper werd het vrijdagavond 18 november één groot muzikaal feest met diverse gastoptredens en het kinderkoor in de hoofdrol.

SHD is blij met aandacht voor wonen bij Algemene Beschouwingen.

SHD is blij met aandacht voor wonen bij Algemene Beschouwingen.
KATWIJK - Cees Oostindie, voorzitter van het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ volgde zoals altijd nauwgezet wat de fractievoorzitters in hun uit te spreken Algemene Beschouwingen lieten horen wat betreft het wonen in Katwijk en dan in het bijzonder het huren. En hij werd donderdag 10 november in de Katwijkse Raadszaal op zijn wenken bediend. Diverse fracties brachten punten naar voren en de motie van de PvdA over het oprichten van een wooncoöperatie werd breed gesteund in de raad en dus bij de besluitvorming ’s avonds aangenomen.

De Lokalen: Centrale voorziening voor hoogbegaafden in Katwijk wenselijk

De Lokalen: Centrale voorziening voor hoogbegaafden in Katwijk wenselijk
KATWIJK - Hoogbegaafde Katwijkse basisschoolkinderen zouden toch op een eigen voorziening in Katwijk moeten kunnen worden opgevangen? Fractievoorzitter Gerard Bol van De Lokalen pleitte hiervoor bij het uitspreken van de Algemene Beschouwingen donderdagmiddag 10 november. Op dit moment maken ouders van deze kinderen gebruik van Noordwijkse voorzieningen. Of binnen de eigen basisschool worden deze kinderen begeleid. Bol: ,,Natuurlijk is het een zaak van de Katwijkse schoolbesturen, maar de signalen die ons van ouders bereikten was de reden om het in onze beschouwingen te benoemen.”

De Vrolijke Noot geeft vrijdag 18 november jubileumconcert

De Vrolijke Noot geeft vrijdag 18 november jubileumconcert
KATWIJK - ‘Ik krijg kippenvel als ik die kindertjes hoor zingen, zo mooi en ook qua tekst’ en ‘Ze stralen zoveel uit, ook al zitten ze pas op dit kinderkoor’, zomaar twee reacties van mensen die het koor geregeld hoorden zingen. De Vrolijke Noot van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk bestaat deze maand tien jaar en dat willen ze vieren ook, maar wel zingend. Bijna veertig koorleden zullen op hun jubileumconcert vele liederen uit hun zeer brede repertoire laten horen. Middenkoor Vocalis verzorgt een gastoptreden en er zijn vele muzikale verrassingen te beluisteren en te zien. U kom...

Jaarvergadering SHD met pakkende lezing Roland van Vliet

Jaarvergadering SHD met pakkende lezing Roland van Vliet
KATWIJK - Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ organiseert voor alle huurders van Dunavie in de gemeente Katwijk en genodigden de altijd boeiende jaarvergadering. Na de uitslag van de parlementaire enquête over de woningcorporaties en de komst van de nieuwe Woningwet per 1 juli 2015 blikt voorzitter Cees Oostindie van het bestuur van de SHD kort terug op het afgelopen werkjaar. Een jaar waarin het opstellen en mede ondertekenen van de Prestatieafspraken Wonen 2016-2019 centraal stond. Dit wordt gevolgd door een pakkende lezing van Roland van Vliet, voorzitter van genoemde Parlementair...

Nieuwe huisvesting RTV Katwijk, ja maar…

Nieuwe huisvesting RTV Katwijk, ja maar…
KATWIJK - Bij de Algemene Beschouwingen november 2015 vroeg de fractievoorzitter van De Lokalen, Gerard Bol, wethouder Knape naar de stand van zaken wat betreft de herhuisvesting van de lokale omroep RTV Katwijk. Dat speelde al gedurende enige tijd en de vrijgekomen bibliotheek aan de Fresiastaat in Katwijk aan den Rijn zou een optie zijn. De concrete bespreking in de Katwijkse gemeenteraad tover deze mooie locatie werd een paar keer uitgesteld. In het raadsbesluitende deel werd op 3 november wel het agendapunt besproken om een bedrag van € 35.000,- beschikbaar te stellen voor het nog uitvo...

Quiltgroep 'de Bonnette' verkoopt unieke kerstversiering

Quiltgroep 'de Bonnette' verkoopt unieke kerstversiering
KATWIJK - Het is wel vroeg, maar de kerstverkoop komt er weer aan. Dan kunt u ook al terecht bij quiltgroep ‘de Bonnette’ voor unieke en creatieve kerstversiering die met liefde en veel engelengeduld de afgelopen maanden door leden van deze groep is gemaakt. Zaterdag 12 november van 10.00 - 15.00 uur bent u dan ook van harte welkom in de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’ aan de Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn. Binnenkomen verplicht tot niets.

De Lokalen: 'Katwijk Marketing moet Katwijk breed'

De Lokalen: 'Katwijk Marketing moet Katwijk breed'
KATWIJK - Waar er bij de evaluatie van citymarketing in 2012 door de fracties zeer kritisch werd gekeken naar de financiële inbreng van het bedrijfsleven was bij de evaluatie van Katwijk Marketing in de oordeelvormende sessie een veel beluisterde vraag: ,,Wat hebben we nu eigenlijk gemeten en wat is de daadwerkelijke invloed van Katwijk Marketing geweest?” Wat was de inbreng van de fractie van De Lokalen? Anneke van Duijn-Schaap, burgerraadslid, blikt kort terug op hetgeen er door haar is gezegd die donderdagavond 3 november in de Katwijkse Raadszaal.

dreigende wolken

dreigende wolken
KATWIJK - NieuwZuid

SHD is trots op haar nieuwe bestuursleden

SHD is trots op haar nieuwe bestuursleden
KATWIJK - Het bestuur van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ is weer op volle sterkte met de komst van Nel van Dam als penningmeester in het dagelijks bestuur. Tot op heden was ze algemeen bestuurslid en ze blijft drie dagen per week actief voor de SHD in de administratieve ondersteuning. In het algemeen bestuur wordt ze opgevolgd door Marjan Homan, vanaf 2010 lid van de bewonerscommissie Cleijn Duin. De SHD zet zich in als huurdersorganisatie voor de belangen van huurders van ruim zevenduizend woningen van woningcorporatie Dunavie in Katwijk.

Best of Best by UNI Katwijk

Best of Best by UNI Katwijk
KATWIJK - Op zaterdag 26 november a.s. vindt het Najaarsconcert plaats van Chr. Muziekvereni-ging UNI. Na een schitterend Voorjaarsconcert eerder dit jaar, heeft UNI de lat voor het Najaarsconcert weer wat hoger gelegd, om muziekliefhebbers uit Katwijk én daarbuiten weer te voorzien van een schitterende avond.

Jeugdkoor Ruach maakt nieuwe start

Jeugdkoor Ruach maakt nieuwe start
KATWIJK - Jeugdkoor Ruach houdt op woensdagmiddag 9 november een openbare repetitie. Het koor maakt een nieuwe start en zoekt gemotiveerde jongens en meiden die hun stem willen laten horen.

Keytone Cops komen naar Katwijk op 11 november

Keytone Cops komen naar Katwijk op 11 november
KATWIJK - The Keytone Cops zijn zeker geen "Kuyt noch Visch". Ze oogstten veel succes dit jaar tijdens Woodstock on Water in Leiden en waren dé grote verrassing op het Midzomer Bier en BBQ festival in Hillegom, mede omdat ze onaangekondigd kwamen spelen…

YCMA Katwijk organiseert workshop ‘Omgaan met pesten binnen jeugdwerk’

YCMA Katwijk organiseert workshop ‘Omgaan met pesten binnen jeugdwerk’
KATWIJK - Wat gebeurt er binnen een pestende groep? Hoe kun je pestgedrag succesvol veranderen? En hoe voorkom je pesten in een nieuwe groep? Daar krijgt u tijdens de workshop ‘Omgaan met pesten binnen jeugdwerk’ antwoorden op.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio