De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Voorhouts Kamerkoor bestaat 20 jaar

Voorhouts Kamerkoor bestaat 20 jaar
TEYLINGEN - Het Voorhouts Kamerkoor viert haar 20-jarig jubileum met een Jubileumconcert op 11 maart as in kerk PG te Warmond.

Bridgeclub Bel Air

Bridgeclub Bel Air
HILLEGOM - Agnes Hulsebosch en Tiny Uitendaal verbazen iedereen bij de Bridgeclub Bel Air.

‘Hoe zal ik u ontvangen met koffie of met thee?’

‘Hoe zal ik u ontvangen met koffie of met thee?’
KATWIJK - Deze titel van een lied op de elpee ‘De Bie zingt’ heeft duidelijke raakvlakken met de vernieuwde vergader- en ontmoetingsplek in de kantoorruimte van Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’. De ruim dertig zeer betrokken bewonerscommissies die zich al sinds jaren verbonden voelen met de SHD gaan op drie trainingsavonden onder leiding van ‘De Nieuwe Wind’ op 8 en 22 februari en 1 maart met elkaar in gesprek. Leden van deze bewonerscommissies worden middels deze training in hun eigen kracht gezet. Maar met een leven lang leren is het ook belangrijk dat deze bewonerscommissies el...

Bewonerscommissies SHD ontmoeten en leren

Bewonerscommissies SHD ontmoeten en leren
KATWIJK - ,,Wat een leerzame avond was dit waar we als leden van de bewonerscommissies van de SHD veel hebben gehoord en gedeeld. Die drie uur vlogen voorbij en dat is alleen maar een goed teken”, aldus één van de 29 aanwezige leden van bewonerscommissies van de Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek. Deze eerste van de drie bijeenkomsten werd geleid door Anneke Schouten en Thea de Feijter van ‘De Nieuwe Wind’ in de Open Hof in Katwijk aan den Rijn.

Meest romantische gemeente van Nederland

KATWIJK - Leiden de meest romantische gemeente van NederlandLeiden is de meest romantische gemeente van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van online bloemist deBloemist.nl. In het kader van Valentijnsdag hebben zij onderzoek gedaan naar rozen in ruim 100.000 bestellingen uit hun database. Leidenaren hebben de meeste bestellingen geplaatst in verhouding tot het inwoneraantal. Middelburg bungelt onderaan de lijst als minst romantische hekkensluiter.

Boek Marike Bol over glutenvrij bakken bezorgt velen glimlachmomentjes

Boek Marike Bol over glutenvrij bakken bezorgt velen glimlachmomentjes
KATWIJK - Ruim veertig genodigden waren zaterdagmiddag 4 februari getuige van de presentatie van het boek ‘Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!’ van de Katwijkse Marike Bol. Alle aanwezigen bewegen zich al bloggende, schrijvende, presenterende en ook bakkende in de wereld van gezonde voeding waar het vooral de digitale snelweg het terrein is waarop ze zich dagelijks bewegen. Het eerste exemplaar werd door Bol aangeboden aan haar uitgever Astrid van der Valk waarna alle aanwezigen het boek konden inkijken en ruiken (middels twee echte geurtaartfoto’s).

Thema avond vereniging HCHWA-D

Thema avond vereniging HCHWA-D
KATWIJK - Op donderdagavond 16 februari organiseert de Vereniging HCHWA-d de eerste thema-avond van 2017. Dit keer wordt er aandacht besteed aan het thema 'De voor- en nadelen van het ondergaan van een DNA onderzoek'.

Gezocht: Leuke luitjes uit Katwijk

Gezocht: Leuke luitjes uit Katwijk
KATWIJK - Wie wil er mee? Iedereen heeft zijn eigen hobby's, maar het is gezelliger om dat met een leeftijdsgenoot te doen. En die zijn vaak dichterbij dan je denkt. Op www.leukeluitjes.nl vind je leuke luitjes die ook willen wandelen, fietsen, handwerken, naar het museum of samen eten. Begin het nieuwe jaar goed, meld je aan en ga mee!

KOK kinderopvang en Peuterkring lezen tegelijkertijd aan 400 kinderen voor tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2017

KOK kinderopvang en Peuterkring lezen tegelijkertijd aan 400 kinderen voor tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2017
KATWIJK - De afgelopen tijd waren KOK kinderopvang en Peuterkring druk bezig met de voorbereiding van een gezamenlijk voorleesplan. Woensdag 25 januari, tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2017, is op een spectaculaire wijze gestart met de implementatie hiervan en werd er bij alle 18 locaties voor meer dan 400 kinderen tegelijkertijd voorgelezen!

Pink Floyd tribute night in The Box Katwijk

Pink Floyd tribute night in The Box Katwijk
KATWIJK - The Crazy Diamonds nieuwe naam in tributewereld

State of the Art evenement - HSLeiden

KATWIJK - De beste projecten zijn uitgekozen om op donderdag 9 februari een presentatie te geven in Koetshuys de Burght in Leiden. (15.15 - 18.00) Hier zullen de unieke creaties gepresenteerd worden voor onder andere de partners van de projecten en ook voor verschillende ondernemers.

Bewonerscommissies SHD worden gesteund

Bewonerscommissies SHD worden gesteund
KATWIJK - ,,Natuurlijk moeten bewonerscommissies van woningcomplexen worden gesteund want zij zijn toch de ogen en oren in hun woonomgeving zult u als lezer van deze titel wel denken. Maar met de leden van de ongeveer 35 bewonerscommissies gaan wij als Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ in 2017 direct stevig aan de slag. Deze maand is er een huurderscoach gestart en in februari starten we ook met drie pakkende en praktische trainingsavonden”, aldus Cees Oostindie, de trotse SHD-voorzitter.

Kapelaan Boris luidt Actie Kerkbalans in

Kapelaan Boris luidt Actie Kerkbalans in
KATWIJK - Middels het indrukken van drie knoppen liet kapelaan Boris Plavcic in de kerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk zaterdag 21 januari om 13.00 uur de drie klokken vijf minuten feestelijk luiden. Dat was het teken dat de Actie Kerkbalans 2017 officieel van start ging. Aan deze start werd zo een feestelijk tintje gegeven waarna het glas werd geheven op een goede financiële afloop. De Kerkbalanslopers konden na afloop, met een traktatie voor hun inzet, de enveloppen voor hun wijk meenemen. Deze Actie Kerkbalans loopt tot en met zondag 5 februari.

De Lokalen ontmoeten jonge creatieve Katwijkse ondernemer

De Lokalen ontmoeten jonge creatieve Katwijkse ondernemer
KATWIJK - Soms kom je op plekken in Katwijk waar alles samenkomt: energie, creativiteit, ondernemerschap, lef, visie en uitdagingen om andere jongeren te laten groeien bij hun passie voor muziek, beeld en geluid en televisie maken. Dat beleefden Anneke van Duijn-Schaap, Marcel van Tol en Gerard Bol van de fractie van De Lokalen bij het werkbezoek aan Jeffrey Schreuder in zijn royale en verrassende werkplek in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Sandtlaan.

De SHD toost op een goed huurdersjaar

De SHD toost op een goed huurdersjaar
KATWIJK - In een gezellige ruimte in de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn sprak voorzitter Cees Oostindie van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ onder het luisterend oor van huurders, leden van bewonerscommissies, vertegenwoordigers van Dunavie en de gemeente Katwijk maandag 9 januari zijn positieve nieuwjaarstoespraak uit.

Actie Kerkbalans 2017 inluiden in Katwijkse r.-k kerk

Actie Kerkbalans 2017 inluiden in Katwijkse r.-k kerk
KATWIJK - Vele jonge en oude(re) parochianen van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk zullen zaterdag 21 januari om 13.00 uur hun eigen kerkklokken horen luiden en wel weten waar de klepels hangen. Want met 111 andere kerken in heel Nederland, ook die van de parochie H. Augustinus waar deze parochiekern deel van uitmaakt, laten ze horen dat de jaarlijkse Actie Kerkbalans 2017 van start gaat. Dat wordt van 12.30– 13.30 uur één feestelijke gebeurtenis die parochiaan Anneke van der Valk, als coördinator Actie Kerkbalans, met vele parochianen en andere belangstellenden wil delen.

Spreekuur rechtshulp in 2017 in SHD Huis

Spreekuur rechtshulp in 2017 in SHD Huis
KATWIJK - Vroegindeweij & De Water Advocaten gaat 19 januari verder met het gratis inloopspreekuur voor juridisch advies in het SHD Huis aan de Nassaudreef 38A. In kantoorruimte van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ staan Bram Geene en Adriaan van Rijn klaar voor alle juridische vragen. Dat kan buur- en huurgeschillen betreffen, maar ook onderwerpen als schuldhulp en schulddienstverlening. Hoe zijn hun ervaringen tot op heden?

Jonge Katwijkse verrast met glutenvrij bak- en verhalenboek

Jonge Katwijkse verrast met glutenvrij bak- en verhalenboek
KATWIJK - Marike Bol is de trotse eigenaar van een glutenintolerantie die haar leven wat voeding betreft helemaal op haar kop heeft gezet. Door haar positieve levenshouding, het glas is niet halfleeg maar halfvol, is ze wat het eten betreft niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze is gaan bakken zonder buikpijn. De studie orthomoleculaire voeding en veel informatie opslurpen waren haar bouwstenen om strijdvaardig te zoeken naar voedingskansen. Met het bakken van taarten, louter op basis van natuurproducten als dagelijkse voeding, kwamen de glimlachmomentjes bij het eten terug in haar leven. ‘...

Jeugdkoor Ruach muzikaal over de drempel

Jeugdkoor Ruach muzikaal over de drempel
KATWIJK - Na het succesvol verlopen kerstconcert woensdagavond 21 december in de kapel van De Wilbert gaat jeugdkoor Ruach onder leiding van de dirigente Hester Westra in 2017 weer enthousiast muzikaal aan de slag. De eerste koorrepetitie is er al op woensdag 11 januari van 18.30 – 20.00 uur in de kapel van De Wilbert. Heb je zin om mee te zingen, kom gerust eens langs om te kijken, te luisteren en… mee te zingen?

‘Handen ineen’ in de Katwijkse r.-k kerk 15 januari

‘Handen ineen’ in de Katwijkse r.-k kerk 15 januari
KATWIJK - ‘Handen ineen’ wordt het thema van de lokale invulling van de Week van Gebed voor de eenheid in de oecumenische viering van woord en gebed van de parochiekern H. Joannes de Doper met De Rank in Katwijk. De landelijke slogan is ‘Jouw hand, mijn glimlach’. Zondag 15 januari om 9.30 uur vieren in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn deze geloofsgemeenschappen samen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio