De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De Lokalen ontmoeten jonge creatieve Katwijkse ondernemer

De Lokalen ontmoeten jonge creatieve Katwijkse ondernemer
KATWIJK - Soms kom je op plekken in Katwijk waar alles samenkomt: energie, creativiteit, ondernemerschap, lef, visie en uitdagingen om andere jongeren te laten groeien bij hun passie voor muziek, beeld en geluid en televisie maken. Dat beleefden Anneke van Duijn-Schaap, Marcel van Tol en Gerard Bol van de fractie van De Lokalen bij het werkbezoek aan Jeffrey Schreuder in zijn royale en verrassende werkplek in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Sandtlaan.

De SHD toost op een goed huurdersjaar

De SHD toost op een goed huurdersjaar
KATWIJK - In een gezellige ruimte in de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn sprak voorzitter Cees Oostindie van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ onder het luisterend oor van huurders, leden van bewonerscommissies, vertegenwoordigers van Dunavie en de gemeente Katwijk maandag 9 januari zijn positieve nieuwjaarstoespraak uit.

Actie Kerkbalans 2017 inluiden in Katwijkse r.-k kerk

Actie Kerkbalans 2017 inluiden in Katwijkse r.-k kerk
KATWIJK - Vele jonge en oude(re) parochianen van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk zullen zaterdag 21 januari om 13.00 uur hun eigen kerkklokken horen luiden en wel weten waar de klepels hangen. Want met 111 andere kerken in heel Nederland, ook die van de parochie H. Augustinus waar deze parochiekern deel van uitmaakt, laten ze horen dat de jaarlijkse Actie Kerkbalans 2017 van start gaat. Dat wordt van 12.30– 13.30 uur één feestelijke gebeurtenis die parochiaan Anneke van der Valk, als coördinator Actie Kerkbalans, met vele parochianen en andere belangstellenden wil delen.

Spreekuur rechtshulp in 2017 in SHD Huis

Spreekuur rechtshulp in 2017 in SHD Huis
KATWIJK - Vroegindeweij & De Water Advocaten gaat 19 januari verder met het gratis inloopspreekuur voor juridisch advies in het SHD Huis aan de Nassaudreef 38A. In kantoorruimte van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ staan Bram Geene en Adriaan van Rijn klaar voor alle juridische vragen. Dat kan buur- en huurgeschillen betreffen, maar ook onderwerpen als schuldhulp en schulddienstverlening. Hoe zijn hun ervaringen tot op heden?

Jonge Katwijkse verrast met glutenvrij bak- en verhalenboek

Jonge Katwijkse verrast met glutenvrij bak- en verhalenboek
KATWIJK - Marike Bol is de trotse eigenaar van een glutenintolerantie die haar leven wat voeding betreft helemaal op haar kop heeft gezet. Door haar positieve levenshouding, het glas is niet halfleeg maar halfvol, is ze wat het eten betreft niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze is gaan bakken zonder buikpijn. De studie orthomoleculaire voeding en veel informatie opslurpen waren haar bouwstenen om strijdvaardig te zoeken naar voedingskansen. Met het bakken van taarten, louter op basis van natuurproducten als dagelijkse voeding, kwamen de glimlachmomentjes bij het eten terug in haar leven. ‘...

Jeugdkoor Ruach muzikaal over de drempel

Jeugdkoor Ruach muzikaal over de drempel
KATWIJK - Na het succesvol verlopen kerstconcert woensdagavond 21 december in de kapel van De Wilbert gaat jeugdkoor Ruach onder leiding van de dirigente Hester Westra in 2017 weer enthousiast muzikaal aan de slag. De eerste koorrepetitie is er al op woensdag 11 januari van 18.30 – 20.00 uur in de kapel van De Wilbert. Heb je zin om mee te zingen, kom gerust eens langs om te kijken, te luisteren en… mee te zingen?

‘Handen ineen’ in de Katwijkse r.-k kerk 15 januari

‘Handen ineen’ in de Katwijkse r.-k kerk 15 januari
KATWIJK - ‘Handen ineen’ wordt het thema van de lokale invulling van de Week van Gebed voor de eenheid in de oecumenische viering van woord en gebed van de parochiekern H. Joannes de Doper met De Rank in Katwijk. De landelijke slogan is ‘Jouw hand, mijn glimlach’. Zondag 15 januari om 9.30 uur vieren in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn deze geloofsgemeenschappen samen.

Inloopavond vereniging HCHWA-D

Inloopavond vereniging HCHWA-D
KATWIJK - Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de eerste inloopavond van dit jaar. Deze zal plaats vinden op donderdag 19 januari.

Hoofdverlichting

Hoofdverlichting
KATWIJK - Vervanging verlichting veld van sportpark Nieuw Zuid

Kerstactie de Horizon voor kinderen A.Z.C. dankbaar ontvangen

Kerstactie de Horizon voor kinderen A.Z.C. dankbaar ontvangen
KATWIJK - In de kerstviering van R.K.B.S. de Horizon donderdagavond 22 december 2016 in de Katwijkse r.-k kerk is er een actie gehouden voor het A.Z.C. in Katwijk. In deze viering stonden immers ook de vluchtelingen centraal bij het opgevoerde kerstspel, zo ook in de gezongen liederen waar kinderkoor De Vrolijke Noot het muzikale voortouw nam. Er werd na afloop bij de deurcollecte gul gegeven door de aanwezigen met als schitterend eindbedrag € 500,- De laatste ochtend voor de kerstvakantie mochten vier kinderen de Horizon vertegenwoordigen en de cheque op het A.Z.C. overhandigen.

Beheercommissie parochiekern in Katwijk met drie nieuwe gezichten

Beheercommissie parochiekern in Katwijk met drie nieuwe gezichten
KATWIJK - Per 1 januari 2017 heeft het parochiebestuur van de H. Augustinus drie nieuwe leden in de beheercommissie (BC) van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk benoemd. Na een jaar van een eenhoofdige bezetting van de BC door Jeanne van der Valk is men erg blij dat de BC er drie nieuwe gezichten, en meer, bij heeft. Met elkaar verzorgen ze op hoofdlijnen de dagelijkse leiding van deze parochiekern waar zeer veel vrijwilligers actief zijn in de meest uiteenlopende werkgroepen. De contactpersonen van werkvelden als liturgie, gemeenschapsopbouw, catechese, diaconie enz. komen bijeen i...

Muzikale start van 2017 door Harmonie Katwijk

Muzikale start van 2017 door Harmonie Katwijk
KATWIJK - Op vrijdag 6 januari 2017 luidt muziekvereniging Harmonie Katwijk het nieuwe jaar in met het traditionele Nieuwjaarsconcert in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. Dit jaar soleert trombonist en entertainer Jos Jansen.

Kerstmis vieren in de katholieke kerk in Katwijk

Kerstmis vieren in de katholieke kerk in Katwijk
KATWIJK - De deuren van de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn staan met de vieringen in deze kerstperiode wijd open voor hen die het kerstfeest mee willen vieren. Wat is er nu leuker dan schouder aan schouder in de kerkbanken te zitten om te luisteren naar het kersverhaal en vele prachtige gezongen liederen in verschillende talen? Natuurlijk zijn er ook de traditionals onder de kerstliederen die in een samenzang een mooie plek krijgen. Bij de kerstvieringen worden zeker de beamers gebruikt om teksten en pakkende beelden te projecteren.

Kerstconcertje van jeugdkoor Ruach 21 december in De Wilbert

Kerstconcertje van jeugdkoor Ruach 21 december in De Wilbert
KATWIJK - Woensdagavond 21 december zingt Jeugdkoor Ruach onder leiding van de nieuwe dirigente Hester Westra kerstliederen in de kapel van De Wilbert, Overrijn 7 in Katwijk aan den Rijn. Er is een gastoptreden van een zangeres en er zijn ook kleine muzikale intermezzo’s van enkele koorleden. Kerstliederen in diverse talen kunt u beluisteren, maar er is ook samenzang, heerlijk gezellig. Het concert is van19.00 - 20.00 uur. Daarna is er een gezellig samenzijn met koffie / thee / chocomelk en krentenbrood. De toegang is gratis. Na afloop kunt u wel in de ton een vrijwillige bijdrage deponeren...

De Lokalen feliciteren RTV Katwijk

De Lokalen feliciteren RTV Katwijk
KATWIJK - De Katwijkse gemeenteraad schaarde zich in haar vergadering donderdag 8 december unaniem achter het Collegevoorstel om RTV Katwijk vanaf mei 2017 weer voor een periode van vijf jaar zendtijd in aanmerking te laten komen als lokale publieke omroep. Het Commissariaat voor de Media zal hierover met dit gegeven een besluit moeten nemen. Als er in het voorjaar 2017 ook in de raad een definitief besluit kan worden genomen over de nieuwe huisvesting van RTV Katwijk dan is er ook op dat punt een nieuwe start voor de Vereniging RTV Katwijk.

Leer zelf een persbericht schrijven

Leer zelf een persbericht schrijven
KATWIJK - KATWIJK – De Leeuw Tekstbureau geeft op donderdag 12 januari een basiscursus persberichten schrijven. Handig als je artikelen moet aanleveren aan de lokale pers.

Kerstconcert Jeugdkoor Ruach

Kerstconcert Jeugdkoor Ruach
KATWIJK - Woensdagavond 21 december zingt Jeugdkoor Ruach onder leiding van Hester Westra kerstliederen in De Wilbert, Overrrijn 7 in Katwijk.Het concert is van 19.00 uur tot 20.00 en daarna is er een gezellig samenzijn met koffie/thee/chocomelk en krentenbrood. Toegang is gratis.

De Lokalen: 'Geef Katwijk Marketing de ruimte!'

De Lokalen: 'Geef Katwijk Marketing de ruimte!'
KATWIJK - Katwijk Marketing krijgt voor de komende twee jaren het jaarlijkse bedrag van € 157.000,- om haar werkzaamheden verder uit te voeren. Op zeer korte termijn wordt met elkaar vastgesteld op welke punten en hoe die werkzaamheden worden geëvalueerd on na twee jaar als gemeenteraad weer de tussenstand op te nemen. Wat heeft Katwijk Marketing in samenwerking met de organisatoren van evenementen en vele vrijwilligers kunnen realiseren? De fractie van De Lokalen steunde volmondig dit raadsbesluit in de vergadering van 24 november en sprak ook die donderdagochtend met Piet de Vries en Anne...

Chantal van Gastel bij The Read Shop Katwijk

KATWIJK - 10 december komen de bekende schrijfster Chantal van Gastel en haar zus Priscilla van Gastel naar The Read Shop aan de Noordzeepassage in Katwijk.

ABN AMRO sluit per 8 december geldautomaat in Katwijk aan Zee

KATWIJK - Geldopname in de buurt blijft mogelijk
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio