De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Als ouder naar huiswerkles

Als ouder naar huiswerkles
KATWIJK - [KATWIJK] – Op de middelbare school verandert er veel voor leerlingen. De werkdruk neemt toe, de leerstof wordt steeds moeilijker en huiswerk moet zelfstandig gemaakt worden. Dit is niet voor iedere leerling een makkelijke overgang. Als ouder wil je jouw kind hierin graag goed begeleiden, maar hoe? Studiekring Katwijk biedt op maandag 31 oktober de gratis workshop 'Helpen met huiswerk' aan voor ouders die op zoek zijn naar handvatten om hun kinderen beter te kunnen helpen met schoolwerk.

PJPJ-jazzconcert met Raúl Santana, piano en Ronja Burve, zang op 12 november 2016

PJPJ-jazzconcert met Raúl Santana, piano en Ronja Burve, zang op 12 november 2016
KATWIJK - Op 12 november, in samenwerking met de Week van de Kunst Voorschoten, een PJPJ-jazzconcert met Raúl Santana, piano, Ronja Burve, zang, Patrieck Bonnet, saxofoon, Ignacio Santoro, contrabas en Omiros Miltiadous, drums

Big Party Plus, met DVS Big Band Plus en Cover the Cage

Big Party Plus, met DVS Big Band Plus en Cover the Cage
KATWIJK - Op zaterdag 19 november vindt de derde editie van Big Party Plus plaats in het clubgebouw van deChr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Na de geslaagde editie van vorig jaar heeft DVS Big Band Plus coverband Cover the Cage uitgenodigd om samen opnieuw een unieke feestavond met spetterende muziek te organiseren.

De Lokalen: ‘Onze jeugd helpen waar nodig!’

De Lokalen: ‘Onze jeugd helpen waar nodig!’
KATWIJK - In het raadsbesluitende deel van de gemeenteraadsvergadering donderdag 13 oktober steunden De Lokalen het Collegevoorstel om net als andere gemeenten in Holland Rijnland meer geld beschikbaar te stellen om het budget voor de jeugdhulp weer op peil te krijgen. In 2016 is er namelijk een tekort ontstaan omdat de jeugdhulp veel meer kost dan eenieder vooraf had begroot. Anneke van Duijn-Schaap, burgerraadslid van De Lokalen, was eerder deze avond in de oordeelvormende raadscommissie heel duidelijk in haar betoog.

Prachtige opbrengst 113e kerkenveiling in Katwijkse r.-k kerk

Prachtige opbrengst 113e kerkenveiling in Katwijkse r.-k kerk
KATWIJK - Het schitterende bedrag van € 21.123,- kon Nico van Maren, voorzitter van de kerkenveilingcommissie vrijdagavond 14 oktober kort voor middernacht aan de aanwezigen meedelen. Bij deze 113e kerkenveiling van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk waren er ook weer nieuwe bieders en kopers aanwezig. Hiermee is de vierde opbrengst ooit gescoord tot groot enthousiasme van een veilingbezoeker: ,,In 2017 gaan we er met elkaar alles aan doen om die € 25.000,- te bereiken. Wij gaan ervoor!”

De Lokalen: ‘Locatiebesluit bieb nu nemen’

De Lokalen: ‘Locatiebesluit bieb nu nemen’
KATWIJK - De Lokalen: ‘Locatiebesluit bieb nemen’

Bieden en humor te koop op 113e kerkenveiling in Katwijk

Bieden en humor te koop op 113e kerkenveiling in Katwijk
KATWIJK - Op zoek naar een gezellige avond met vele bekenden, waarbij u ook het goede doel kunt steunen, dan bent u vrijdag 14 oktober om 20.00 uur van harte welkom op de 113e kerkenveiling van parochiekern H. Joannes de Doper in de Kerkstraat 68 in Katwijk. Veilingmeester Piet van Dijk, de man die alle mondhoeken omhoog laat gaan van jong tot oud(er), zet een 234 kavels in de verkoop. U kunt uw financiële steentje bijdragen door te bieden en te kopen , maar binnenkomen verplicht tot niets. Dus kom gewoon gezellig langs en dat kan natuurlijk ook later op de avond.

Wie zijn de vrijwilligershelden van 2016

Wie zijn de vrijwilligershelden van 2016
KATWIJK - Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor Katwijk. Onze gemeente telt ruim 20.000 vrijwilligers van jong tot oud. Zonder deze vrijwilligers zouden veel vanzelfsprekendheden zomaar stil komen te liggen. Vrijwilligers vindt u overal: in de sport, in het onderwijs, in de wijken, in de zorg, bij verenigingen, maar ook bij (culturele) evenementen zijn ze vaak actief. Vrijwilligers zijn de motor van de gemeente Katwijk. De gemeente Katwijk waardeert dit enorm en reikt ieder jaar de Vrijwilligersprijzen uit.

De Lokalen bezoeken Wellantcollege Rijnsburg met ambities

De Lokalen bezoeken Wellantcollege Rijnsburg met ambities
KATWIJK - Je rijdt er zo vaak voorbij, het Wellantcollege Rijnsburg aan de Sandtlaan, aan die buitenkant zie je niets van de ambities die deze school heeft op het gebied van duurzaamheid. Daarom is de fractie van De Lokalen achter de schoolduren gaan kijken en in gesprek geraakt met Bert van Stijn, leraar natuur- en scheikunde en ook de milieucoördinator van deze groene school. Met die ‘pet op’ is hij ook de aanjager van de deelname aan Eco-Schools. Donderdag 29 september heeft hij Marcel van Tol, Anneke van Duijn en Gerard Bol van De Lokalen meer verteld over Eco-Schools, wat het inhoudt e...

De Lokalen: ‘Nu het centrum van Katwijk aan Zee aanpakken!’

De Lokalen: ‘Nu het centrum van Katwijk aan Zee aanpakken!’
KATWIJK - ,,Wij gaan akkoord met het beschikbaar stellen van het extra krediet van € 277.000,- voor de herinrichting centrum Katwijk aan Zee. De Lokalen vinden het belangrijk dat dit centrum nu aangepakt wordt. Wij kunnen niet wachten om te gaan genieten van o.a. het Andreasplein, hét terrassenplein van Katwijk!”, zo verwoordde burgerraadslid Anneke van Duijn het voor haar partij in de oordeelvormende sessie van de Katwijkse gemeenteraad donderdag 29 september. Op 13 oktober zal er een raadsbesluit over het gevraagde extra krediet worden genomen.

Zeg ‘ja’ tegen en zing over je geloof in de Katwijkse parochiekern

Zeg ‘ja’ tegen en zing over je geloof in de Katwijkse parochiekern
KATWIJK - Een negental vormelingen van de parochiekernen Katwijk en Oegstgeest van de parochie H. Augustinus stelde zichzelf in de gezinsviering zondag 2 oktober aan alle aanwezigen voor. Jonge mensen die met elkaar en de dierbaren om hen heen de weg op gaan naar het H. Vormsel. Een bewuste keuze waar ze ruimte voor maken in hun leven. In deze viering was het geloof dan ook het thema waarover gesproken, gebeden en gezongen werd.

Solar Boat Team TU Delft geeft demonstraties tijdens Duurzaamheidsmarkt

Solar Boat Team TU Delft geeft demonstraties tijdens Duurzaamheidsmarkt
KATWIJK - Na Monaco, Amsterdam en Lemmer is het nu de beurt aan Katwijk. Op acht oktober a.s. zal het Solar Boat Team hier namelijk neerstrijken tijdens de Duurzaamheidsmarkt. Het team zal met hun duurzame boot twee demonstraties geven in het water van de Rijn.

Spreekuur gratis rechtshulp start donderdag 6 oktober in SHD Huis

Spreekuur gratis rechtshulp start donderdag 6 oktober in SHD Huis
KATWIJK - Vroegindeweij & De Water Advocaten start donderdag 6 oktober het gratis inloopspreekuur voor juridisch advies in het SHD Huis aan de Nassaudreef 38A in Katwijk. In deze kantoorruimte van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ staan Bram Geene en Adriaan van Rijn klaar voor alle juridische vragen. Dat kan buur- en huurgeschillen betreffen, maar ook onderwerpen als schuldhulp, schulddienstverlening en schuldsanering. Elke eerste en derde donderdag van de maand kunt u zonder afspraak van 19.00 – 20.30 uur gewoon binnenlopen.

Duurzaamheidsmarkt 20Duurzaam20

Duurzaamheidsmarkt 20Duurzaam20
KATWIJK - Laat u inspireren!Duurzaamheidsmarkt zet duurzame initiatieven op de kaart.

Warm welkom SHD bij nieuwe huurderscommissaris

Warm welkom SHD bij nieuwe huurderscommissaris
KATWIJK - Huurders van Dunavie zullen het nog niet hebben gemerkt, maar daar gaat binnenkort zeker verandering in komen. Niet dat haar foto ineens prominent bij posters in bushokjes is te zien of op de A0-borden die Katwijk sieren. Maar ze is er wel, Annemiek Janzen, en al per 1 september… het nieuwe lid van de Raad van Commissarissen van Dunavie. Ze is door de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ na de sollicitatieprocedure voorgedragen als huurderscommissaris en als zodanig benoemd. Cees Oostindie, voorzitter van de SHD, is duidelijk in zijn nopjes met haar benoeming.

Rock4Life, tribute to The Stones and CCR

Rock4Life, tribute to The Stones and CCR
KATWIJK - Rock4Life organiseert op zaterdag 24 september opnieuw een geweldige tributeavond in Tripodia. Met de komst van de tributebands The Stolling Rones en The Fortunate Sons kunnen de bezoekers een revival van de roemruchte seventies verwachten.

Iconen in Katwijkse katholieke kerk veel bekeken

Iconen in Katwijkse katholieke kerk veel bekeken
KATWIJK - ,,Allemachtig, ik heb nooit geweten dat er zoveel regeltjes waren bij het schilderen van die iconen” en ,,Wat gaaf om te zien hoe bevlogen deze mensen met hun hobby aan de slag zijn gegaan”, waren zomaar twee reacties van bezoekers aan de iconententoonstelling. In ‘de kleine JOANNES’ naast de parochiekernkerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk konden belangstellenden zaterdag 10 september op de Open Monumenten Dag met eigen ogen zien hoe iconen, geschilderd en geborduurd, tot stand komen. Iconen in vele soorten en maten waren te bewonderen en de maaksters hadden bij elke icoon ...

De Lokalen: ‘Kansen voor Museum Rijnsburg!’

De Lokalen: ‘Kansen voor Museum Rijnsburg!’
KATWIJK - Museum Rijnsburg met de vele vrijwilligers heeft zeker niet te maken met het calimero-effect. Dit kleine zwarte kippenkuiken sprak in de vorige eeuw in elke tekenfilm de historische woorden: ,,Zij zijn groot en ik is klein, en da’s niet eerlijk, o nee!” Maar toch lukt het niet om het museum nog verder en beter op de kaart te zetten voor de eigen Katwijkse inwoners en toeristen. De Lokalen zijn woensdag 7 september eens achter de voordeur van het historische museumpand gaan kijken om te horen waar het dan toch aan schort en waar mogelijke kansen liggen.

Inloopavond Vereniging HCHWA-D

KATWIJK - Na een zomer, waarin wij niet hebben stilgezeten, organiseert vereniging HCHWA-D weer een inloopavond. En wel op donderdagavond 22 september. Hiervoor willen wij u van harte uitnodigen.

Katwijker weer achter het stuur na drie maanden van herstel

Katwijker weer achter het stuur na drie maanden van herstel
KATWIJK - De Katwijkse coureur Lucas Souverijn heeft na drie maanden rust die hij had na zijn zware crash tijdens het kampioenschap in de Four Stroke Kart Series op de Hunsrückring in Hahn in mei (Duitsland) dit jaar voor het eerst weer een volledige training kunnen doen. Op het kartcircuit Pottendijk in Emmen liet de 16-jarige coureur zien dat hij weer klaar is voor de race op 10 september daar.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio