De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

FietsUniek.nl bouwt experience center van 1200m²

FietsUniek.nl bouwt experience center van 1200m²
HILLEGOM - HILLEGOM 25 april 2017 - Fietsgroep B.V. (moederbedrijf van FietsUniek, een van de grootste online fietsenwinkels van Nederland) gaat medio mei verhuizen. Op dit moment wordt er de laatste hand gelegd aan een indrukwekkende showroom mét koffiecorner annex winkel, testparcours, service center en kantoor.

omgeving Keukenhof door vreemde ogen bekeken..

omgeving Keukenhof door vreemde ogen bekeken..
LISSE - fotograaf Rob Kuijper observeerde onlangs de beleving van buitenlandse toeristen rondom de Keukenhof.

DNA onbekend

DNA onbekend
KATWIJK - Achter de Rijnsburgse Laurentiuskerk ligt een mausoleum verscholen. Om het monumentale graf te renoveren is een ontwerp gemaakt. De plek wordt nu slecht onderhouden en is verloederd. De Uien gaan niet eerbiedig en respectvol om met de gedenkplaats. Voor het creëren van draagvlak voor dit project, gaan de Rijnsburgers stevig door het slijk.

Lid van een bewonerscommissie… ja gezellig!

Lid van een bewonerscommissie… ja gezellig!
KATWIJK - Het radiospotje van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) bij RTV Katwijk al gehoord? Wist u dat er nog wooncomplexen van woningcorporatie Dunavie zijn zonder bewonerscommissies? Woont u in zo’n complex, dan heeft u een brief van de SHD ontvangen met de vraag of u meer wilt weten over die gave uitdaging als bewonerscommissielid. Die brief al ontvangen? Reageer dan uiterlijk maandag 24 april. Als Dunavie-huurder geen brief ontvangen? Lees toch door want de SHD biedt u iets moois.

Spreekuur rechtshulp stopt na 20 april in SHD Huis

Spreekuur rechtshulp stopt na 20 april in SHD Huis
KATWIJK - Bram Geene en Adriaan van Rijn van Vroegindeweij & De Water Advocaten stoppen na donderdag 20 april, hun laatste bijeenkomst, met het gratis inloopspreekuur voor juridisch advies in het SHD Huis aan de Nassaudreef 38A. In de kantoorruimte van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ zitten zij die avond van 19.00 – 20.30 uur voor het laatst voor u klaar voor alle juridische vragen. Wilt u na 20 april toch gratis advies? Hun inloopspreekuur is elke maandagavond vanaf 24 april bij hun kantoor aan de Burgersdijkstraat 7 in Katwijk aan Zee.

DVS zoekt dirigent

DVS zoekt dirigent
KATWIJK - Big Band Plus van DVS is op zoek naar een nieuwe dirigent. In navolging van het succesvolle televisieprogramma Maestro gaan in Kattukse Maestro dirigenten-in-spe Carolien van Egmond (medewerker bibliotheek Katwijk),Piet de Vries (citymanager en bestuurder Katwijk Marketing), Henriëtte van den Anker (ondernemer en bekend van De Porseleinkast) en Harry de Bruin (directeur TheaterHangaar & Hangaar2) de uitdaging aan om Big Band Plus te dirigeren. Een uniek muzikaal avontuur in Katwijk wat zijn gelijke niet kent. De finale vindt plaats op zaterdag 20 mei in het clubgebouw van DVS.

Beste Uitje

Beste Uitje
KATWIJK - Green Adventures gekozen tot Het Beste Uitje van Zuid Holland!!

De Lokalen zeggen ‘ja’ tegen jongeren

De Lokalen zeggen ‘ja’ tegen jongeren
KATWIJK - Danny Dubbeldam en Sonny Spek kwamen begin april met het initiatief om meer jongeren bij de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 naar de stembus te krijgen. Maar nog belangrijker is het om deze jongeren in Katwijk echt te betrekken bij de lokale politiek. De Lokalen vinden het een prima plan om ‘een brug’ te bouwen tussen deze raad en de jongeren. Anneke van Duijn – Schaap, burgerraadslid: ,,Dat kan onder andere door als gemeente meer gebruik van social media te maken om die jonge Katwijker wel en snel te bereiken.”

Samen op weg naar Pasen, ja gezellig!

Samen op weg naar Pasen, ja gezellig!
KATWIJK - In de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn kunt u de vieringen tot en met eerste paasdag meebeleven en –vieren. In deze Goede Week en met Pasen heeft elke viering een eigen kleur, een eigen verhaal wat door teksten, liederen van de meewerkende koren en rituelen inhoud krijgt. De deuren van deze kerk staan bij genoemde vieringen wijd voor u open.

Prachtige uitvoering passiecantate ‘Who is this King?’

Prachtige uitvoering passiecantate ‘Who is this King?’
KATWIJK - Op zaterdag 8 april om 20.00 uur presenteerde het projectkoor Vocalis de passiecantate ‘Who is this King?’ in de kerk van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk. De verwachtingen van de vele bezoekers, ongeveer driehonderd werd zo ingeschat door teldeskundigen, werden ruimschoots overtroffen. ‘Prachtig, ontroerend, kippenvel’ en meer was er te horen na een staande en klaterende ovatie na afloop voor het zeventig leden tellende projectkoor. Dirigente Anneke Blanken en pianist Niek van der Meij keken beiden dan ook zeer tevreden terug op deze innemende uitvoering.

Het best bewaarde geheim van Rijnsburg, het mausoleum!

Het best bewaarde geheim van Rijnsburg, het mausoleum!
KATWIJK - Dit mausoleum is een plek die een upgrade verdient. Het is een graf met een grote landelijke historische betekenis, een gedenkplaats en daar moet je eerbiedig en met respect mee omgaan. Daarom zijn er nu de definitieve plannen om het zichtbaar te maken en uit de vergetelheid te halen. In de raadscommissie van donderdag 30 maart werd er in een oordeelvormende sessie over gesproken. Anneke van Duijn-Schaap, burgerraadslid van De Lokalen: ,,Ontzettend belangrijk voor de kern Rijnsburg, maar ook nationaal en zelfs internationaal dat dit te lang vergeten hoekje een opknapbeurt krijgt.”

‘Hollen door de Bollen’ zondag 9 april… ja natuurlijk!

‘Hollen door de Bollen’ zondag 9 april… ja natuurlijk!
KATWIJK - Wilt u hollen, rollen of wandelen door en langs de schitterende bollenvelden, historische Hollandse plekjes genietende van die unieke natuur in Lisse en omgeving? Wilt u zich inzetten om mensen met kanker een extra steuntje in de rug te geven? Team Bollenstreek van de Stichting Roparun organiseert daarom zondag 9 april voor de vierde keer ‘Hollen door de Bollen’. Ben Berk, één van de leden van het Team Bollenstreek: ,,Het mooiste is dat je alleen, met je familie met kleine kids maar ook met oma met haar rollator kan deelnemen. En elke stap in die prachtige natuur is er één voor he...

Palmpaasstokken vertellen hun verhaal

Palmpaasstokken vertellen hun verhaal
KATWIJK - Trots zullen aan het begin van de gezinsviering de zelf gemaakte en versierde palmpaasstokken in een processie door kinderen de kerk worden rondgedragen. Maar niet nadat deze zijn gezegend door de voorganger. Iedereen kan ze bewonderen, die stukjes huisvlijt, terwijl het kinderkoor De Vrolijke Noot o.a. ‘Hosanna’ zingt. En wat gebeurt er na afloop met deze schitterende palmpaasstokken? Kom op Palmpasen, zondag 9 april om 9.30 uur naar de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk en u kunt meegenieten, -zingen, -bidden en u komt ook het antwoord op deze laatste vraag te weten.

Passiecantate ‘Who is this King?’ zaterdag 8 april in de Katwijkse r.-k kerk

Passiecantate ‘Who is this King?’ zaterdag 8 april in de Katwijkse r.-k kerk
KATWIJK - ‘Ik had dit voor geen goud willen missen’. ‘Niet te geloven dat in tien repetities dit ervaren middenkoor Vocalis met dertig projectleden deze passiecantate zo heeft kunnen instuderen’. ‘Zo’n inspirerend begin van de Goede Week kan ik me niet meer heugen’. ‘Die Niek van der Meij achter de piano is toch wel een virtuoos! Zomaar vier reacties van verschillende bezoekers aan de passiecantate ‘Who is this King?’ na afloop van de uitvoering zaterdag 8 april om 20.00 uur in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn.

kampioen

kampioen
KATWIJK - QB d1 en D2 zijn op de zelfde dag kampioen geworden

De Lokalen juichen mausoleumplannen toe

De Lokalen juichen mausoleumplannen toe
KATWIJK - Lang is er over nagedacht en gesproken door vele personen en organisaties, maar dan heb je ook wat. Dat geldt zeker voor het mausoleum in Rijnsburg als het onder de naam ‘Kunstproject mausoleum Rijnsburg’ in het derde kwartaal die uitstraling krijgt waar het al lang recht op had. Het toepassen van kunstobjecten in boogvorm, de inrichting van de openbare ruimte en zeker informatieborden die de locatie beter duiden en uitleggen wat je ziet en wat er was zorgen hiervoor. Cees Noort, steunfractielid van De Lokalen: ,,De meeste mensen weten niet wat een rijke geschiedenis hier al zolan...

Boeiende training bewonerscommissies SHD

Boeiende training bewonerscommissies SHD
KATWIJK - ‘Waar bent u trots op in uw rol van BC-lid?’, was één van de sheets die besproken werd woensdagavond 1 maart bij de derde en laatste trainingsavond voor de met de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ samenwerkende bewonerscommissies. Op deze weer inspirerende bijeenkomst onder leiding van Anneke Schouten en Thea de Feijter van ‘De Nieuwe Wind’ werd er veel geleerd, ervaringen uitgewisseld, ideeën opgedaan, handvatten gegeven waar de aanwezigen in hun rol als BC-lid in hun eigen wooncomplex van Dunavie zeker iets mee kunnen.

‘Mooier kunnen we het jaarverslag niet maken’

‘Mooier kunnen we het jaarverslag niet maken’
KATWIJK - Ook over het kalenderjaar 2016, waarin de VVN afd. Katwijk 65 jaar bestaat, heeft het bestuur van deze zeer actieve lokale afdeling afgelopen week haar jaarverslag gepresenteerd. Er wordt op een prettig leesbare wijze teruggeblikt op alle verkeersactiviteiten, maar de lezer krijgt ook een doorkijkje naar wat er in 2017 op stapel staat. Dat het werk van VVN hard nodig is, blijkt uit het geboden overzicht van de landelijk immer voortgaande stijging van het aantal verkeersdoden en ernstig verkeersgewonden.

‘Hoe zal ik u ontvangen met koffie of met thee?’

‘Hoe zal ik u ontvangen met koffie of met thee?’
KATWIJK - Deze titel van een lied op de elpee ‘De Bie zingt’ heeft duidelijke raakvlakken met de vernieuwde vergader- en ontmoetingsplek in de kantoorruimte van Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’. De ruim dertig zeer betrokken bewonerscommissies die zich al sinds jaren verbonden voelen met de SHD gaan op drie trainingsavonden onder leiding van ‘De Nieuwe Wind’ op 8 en 22 februari en 1 maart met elkaar in gesprek. Leden van deze bewonerscommissies worden middels deze training in hun eigen kracht gezet. Maar met een leven lang leren is het ook belangrijk dat deze bewonerscommissies el...

Bewonerscommissies SHD ontmoeten en leren

Bewonerscommissies SHD ontmoeten en leren
KATWIJK - ,,Wat een leerzame avond was dit waar we als leden van de bewonerscommissies van de SHD veel hebben gehoord en gedeeld. Die drie uur vlogen voorbij en dat is alleen maar een goed teken”, aldus één van de 29 aanwezige leden van bewonerscommissies van de Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek. Deze eerste van de drie bijeenkomsten werd geleid door Anneke Schouten en Thea de Feijter van ‘De Nieuwe Wind’ in de Open Hof in Katwijk aan den Rijn.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio