De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Bridgeclub Bel Air

Bridgeclub Bel Air
HILLEGOM - Jan Warmerdam en Jan Zwaneveld lopen bij de Bridgeclub Bel Air averij op.

Géén Scootmobielen Bloementoertocht (Zonder de hulp van de vele sponsoren en vrijwilligers)

Géén Scootmobielen Bloementoertocht (Zonder de hulp van de vele sponsoren en vrijwilligers)
NOORDWIJKERHOUT - Op dinsdag25 april rijdt hij weer! De leukste file van de Bollenstreek. Op die dag zullen weer zo’n 120 deelnemers uit de Bollenstreek, maar ook van ver daarbuiten, genieten van een toertocht door de bloeiende bollenvelden. Na een hartelijke ontvangst in het atrium van De Munnekeweij, met een kop koffie van de vrijwilligers van Topaz Munnekeweij, zal dit jaar Aad Verkade, directeur van Woningstichting Sint Antonius van Padua, het startschot geven. Aan hem de eer omdat Aad de tocht vanaf dag één een warm hart toedraagt en deze namens Padua al die jaren zowel materieel als f...

De Lokalen juichen mausoleumplannen toe

De Lokalen juichen mausoleumplannen toe
KATWIJK - Lang is er over nagedacht en gesproken door vele personen en organisaties, maar dan heb je ook wat. Dat geldt zeker voor het mausoleum in Rijnsburg als het onder de naam ‘Kunstproject mausoleum Rijnsburg’ in het derde kwartaal die uitstraling krijgt waar het al lang recht op had. Het toepassen van kunstobjecten in boogvorm, de inrichting van de openbare ruimte en zeker informatieborden die de locatie beter duiden en uitleggen wat je ziet en wat er was zorgen hiervoor. Cees Noort, steunfractielid van De Lokalen: ,,De meeste mensen weten niet wat een rijke geschiedenis hier al zolan...

Boeiende training bewonerscommissies SHD

Boeiende training bewonerscommissies SHD
KATWIJK - ‘Waar bent u trots op in uw rol van BC-lid?’, was één van de sheets die besproken werd woensdagavond 1 maart bij de derde en laatste trainingsavond voor de met de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ samenwerkende bewonerscommissies. Op deze weer inspirerende bijeenkomst onder leiding van Anneke Schouten en Thea de Feijter van ‘De Nieuwe Wind’ werd er veel geleerd, ervaringen uitgewisseld, ideeën opgedaan, handvatten gegeven waar de aanwezigen in hun rol als BC-lid in hun eigen wooncomplex van Dunavie zeker iets mee kunnen.

‘Mooier kunnen we het jaarverslag niet maken’

‘Mooier kunnen we het jaarverslag niet maken’
KATWIJK - Ook over het kalenderjaar 2016, waarin de VVN afd. Katwijk 65 jaar bestaat, heeft het bestuur van deze zeer actieve lokale afdeling afgelopen week haar jaarverslag gepresenteerd. Er wordt op een prettig leesbare wijze teruggeblikt op alle verkeersactiviteiten, maar de lezer krijgt ook een doorkijkje naar wat er in 2017 op stapel staat. Dat het werk van VVN hard nodig is, blijkt uit het geboden overzicht van de landelijk immer voortgaande stijging van het aantal verkeersdoden en ernstig verkeersgewonden.

‘Hoe zal ik u ontvangen met koffie of met thee?’

‘Hoe zal ik u ontvangen met koffie of met thee?’
KATWIJK - Deze titel van een lied op de elpee ‘De Bie zingt’ heeft duidelijke raakvlakken met de vernieuwde vergader- en ontmoetingsplek in de kantoorruimte van Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’. De ruim dertig zeer betrokken bewonerscommissies die zich al sinds jaren verbonden voelen met de SHD gaan op drie trainingsavonden onder leiding van ‘De Nieuwe Wind’ op 8 en 22 februari en 1 maart met elkaar in gesprek. Leden van deze bewonerscommissies worden middels deze training in hun eigen kracht gezet. Maar met een leven lang leren is het ook belangrijk dat deze bewonerscommissies el...

Bewonerscommissies SHD ontmoeten en leren

Bewonerscommissies SHD ontmoeten en leren
KATWIJK - ,,Wat een leerzame avond was dit waar we als leden van de bewonerscommissies van de SHD veel hebben gehoord en gedeeld. Die drie uur vlogen voorbij en dat is alleen maar een goed teken”, aldus één van de 29 aanwezige leden van bewonerscommissies van de Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek. Deze eerste van de drie bijeenkomsten werd geleid door Anneke Schouten en Thea de Feijter van ‘De Nieuwe Wind’ in de Open Hof in Katwijk aan den Rijn.

Meest romantische gemeente van Nederland

KATWIJK - Leiden de meest romantische gemeente van NederlandLeiden is de meest romantische gemeente van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van online bloemist deBloemist.nl. In het kader van Valentijnsdag hebben zij onderzoek gedaan naar rozen in ruim 100.000 bestellingen uit hun database. Leidenaren hebben de meeste bestellingen geplaatst in verhouding tot het inwoneraantal. Middelburg bungelt onderaan de lijst als minst romantische hekkensluiter.

Boek Marike Bol over glutenvrij bakken bezorgt velen glimlachmomentjes

Boek Marike Bol over glutenvrij bakken bezorgt velen glimlachmomentjes
KATWIJK - Ruim veertig genodigden waren zaterdagmiddag 4 februari getuige van de presentatie van het boek ‘Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!’ van de Katwijkse Marike Bol. Alle aanwezigen bewegen zich al bloggende, schrijvende, presenterende en ook bakkende in de wereld van gezonde voeding waar het vooral de digitale snelweg het terrein is waarop ze zich dagelijks bewegen. Het eerste exemplaar werd door Bol aangeboden aan haar uitgever Astrid van der Valk waarna alle aanwezigen het boek konden inkijken en ruiken (middels twee echte geurtaartfoto’s).

Thema avond vereniging HCHWA-D

Thema avond vereniging HCHWA-D
KATWIJK - Op donderdagavond 16 februari organiseert de Vereniging HCHWA-d de eerste thema-avond van 2017. Dit keer wordt er aandacht besteed aan het thema 'De voor- en nadelen van het ondergaan van een DNA onderzoek'.

Gezocht: Leuke luitjes uit Katwijk

Gezocht: Leuke luitjes uit Katwijk
KATWIJK - Wie wil er mee? Iedereen heeft zijn eigen hobby's, maar het is gezelliger om dat met een leeftijdsgenoot te doen. En die zijn vaak dichterbij dan je denkt. Op www.leukeluitjes.nl vind je leuke luitjes die ook willen wandelen, fietsen, handwerken, naar het museum of samen eten. Begin het nieuwe jaar goed, meld je aan en ga mee!

KOK kinderopvang en Peuterkring lezen tegelijkertijd aan 400 kinderen voor tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2017

KOK kinderopvang en Peuterkring lezen tegelijkertijd aan 400 kinderen voor tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2017
KATWIJK - De afgelopen tijd waren KOK kinderopvang en Peuterkring druk bezig met de voorbereiding van een gezamenlijk voorleesplan. Woensdag 25 januari, tijdens de aftrap van de Nationale Voorleesdagen 2017, is op een spectaculaire wijze gestart met de implementatie hiervan en werd er bij alle 18 locaties voor meer dan 400 kinderen tegelijkertijd voorgelezen!

Pink Floyd tribute night in The Box Katwijk

Pink Floyd tribute night in The Box Katwijk
KATWIJK - The Crazy Diamonds nieuwe naam in tributewereld

State of the Art evenement - HSLeiden

KATWIJK - De beste projecten zijn uitgekozen om op donderdag 9 februari een presentatie te geven in Koetshuys de Burght in Leiden. (15.15 - 18.00) Hier zullen de unieke creaties gepresenteerd worden voor onder andere de partners van de projecten en ook voor verschillende ondernemers.

Bewonerscommissies SHD worden gesteund

Bewonerscommissies SHD worden gesteund
KATWIJK - ,,Natuurlijk moeten bewonerscommissies van woningcomplexen worden gesteund want zij zijn toch de ogen en oren in hun woonomgeving zult u als lezer van deze titel wel denken. Maar met de leden van de ongeveer 35 bewonerscommissies gaan wij als Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ in 2017 direct stevig aan de slag. Deze maand is er een huurderscoach gestart en in februari starten we ook met drie pakkende en praktische trainingsavonden”, aldus Cees Oostindie, de trotse SHD-voorzitter.

Kapelaan Boris luidt Actie Kerkbalans in

Kapelaan Boris luidt Actie Kerkbalans in
KATWIJK - Middels het indrukken van drie knoppen liet kapelaan Boris Plavcic in de kerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk zaterdag 21 januari om 13.00 uur de drie klokken vijf minuten feestelijk luiden. Dat was het teken dat de Actie Kerkbalans 2017 officieel van start ging. Aan deze start werd zo een feestelijk tintje gegeven waarna het glas werd geheven op een goede financiële afloop. De Kerkbalanslopers konden na afloop, met een traktatie voor hun inzet, de enveloppen voor hun wijk meenemen. Deze Actie Kerkbalans loopt tot en met zondag 5 februari.

De Lokalen ontmoeten jonge creatieve Katwijkse ondernemer

De Lokalen ontmoeten jonge creatieve Katwijkse ondernemer
KATWIJK - Soms kom je op plekken in Katwijk waar alles samenkomt: energie, creativiteit, ondernemerschap, lef, visie en uitdagingen om andere jongeren te laten groeien bij hun passie voor muziek, beeld en geluid en televisie maken. Dat beleefden Anneke van Duijn-Schaap, Marcel van Tol en Gerard Bol van de fractie van De Lokalen bij het werkbezoek aan Jeffrey Schreuder in zijn royale en verrassende werkplek in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Sandtlaan.

De SHD toost op een goed huurdersjaar

De SHD toost op een goed huurdersjaar
KATWIJK - In een gezellige ruimte in de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn sprak voorzitter Cees Oostindie van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ onder het luisterend oor van huurders, leden van bewonerscommissies, vertegenwoordigers van Dunavie en de gemeente Katwijk maandag 9 januari zijn positieve nieuwjaarstoespraak uit.

Actie Kerkbalans 2017 inluiden in Katwijkse r.-k kerk

Actie Kerkbalans 2017 inluiden in Katwijkse r.-k kerk
KATWIJK - Vele jonge en oude(re) parochianen van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk zullen zaterdag 21 januari om 13.00 uur hun eigen kerkklokken horen luiden en wel weten waar de klepels hangen. Want met 111 andere kerken in heel Nederland, ook die van de parochie H. Augustinus waar deze parochiekern deel van uitmaakt, laten ze horen dat de jaarlijkse Actie Kerkbalans 2017 van start gaat. Dat wordt van 12.30– 13.30 uur één feestelijke gebeurtenis die parochiaan Anneke van der Valk, als coördinator Actie Kerkbalans, met vele parochianen en andere belangstellenden wil delen.

Spreekuur rechtshulp in 2017 in SHD Huis

Spreekuur rechtshulp in 2017 in SHD Huis
KATWIJK - Vroegindeweij & De Water Advocaten gaat 19 januari verder met het gratis inloopspreekuur voor juridisch advies in het SHD Huis aan de Nassaudreef 38A. In kantoorruimte van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ staan Bram Geene en Adriaan van Rijn klaar voor alle juridische vragen. Dat kan buur- en huurgeschillen betreffen, maar ook onderwerpen als schuldhulp en schulddienstverlening. Hoe zijn hun ervaringen tot op heden?
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio