De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

omgeving Keukenhof door vreemde ogen bekeken..

omgeving Keukenhof door vreemde ogen bekeken..
LISSE - fotograaf Rob Kuijper observeerde onlangs de beleving van buitenlandse toeristen rondom de Keukenhof.

Benefietconcert zondagmiddag 21 mei 2017 Pauluskerk

Benefietconcert zondagmiddag 21 mei 2017 Pauluskerk
WARMOND - Soroptimist International club Lisse-Bollenstreek organiseert in samenwerking met het Vesta Ensemble een bijzonder benefiet concert in Franse sferen. Leden van dit barok ensemble spelen, geheel belangeloos, werken van Purcell, Couperin, Lambert, Moulinié en Marais in de sfeervolle grote zaal van de Pauluskerk in Oegstgeest.

Stichting Jumelage Warmond op zoek naar gastgezinnen voor delegatie uit Champigné

WARMOND - In het kader van de jaarlijkse jumelage tussen Warmond en de Franse plaats Champigné komt in het lange weekeinde van Hemelvaart (25, 26, 27 en 28 mei) een groep Fransen naar Warmond. De Franse gasten worden ondergebracht bij gastgezinnen. Omdat er ongeveer 30 gasten komen is de Stichting JWC nog op zoek naar een aantal gastgezinnen. Hopelijk bent u bereid en in de gelegenheid om gasten in huis te nemen. Ze arriveren donderdag 25 mei aan het einde van de dag en vertrekken zondagochtend 28 mei weer naar Frankrijk.

Succesvolle tiende editie Teylingen Toernooi

Succesvolle tiende editie Teylingen Toernooi
TEYLINGEN - De lente is begonnen, tijd voor alle tennissers om het racket en de ballen weer mee naar buiten te nemen en de sportieve strijd aan te gaan. En waar kun je dat nu beter doen dan op het eerste toernooi van het jaar?

Lezing in het Frans Café over kunstbeweging 'De Stijl': Van Mondriaan tot Dutch Design

Lezing in het Frans Café over kunstbeweging 'De Stijl': Van Mondriaan tot Dutch Design
WARMOND - Op donderdag 13 april zal kunsthistorica Marie Claire Valck Lucassen in het Frans Café in het Wapen van Warmond (Dorpsstraat 90) een lezing houden over de Nederlandse kunstbeweging De Stijl en de lopende tentoonstelling in het Haagse Gemeentemuseum: Van Mondriaan tot Dutch Design. Het Frans Café wordt maandelijks gehouden op initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Aanmelding kan via het e-mailadres mevanniftrik@gmail.com.

Bijeenkomst voor startende ondernemers in de Bollenstreek

Bijeenkomst voor startende ondernemers in de Bollenstreek
TEYLINGEN - Op donderdagavond 23 maart a.s. van 19.00 uur tot 22.00 vindt wederom het startersevenement Kick:Start Bollenstreek plaats. Deze startersbijeenkomst is bedoeld voor oriënterende en net gestarte zzp’ers en ondernemers in de Bollenstreek. Het evenement helpt hen goed van start te gaan en wordt georganiseerd door De Loft Lisse. Deelname is gratis.

Derbydag Teylingen - Foreholte

Derbydag Teylingen - Foreholte
TEYLINGEN - Geen winnaar in spannende derby

D66 bij debat op Rijnlands Lyceum Sassenheim

D66 bij debat op Rijnlands Lyceum Sassenheim
TEYLINGEN - Vrijdagmiddag 10 maart gingen Katja Heede (D66 Teylingen), Wendelien Tönjann (VVD kandidaat), Julius Terpstra (CDA kandidaat) en Roelof van Laar (PvdA kandidaat) in debat met leerlingen van het Rijnlands Lyceum in Sassenheim.

Lezing Levenstestament

Lezing Levenstestament
WARMOND - Op donderdag 9 maart a.s. zal notaris Linda van de Oudeweetering een gratis lezing geven over het levenstestament bij Dekker Warmond Sport & Party Events te Warmond.Het levenstestament, niet te verwarren met een testament. In een testament regelt u aan wie uw vermogen toekomt na uw overlijden en wie uw nalatenschap afwikkelt. In een levenstestament regelt u wie uw zaken behartigt tijdens uwleven en legt u uw wensen vast voor het geval u dit op enig moment zelf niet meer kunt.Wilt u meer weten? Geef u dan op via 071-5157150 of e-mail naar info@mailnotaris.nl

Teylingen 1 - Wippolder 1

Teylingen 1 - Wippolder 1
TEYLINGEN - Teylingen en wippolder in evenwicht

Inschrijving Voorjaarsmarkt Park Rusthoff is gestart

Inschrijving Voorjaarsmarkt Park Rusthoff is gestart
TEYLINGEN - Ook dit jaar organiseert de Evenementencommissie van Park Rusthoff weer een Voorjaarsmarkt in Park Rusthoff in Sassenheim. Dit gezellige evenement trekt al jarenlang bezoekers uit de hele regio op de zaterdag voor Moederdag. In 2017 wordt de Voorjaarsmarkt gehouden op zaterdag 13 mei van 10 tot 16 uur.

D66 Teylingen zoekt roots in Amsterdam

D66 Teylingen zoekt roots in Amsterdam
TEYLINGEN - Op zaterdag 4 maart trok een clubje D66-ers uit Teylingen naar Amsterdam om belangrijke plekken uit de D66-geschiedenis te bekijken. Dit omdat de partij recent 50 jaar was geworden. Vooral voor D66-ers die zich de beginjaren van de partij nog konden herinneren, was dit een heel aantrekkelijk uitje.

Lezing over de Franse Revolutie in het Frans Café in Warmond

Lezing over de Franse Revolutie in het Frans Café in Warmond
WARMOND - Op donderdag 9 maart a.s. zal Wout Koster in het Frans Café in het Wapen van Warmond (Dorpsstraat 90) een lezing geven over de Franse Revolutie. In het licht van de Tweede-Kamerverkiezingen op 15 maart a.s. een min of meer actueel onderwerp, ook gezien de recente ontwikkelingen in Europa. Het Frans Café wordt maandelijks gehouden op initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Aanmelding kan via het e-mailadres mevanniftrik@gmail.com.

Merenwijk wil uitstel aanleg skeelerbaan

Merenwijk wil uitstel aanleg skeelerbaan
WARMOND - De wijkvereniging en drie bewonerscomité's in de Merenwijk willen dat er geen skeelerbaan wordt aangelegd voordat de gemeente Teylingen een integrale visie voor de Veerpolder en Kagerzoom heeft ontwikkeld en goedgekeurd. Een meerderheid van de Leidse gemeenteraad steunt hun standpunt. De plannen van de Warmondse IJsclub om een professionele skeelerbaan aan te leggen op de plaats van de huidige landijsbaan zorgen voor forse onrust in de Merenwijk.

Zorgen over zorg en verharding samenleving

Zorgen over zorg en verharding samenleving
TEYLINGEN - Op zaterdag 18 februari ging D66 Teylingen de straat op in Voorhout en Sassenheim om goede ideeën te verzamelen voor Nederland. In het kader van de landelijke D66-actie “in gesprek met”, vulden Teylingers tekstwolken met hun ideeën en suggesties voor de politiek. De inhoud van de tekstwolken wordt doorgegeven aan Den Haag. Waar mogelijk wordt de input ook meegenomen in het lokale verkiezingsprogramma.

Schrijf je in voor het Teylingen Onderling toernooi!

Schrijf je in voor het Teylingen Onderling toernooi!
TEYLINGEN - Over een paar weken is het weer zover: de tiende editie van het Teylingen Onderling. Van 25 tot en met 2 april kunnen alle tennissers van Teylingen zich weer aan elkaar meten tijdens het tweede jubileum van dit succesvolle en gezellige toernooi.

D66 Teylingen haalt ideeën op

D66 Teylingen haalt ideeën op
TEYLINGEN - Op zaterdag 18 februari gaat D66 op veel plaatsen in het land de straat op voor de actie “In Gesprek Met”. Ook D66 Teylingen zal meedoen.

Lenferink op Politiek Café D66 Teylingen

Lenferink op Politiek Café D66 Teylingen
TEYLINGEN - Sassenheim - Op zaterdag 11 februari bezocht de Leidse burgemeester Lenferink het maandelijkse Politiek Café van D66 Teylingen in Grand Café Graaf Jan te Sassenheim. Lenferink was daar aanwezig als voorzitter van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Hij informeerde de D66 leden over het werk van deze organisatie, waarbinnen een groot aantal gemeenten in de regio samenwerkt, van Hillegom tot Alphen. Zo ongeveer een derde van de D66 leden was naar het café gekomen om Lenferink te horen vertellen over de geschiedenis en de toekomst van Holland Rijnland, maar ook over projecten...

"Plannen skeelerbaan meenemen in gebiedsvisie Kagerzoom"

"Plannen skeelerbaan meenemen in gebiedsvisie Kagerzoom"
WARMOND - LEIDEN - De plannen van de Warmondse IJsclub om een professionele skeelerbaan aan te leggen op de plaats van de huidige landijsbaan zorgen voor grote onrust in de Merenwijk. Onlangs gaf de gemeente Teylingen de Warmondse IJsclub groen licht voor aanleg van een professionele skeelerbaan. Binnenkort zou al met de asfaltering van het huidige groene gebied worden begonnen.

D66 Teylingen bezoekt Den Haag

D66 Teylingen bezoekt Den Haag
TEYLINGEN - Op zaterdag 4 februari bracht een grote groep D66-ers een bezoek aan het politieke hart van Nederland. De volgeboekte excursie werd verzorgd door fractie en bestuur van D66 Teylingen en Pro Demos. De tocht voerde door en langs het Binnenhof, de Eerste en Twee Kamer, de Ridderzaal en het landelijk bureau van D66.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio