De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Voorhouts Kamerkoor bestaat 20 jaar

Voorhouts Kamerkoor bestaat 20 jaar
TEYLINGEN - Het Voorhouts Kamerkoor viert haar 20-jarig jubileum met een Jubileumconcert op 11 maart as in kerk PG te Warmond.

Merenwijk wil uitstel aanleg skeelerbaan

Merenwijk wil uitstel aanleg skeelerbaan
TEYLINGEN - De wijkvereniging en drie bewonerscomité's in de Merenwijk willen dat er geen skeelerbaan wordt aangelegd voordat de gemeente Teylingen een integrale visie voor de Veerpolder en Kagerzoom heeft ontwikkeld en goedgekeurd. Een meerderheid van de Leidse gemeenteraad steunt hun standpunt. De plannen van de Warmondse IJsclub om een professionele skeelerbaan aan te leggen op de plaats van de huidige landijsbaan zorgen voor forse onrust in de Merenwijk.

Zorgen over zorg en verharding samenleving

Zorgen over zorg en verharding samenleving
SASSENHEIM - Op zaterdag 18 februari ging D66 Teylingen de straat op in Voorhout en Sassenheim om goede ideeën te verzamelen voor Nederland. In het kader van de landelijke D66-actie “in gesprek met”, vulden Teylingers tekstwolken met hun ideeën en suggesties voor de politiek. De inhoud van de tekstwolken wordt doorgegeven aan Den Haag. Waar mogelijk wordt de input ook meegenomen in het lokale verkiezingsprogramma.

Schrijf je in voor het Teylingen Onderling toernooi!

Schrijf je in voor het Teylingen Onderling toernooi!
SASSENHEIM - Over een paar weken is het weer zover: de tiende editie van het Teylingen Onderling. Van 25 tot en met 2 april kunnen alle tennissers van Teylingen zich weer aan elkaar meten tijdens het tweede jubileum van dit succesvolle en gezellige toernooi.

D66 Teylingen haalt ideeën op

D66 Teylingen haalt ideeën op
SASSENHEIM - Op zaterdag 18 februari gaat D66 op veel plaatsen in het land de straat op voor de actie “In Gesprek Met”. Ook D66 Teylingen zal meedoen.

Lenferink op Politiek Café D66 Teylingen

Lenferink op Politiek Café D66 Teylingen
SASSENHEIM - Op zaterdag 11 februari bezocht de Leidse burgemeester Lenferink het maandelijkse Politiek Café van D66 Teylingen in Grand Café Graaf Jan te Sassenheim. Lenferink was daar aanwezig als voorzitter van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Hij informeerde de D66 leden over het werk van deze organisatie, waarbinnen een groot aantal gemeenten in de regio samenwerkt, van Hillegom tot Alphen. Zo ongeveer een derde van de D66 leden was naar het café gekomen om Lenferink te horen vertellen over de geschiedenis en de toekomst van Holland Rijnland, maar ook over projecten als de Rij...

D66 Teylingen bezoekt Den Haag

D66 Teylingen bezoekt Den Haag
SASSENHEIM - Op zaterdag 4 februari bracht een grote groep D66-ers een bezoek aan het politieke hart van Nederland. De volgeboekte excursie werd verzorgd door fractie en bestuur van D66 Teylingen en Pro Demos. De tocht voerde door en langs het Binnenhof, de Eerste en Twee Kamer, de Ridderzaal en het landelijk bureau van D66.

DJ Luna komt weer naar Sassenheim

DJ Luna komt weer naar Sassenheim
SASSENHEIM - Op zaterdag 4 Maart organiseert Skullz Productions een nieuw evenement namelijk Project RAW!

D66 Teylingen stelt vragen over inburgering

SASSENHEIM - Bart van der Ploeg van de fractie van D66 Teylingen heeft vandaag het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de inburgering in Teylingen. Van der Ploeg vraagt zich af hoe het daarmee staat. De landelijke rekenkamer publiceerde namelijk recent een rapport waaruit blijkt dat het niet goed gaat.

Vertrek Van der Steur voorbeeld invloed journalistiek

Vertrek Van der Steur voorbeeld invloed journalistiek
SASSENHEIM - “Het vertrek van Ard van der Steur als minister, terecht of onterecht en hoe triest ook voor de betrokkene, is een voorbeeld van de controle die de media uitvoeren op de politiek. Journalisten hebben een onafhankelijke status en een belangrijke rol in de kwaliteitsbewaking van de politieke besluitvorming, de politieke processen en het persoonlijke gedrag van politici. Daarnaast hebben ze de belangrijke rol om de mensen te vertellen wat er allemaal in de dagelijkse politiek gebeurt”, zo zegt Rose Marie Keijzer, fractievoorzitter van D66 in Teylingen.

Gezocht: Leuke luitjes uit Sassenheim

Gezocht: Leuke luitjes uit Sassenheim
SASSENHEIM - Wie wil er mee? Iedereen heeft zijn eigen hobby's, maar het is gezelliger om dat met een leeftijdsgenoot te doen. En die zijn vaak dichterbij dan je denkt. Op www.leukeluitjes.nl vind je leuke luitjes die ook willen wandelen, fietsen, handwerken, naar het museum of samen eten. Begin het nieuwe jaar goed, meld je aan en ga mee!

Branden binnenshuis nu gevaarlijker dan vroeger

Branden binnenshuis nu gevaarlijker dan vroeger
SASSENHEIM - Veel meubels met grote hoeveelheden kunststof erin. Dat maakt dat branden in huis zich sneller verspreiden dan vroeger. De rook die vrijkomt is ook veel giftiger. De politiek kan daar iets aan doen door eisen te stellen aan brandvertragende eigenschappen van bijvoorbeeld bankstellen.

Ali uit Sassenheim onderweg naar EK rolstoelbasketbal

Ali uit Sassenheim onderweg naar EK rolstoelbasketbal
SASSENHEIM - Zondagmorgen, 08-01-2017, 07.30 uur Schiphol. De Nederlandse ploeg rolstoelbasketbal U22 verzamelt zich op Schiphol om aan hun avontuur te beginnen, nl. het EK rolstoelbasketbal 2017 in Italië. De 13 jarige Ali Alkanaany uit Sassenheim zit er ook bij.

Houtzaagmolen De Salamander zaagt stammen uit Sassenheim

Houtzaagmolen De Salamander zaagt stammen uit Sassenheim
SASSENHEIM - De Salamander in Leidschendam heeft onlangs de eervolle opdracht gekregen om een groot aantal metasequoia’s uit de Antoniuslaan in Sassemheim te zagen. Het gezaagde hout krijgt voor de bewoners van deze straat een herbestemming.

Teylingen 1 Niet langs DOSR 1

Teylingen 1 Niet langs DOSR 1
SASSENHEIM - Afgelopen zondag alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Kerst met de Lenteklokjes

Kerst met de Lenteklokjes
SASSENHEIM - Op zaterdag 17 december is het kinderkoor de Lenteklokjes in kerstsfeer. Zij geeft dan een kerstconcert in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat in Sassenheim.

Kerstactie Scojesa weer van start

Kerstactie Scojesa weer van start
SASSENHEIM - De scouts van Scojesa kweken de komende weken weer groene vingers tijdens hun kerststukjesactie. Zoals ieder jaar verkopen zij kerststukjes om met de opbrengst hun contributie laag en de vereniging financieel gezond te houden. De jeugdleden en vrijwilligers zullen de komende zaterdagen weer bij hun verkoopkraam in het dorp staan, tegenover de Hema.

Sassenheimse Ali (13) naar EK rolstoelbasketbal

Sassenheimse Ali (13) naar EK rolstoelbasketbal
SASSENHEIM - 13 jaar is hij nog maar. En hij speelt nog maar 2 jaar basketbal. Rolstoelbasketbal wel te verstaan.Ali Alkanaany uit Sassenheim vertrekt 8 januari 2017 naar Italië om daar mee te doen aan het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor jongeren onder 22 jaar. Het was 5 jaar geleden dat Nederland een afgevaardigde stuurde in deze leeftijdscategorie. Het is een mooie mogelijkheid om in de cyclus te komen voor Tokio 2020.

Sinterklaasintocht Sassenheim 12 november

Sinterklaasintocht Sassenheim 12 november
SASSENHEIM - Op zaterdag 12 november a.s. komt Sinterklaas, vergezeld van vele Pieten met de boot weer aan op de Oosthaven in Sassenheim. De verwachting is dat hij rond 13:45 uur (NB: eerder dan normaal) aanmeert.

Tjarda verkoopt weer stroopwafels

Tjarda verkoopt weer stroopwafels
SASSENHEIM - De donkere dagen komen er weer aan, het is weer tijd voor warme chocolademelk, en wat past daar nou beter bij dan een Tjarda-stroopwafel.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio