De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

omgeving Keukenhof door vreemde ogen bekeken..

omgeving Keukenhof door vreemde ogen bekeken..
LISSE - fotograaf Rob Kuijper observeerde onlangs de beleving van buitenlandse toeristen rondom de Keukenhof.

Buttonpop eert groten der aarde op 27 mei 2017

Buttonpop eert groten der aarde op 27 mei 2017
LISSE - Op zaterdag 27 mei 2017 vindt de zesde editie van Buttonpop plaats op Landgoed Keukenhof te Lisse. Voor deze editie staat een fantastische line-up op het programma: The Rolling Stones (door The Stones, UK), Doe Maar (door Toe Maar, NL), David Bowie (door Echo Bowie, NL), AC/DC (door High Voltage, B) en Eagles (door The Dutch Eagles, NL). Voor het eerst in haar bestaan staat herbergt Buttonpop in 2017 een tweede podium met daarop tributes van Phil Collins, Adele, Amy Winehouse en Tina Turner. Met dit programma krijgen bezoekers vele klassiekers, maar ook onontdekte parels voorgeschot...

open deuren bij obs De Tweemaster te Lisse

open deuren bij obs De Tweemaster te Lisse
LISSE - Open deuren op obs De Tweemaster te Lisse.

DNA onbekend

DNA onbekend
KATWIJK - Achter de Rijnsburgse Laurentiuskerk ligt een mausoleum verscholen. Om het monumentale graf te renoveren is een ontwerp gemaakt. De plek wordt nu slecht onderhouden en is verloederd. De Uien gaan niet eerbiedig en respectvol om met de gedenkplaats. Voor het creëren van draagvlak voor dit project, gaan de Rijnsburgers stevig door het slijk.

Lid van een bewonerscommissie… ja gezellig!

Lid van een bewonerscommissie… ja gezellig!
KATWIJK - Het radiospotje van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ (SHD) bij RTV Katwijk al gehoord? Wist u dat er nog wooncomplexen van woningcorporatie Dunavie zijn zonder bewonerscommissies? Woont u in zo’n complex, dan heeft u een brief van de SHD ontvangen met de vraag of u meer wilt weten over die gave uitdaging als bewonerscommissielid. Die brief al ontvangen? Reageer dan uiterlijk maandag 24 april. Als Dunavie-huurder geen brief ontvangen? Lees toch door want de SHD biedt u iets moois.

Spreekuur rechtshulp stopt na 20 april in SHD Huis

Spreekuur rechtshulp stopt na 20 april in SHD Huis
KATWIJK - Bram Geene en Adriaan van Rijn van Vroegindeweij & De Water Advocaten stoppen na donderdag 20 april, hun laatste bijeenkomst, met het gratis inloopspreekuur voor juridisch advies in het SHD Huis aan de Nassaudreef 38A. In de kantoorruimte van de Stichting Huurdersbelangen ‘de Duinstreek’ zitten zij die avond van 19.00 – 20.30 uur voor het laatst voor u klaar voor alle juridische vragen. Wilt u na 20 april toch gratis advies? Hun inloopspreekuur is elke maandagavond vanaf 24 april bij hun kantoor aan de Burgersdijkstraat 7 in Katwijk aan Zee.

Benefietconcert zondagmiddag 21 mei 2017 Pauluskerk

Benefietconcert zondagmiddag 21 mei 2017 Pauluskerk
WARMOND - Soroptimist International club Lisse-Bollenstreek organiseert in samenwerking met het Vesta Ensemble een bijzonder benefiet concert in Franse sferen. Leden van dit barok ensemble spelen, geheel belangeloos, werken van Purcell, Couperin, Lambert, Moulinié en Marais in de sfeervolle grote zaal van de Pauluskerk in Oegstgeest.

Alle Leuke luitjes naar buiten

Alle Leuke luitjes naar buiten
VOORHOUT - Lente! Jong en oud gaan weer naar buiten om te genieten van de zon, natuur en van de gezelligheid. Veel wandelaars en fietsers van 60 jaar en ouder hebben via Leuke luitjes een nieuw maatje gevonden om samen op stap te gaan. Wie weet hebben we voor jou ook een buurtgenoot om mee te wandelen of te fietsen. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je denkt!

DVS zoekt dirigent

DVS zoekt dirigent
KATWIJK - Big Band Plus van DVS is op zoek naar een nieuwe dirigent. In navolging van het succesvolle televisieprogramma Maestro gaan in Kattukse Maestro dirigenten-in-spe Carolien van Egmond (medewerker bibliotheek Katwijk),Piet de Vries (citymanager en bestuurder Katwijk Marketing), Henriëtte van den Anker (ondernemer en bekend van De Porseleinkast) en Harry de Bruin (directeur TheaterHangaar & Hangaar2) de uitdaging aan om Big Band Plus te dirigeren. Een uniek muzikaal avontuur in Katwijk wat zijn gelijke niet kent. De finale vindt plaats op zaterdag 20 mei in het clubgebouw van DVS.

PJPJ Jazz Festival op topniveau in Voorschoten op 20 mei 2017

PJPJ Jazz Festival op topniveau in Voorschoten op 20 mei 2017
NOORDWIJK ZH - Het 2e Piet Wezepoel Jazz Festival met jazz acts van (inter)nationale klasse, o.a. Toon Roos Kwartet vindt op 20 mei 2017 in het Cultureel Centrum Voorschoten plaats, aanvang 17.00 uur. Entree € 10,00 en voor donateurs € 5,00.

Marente reikt taart uit.

Marente reikt taart uit.
HILLEGOM - Mevrouw van Nieuwpoort is afgelopen week door Marente Thuiszorg verwend met een heerlijke slagroomtaart. Ze had deze gewonnen met een prijs van de twee wijkteams van Marente op de Zorg- en Welzijnsbeurs in Elsbroek enige weken geleden.

Bridgeclub Bel Air

Bridgeclub Bel Air
HILLEGOM - Gaan Jan Warmerdam en Jan Zwaneveld met alle prijzen aan de haal bij Bridgeclub Bel Air?

Beste Uitje

Beste Uitje
VOORHOUT - Green Adventures gekozen tot Het Beste Uitje van Zuid Holland!!

Beste Uitje

Beste Uitje
KATWIJK - Green Adventures gekozen tot Het Beste Uitje van Zuid Holland!!

De Lokalen zeggen ‘ja’ tegen jongeren

De Lokalen zeggen ‘ja’ tegen jongeren
KATWIJK - Danny Dubbeldam en Sonny Spek kwamen begin april met het initiatief om meer jongeren bij de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 naar de stembus te krijgen. Maar nog belangrijker is het om deze jongeren in Katwijk echt te betrekken bij de lokale politiek. De Lokalen vinden het een prima plan om ‘een brug’ te bouwen tussen deze raad en de jongeren. Anneke van Duijn – Schaap, burgerraadslid: ,,Dat kan onder andere door als gemeente meer gebruik van social media te maken om die jonge Katwijker wel en snel te bereiken.”

Dementie: een tweetal trainingen bij de Volksuniversiteit Lisse

LISSE - In de maand mei staan een tweetal bijeenkomsten gepland waarin Yvonne Martens, specialist ouderengeneeskunde en Coby Tijssen, verpleegkundige een training geven met als doel dat mensen met dementie zo goed en lang mogelijk volwaardig deel kunnen uitmaken van de gemeenschap.

Stichting Jumelage Warmond op zoek naar gastgezinnen voor delegatie uit Champigné

WARMOND - In het kader van de jaarlijkse jumelage tussen Warmond en de Franse plaats Champigné komt in het lange weekeinde van Hemelvaart (25, 26, 27 en 28 mei) een groep Fransen naar Warmond. De Franse gasten worden ondergebracht bij gastgezinnen. Omdat er ongeveer 30 gasten komen is de Stichting JWC nog op zoek naar een aantal gastgezinnen. Hopelijk bent u bereid en in de gelegenheid om gasten in huis te nemen. Ze arriveren donderdag 25 mei aan het einde van de dag en vertrekken zondagochtend 28 mei weer naar Frankrijk.

Samen op weg naar Pasen, ja gezellig!

Samen op weg naar Pasen, ja gezellig!
KATWIJK - In de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn kunt u de vieringen tot en met eerste paasdag meebeleven en –vieren. In deze Goede Week en met Pasen heeft elke viering een eigen kleur, een eigen verhaal wat door teksten, liederen van de meewerkende koren en rituelen inhoud krijgt. De deuren van deze kerk staan bij genoemde vieringen wijd voor u open.

Prachtige uitvoering passiecantate ‘Who is this King?’

Prachtige uitvoering passiecantate ‘Who is this King?’
KATWIJK - Op zaterdag 8 april om 20.00 uur presenteerde het projectkoor Vocalis de passiecantate ‘Who is this King?’ in de kerk van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk. De verwachtingen van de vele bezoekers, ongeveer driehonderd werd zo ingeschat door teldeskundigen, werden ruimschoots overtroffen. ‘Prachtig, ontroerend, kippenvel’ en meer was er te horen na een staande en klaterende ovatie na afloop voor het zeventig leden tellende projectkoor. Dirigente Anneke Blanken en pianist Niek van der Meij keken beiden dan ook zeer tevreden terug op deze innemende uitvoering.

Koninklijk feestje met The Keytone Cops in Murpy’s Law

Koninklijk feestje met The Keytone Cops in Murpy’s Law
HILLEGOM - Muziek maken voor een dansende Maxima, daar droomt toch iedere muzikant van? De Hillegomse band The Keytone Cops weet precies wat de koningin lekker vindt. Nu maar hopen dat ze op Koningsnacht toehapt in Café Murpy’s Law. Willem Alexander is op de avond voor zijn verjaardag natuurlijk ook welkom en kan dan wat overtollige kilootjes weg dansen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio