De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Als ouder naar huiswerkles

Als ouder naar huiswerkles
KATWIJK - [KATWIJK] – Op de middelbare school verandert er veel voor leerlingen. De werkdruk neemt toe, de leerstof wordt steeds moeilijker en huiswerk moet zelfstandig gemaakt worden. Dit is niet voor iedere leerling een makkelijke overgang. Als ouder wil je jouw kind hierin graag goed begeleiden, maar hoe? Studiekring Katwijk biedt op maandag 31 oktober de gratis workshop 'Helpen met huiswerk' aan voor ouders die op zoek zijn naar handvatten om hun kinderen beter te kunnen helpen met schoolwerk.

PJPJ-jazzconcert met Raúl Santana, piano en Ronja Burve, zang op 12 november 2016

PJPJ-jazzconcert met Raúl Santana, piano en Ronja Burve, zang op 12 november 2016
KATWIJK - Op 12 november, in samenwerking met de Week van de Kunst Voorschoten, een PJPJ-jazzconcert met Raúl Santana, piano, Ronja Burve, zang, Patrieck Bonnet, saxofoon, Ignacio Santoro, contrabas en Omiros Miltiadous, drums

Vrouwenwerk bij Het Raam

Vrouwenwerk bij Het Raam
HILLEGOM - Op zondag 27 november om 15:00 uur wordt de expositie 'Vrouwenwerk' officieel geopend. In de weken daarna, tot 9 december, kunnen bezoekers van de gratis expositie kennis maken met kunstwerken die alleen door vrouwen gemaakt zijn.

Netwerkwandeling Waterleidingduinen

Netwerkwandeling Waterleidingduinen
HILLEGOM - Dat sporten goed voor je is weet iedereen. Een half uur wandelen per dag kan iemand al gezonder en energieker maken. Daarom is het mooi dat er nu een organisatie is die juist wandelingen organiseert voor o.a. mensen die op zoek zijn naar (ander) werk.

Forwodians gaat in de bakkersbussiness

VOORHOUT - Sinds de gemeente de subsidie aan de verenigingen heeft laten vervallen moeten de verenigingen extra hard hun best doen om de begroting elk jaar rond te krijgen. Met name voor de kleinere verenigingen is dit moeilijker. En om eventuele nieuwe leden niet af te schrikken moet de contributie niet te hoog worden.

Openbare CDA-bijeenkomst over de zorg met Mona Keijzer

Openbare CDA-bijeenkomst over de zorg met Mona Keijzer
HILLEGOM - Woensdag 2 november a.s. organiseert het CDA Duin- en Bollenstreek een openbare bijeenkomst met Tweede Kamerlid Mona Keijzer. Zij zal naar Hillegom komen om in gesprek te gaan met mensen die dagelijks te maken hebben het de zorg. Wat gaat er bijvoorbeeld goed en waar ligt er ruimte voor verbetering? Zij hoort graag uw ervaringen. Iedereen is van harte welkom op het Fioretti College in Hillegom vanaf 19:30 uur.

Big Party Plus, met DVS Big Band Plus en Cover the Cage

Big Party Plus, met DVS Big Band Plus en Cover the Cage
KATWIJK - Op zaterdag 19 november vindt de derde editie van Big Party Plus plaats in het clubgebouw van deChr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. Na de geslaagde editie van vorig jaar heeft DVS Big Band Plus coverband Cover the Cage uitgenodigd om samen opnieuw een unieke feestavond met spetterende muziek te organiseren.

Allerzielen in 't Licht

Allerzielen in 't Licht
NOORDWIJK ZH - Traditionele herdenking van overleden dierbaren op woensdagavond 2 november a.s. in Noordwijk.

Bridgeclub Bel Air

Bridgeclub Bel Air
HILLEGOM - Sander en Piet v.d. Raad behouden zicht op de eerste 100 punten bij Bel Air

De Lokalen: ‘Onze jeugd helpen waar nodig!’

De Lokalen: ‘Onze jeugd helpen waar nodig!’
KATWIJK - In het raadsbesluitende deel van de gemeenteraadsvergadering donderdag 13 oktober steunden De Lokalen het Collegevoorstel om net als andere gemeenten in Holland Rijnland meer geld beschikbaar te stellen om het budget voor de jeugdhulp weer op peil te krijgen. In 2016 is er namelijk een tekort ontstaan omdat de jeugdhulp veel meer kost dan eenieder vooraf had begroot. Anneke van Duijn-Schaap, burgerraadslid van De Lokalen, was eerder deze avond in de oordeelvormende raadscommissie heel duidelijk in haar betoog.

Doorbraak: robot verslaat antibioticaresistente bacteriën

Doorbraak: robot verslaat antibioticaresistente bacteriën
NOORDWIJK ZH - De TROIKA Foundation uit Noordwijk heeft wellicht de oplossing voor het steeds groter wordende probleem van antibioticaresistentie. De TROIKA Foundation heeft als eerste een natuurlijke methode gevonden om resistente bacteriën effectief uit te schakelen. Hiermee bereikten zij de halve finale van de Accenture Innovation Summit.

Prachtige opbrengst 113e kerkenveiling in Katwijkse r.-k kerk

Prachtige opbrengst 113e kerkenveiling in Katwijkse r.-k kerk
KATWIJK - Het schitterende bedrag van € 21.123,- kon Nico van Maren, voorzitter van de kerkenveilingcommissie vrijdagavond 14 oktober kort voor middernacht aan de aanwezigen meedelen. Bij deze 113e kerkenveiling van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk waren er ook weer nieuwe bieders en kopers aanwezig. Hiermee is de vierde opbrengst ooit gescoord tot groot enthousiasme van een veilingbezoeker: ,,In 2017 gaan we er met elkaar alles aan doen om die € 25.000,- te bereiken. Wij gaan ervoor!”

'Een dag niet geschilderd, is een dag niet geleefd'

HILLEGOM - Teken en schilderen zit bij Diana Maas in het bloed; van jongs af aan tekende ze al en ze volgde haar grote passie. Op de middelbare school deed ze al examen in dit vak. De liefde voor het op doek vereeuwigen van wat haar ogen zien, heeft ze daarna ook uitgebreid naar het vak fotografie. Hierdoor komen zaken als compositie, kleurbeleving en inzicht haar heel goed van pas.

Televisiewinnaar treedt op bij Het Raam

HILLEGOM - Op zaterdag 5 november, vanaf 20:30 uur, treedt René van Meurs bij Het Raam op met zijn voorstelling 'Even goede vrienden'. Wie nu kaartjes koopt voor deze voorstelling is spekkoper, want Meurs maakt landelijk furore als stand-up comedian.

Kerstproject bij Kinderkoor De Lenteklokjes

Kerstproject bij Kinderkoor De Lenteklokjes
SASSENHEIM - Altijd al een keer willen optreden? Op maandag 24 oktober start bij Kinderkoor de Lenteklokjes het kerstproject. Ook jij kan meedoen!

Fijne cursussen tijdens donkere dagen

Fijne cursussen tijdens donkere dagen
HILLEGOM - De donkere wintermaanden staan weer voor de deur. Dan is de neiging groot om de deur dicht te doen en binnen te blijven hangen. Een slecht idee, want er zijn veel mooie dingen te doen, zoals het volgen van één of meerdere cursussen bij Het Raam.

Lekker ontspannen bij nieuwe cursussen

Lekker ontspannen bij nieuwe cursussen
HILLEGOM - Soms voelen we veel verantwoordelijkheidsgevoel, zijn we te emotioneel of gestrest. Dan is het goed om je zinnen te verzetten met een fijne cursus bij Het Raam, waar je gelijkgestemde mensen ontmoet.

Bridgeclub Bel Air

Bridgeclub Bel Air
HILLEGOM - Ilse en Ron Rusman slaan toe bij Bel Air

Studenten organiseren benefietdiner voor Indiase straatkinderen

Studenten organiseren benefietdiner voor Indiase straatkinderen
NOORDWIJKERHOUT - Tien studenten van Hogeschool Leiden organiseren een evenement genaamd “Indian Dinner Show’’. Het evenement is een dinner show met aansluitend een open veiling. Het diner vindt plaats op 6 november 2016 bij restaurant Invitation in Noordwijkerhout. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor pionier Joseph. Het geld dat tijdens deze avond wordt opgehaald, wordt ingezet om een nieuwe schoolbus te realiseren. Met deze schoolbus haalt Joseph straatkinderen op in India, zodat zij naar school kunnen.

Amerika Quiz

Amerika Quiz
NOORDWIJK ZH - Op woensdag 26 oktober organiseert Bar Open Doors in samenwerking met KroegQuiz.nl een themaquiz over de Verenigde Staten in aanloop naar de verkiezingen begin november.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio