De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Stem op natuurgebied Biesbosch Haringvliet

Stem op natuurgebied Biesbosch Haringvliet (Foto: strateeg10)
1 / 5
zoom out

HELLEVOETSLUIS - Er is maar één plek in ons land waar je de dynamiek van de rivier en de zee zo intens ervaart. Aan de monding van de Rijn en de Maas, in één van de grootste delta’s van Europa. Met opgestroopte mouwen hebben we dijken en kastelen gebouwd en molens laten draaien, maar geven we nu de natuur weer meer de ruimte. In dit unieke natuurgebied leven mens en dier samen met het water. Het gebied van de Biesbosch en het Haringvliet.


Deze Nederlandse delta (NLDelta), is uniek in de wereld en strekt zich uit van Slot Loevestein tot voorbij de Haringvlietdam. In deze vruchtbare deltanatuur vind je miljoenen trekvogels en vissen. Straks, in 2018, gaan de Haringvlietsluizen op een kier en ontmoeten zoet rivierwater en zout zeewater elkaar weer en keren zalm en steur terug in de Nederlandse wateren. Ook het getij krijgt langzaam weer haar invloed op de natuur.

In dit gebied zijn we samen één met het water. Hier beleef je ‘het verhaal van Nederland’ in zijn puurste vorm. Met trots willen we Nederland laten zien hoe uniek dit gebied is. Met deze publieksverkiezing is je hulp van groot belang aangezien alleen de drie gebieden met de meeste stemmen winnen.

Het winnende natuurgebied krijgt ondersteuning van de overheid waarmee we onze ambities kunnen realiseren.
1. Meer ruimte voor natuurbehoud en natuurbeleving.
2. Beschermen en uitlichten van de natuur- en cultuurhistorische iconen.
3. Goede verbindingen over het water.
4. Aantrekken van duurzame bedrijven als groene motor van de regio.
5. Een gezonde balans tussen wonen, werken, toerisme en recreatie.

Op vrijdag 14 oktober hebben Maarten van der Weijden en Ferry Weertman (beiden olympisch en wereldkampioen langeafstandzwemmen) samen met andere, goedgetrainde openwaterzwemmers van de Biesbosch helemaal tot het Haringvliet gezwommen. Een tocht van ruim 50 kilometer om iedereen te laten zien waarom dit het mooiste natuurgebied van Nederland is en het ook jouw stem verdient.

Met de verkiezing ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’ kan het Nederlands publiek zich uitspreken over onze natuurgebieden. De verkiezing is uitgeschreven door staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam met als doel de bekendheid van onze natuur te verbeteren, en daarmee de waardering ervoor.

De winnende natuurgebieden krijgen hulp van de overheid om de kwaliteit en toegankelijkheid verder te verbeteren. Daarnaast krijgen de gebieden ondersteuning in de ontwikkeling van het gebied zelf en de positionering ervan voor zowel nationale als internationale bezoekers.

Ga naar www.biesboschharingvliet.nl/ en breng jouw stem uit!

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 oktober 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen woonnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda