De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Nationale Special Olympics 2020 in Den Haag

1 / 1
zoom out

DEN HAAG - Den Haag is in 2020 gaststad van de Special Olympics Nationale Spelen. De stad had zich kandidaat gesteld voor de editie van 2018, maar toen is er gekozen voor Doetinchem. Den Haag kreeg het aanbod om de Special Olympics Nationale Spelen in 2020 te organiseren en het stadsbestuur heeft daar dinsdag ja op gezegd.

Zestien sporten
Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 bezoeken 3000 sporters en begeleiders Den Haag. Drie dagen lang worden er wedstrijden in 16 takken van sport georganiseerd. Deze vinden plaats in de Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en in andere Haagse sportaccommodaties. Daarnaast worden er in de stad ook side events georganiseerd net als tijdens het WK Hockey, het WK Beachvolleybal en de Volvo Ocean Race.

Prachtig evenement
Wethouder Rabin Baldewsingh (sport): "Geweldig dat zo'n prachtig evenement in Den Haag gaat plaatsvinden. Natuurlijk had ik graag gezien dat dit evenement in 2018 al in onze stad zou plaatsvinden. Maar 2020 is natuurlijk ook fantastisch. Wij gaan er een prachtig evenement van maken."

Sport voor iedereen
SONS2020 wordt mede georganiseerd door het comité dat zich ook heeft ingezet voor het bid op de Special Olympics 2018. Voorzitter Anja Overhoff van het organisatiecomité: "Sport voor mensen met een beperking is altijd een extra aandachtspunt voor mij geweest; sport is immers voor iedereen! Het binnenhalen van dit evenement stemt daardoor extra enthousiast."

Meer dan veertig clubs
De gemeente Den Haag organiseert het evenement in 2020 in samenwerking met SGK, de Haagse stichting die sport en bewegen organiseert voor mensen met een verstandelijke en of andersoortige handicap, en ruim veertig van andere Haagse organisaties en sportclubs.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 26 oktober 2016


Reageer via Facebook
Plaats je eigen sportverslag
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda