De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Koningin Máxima bij seminar bescherming onderwijs

Koningin Maxima met Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser uit Qatar (Foto: Anneke Ruys)
1 / 5
zoom out
DEN HAAG - Koningin Máxima woonde vandaag de opening bij van een seminar over de bescherming van onderwijs in conflictsituaties.

De Koningin was aanwezig in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Het seminar vond plaats in The Hague Institute for Global Justice.

Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser uit Qatar, oprichter van de stichting Education Above All en pleitbezorger van de VN ontwikkelingsdoelen, hield een keynote speech.

Het seminar maakte deel uit van een internationaal initiatief om het recht op onderwijs te waarborgen in landen die in tijden van onveiligheid en gewapend conflict verkeren. Een andere doelstelling is aanvallen op studenten, docenten en scholen te verminderen.

Dit sluit ook aan bij de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, SDG's). Deze zeventien ontwikkelingsdoelen zijn in 2015 door alle VN lidstaten vastgesteld. Tijdens het seminar stonden de doelen ten aanzien van 'Hoogwaardig onderwijs' en 'Vrede en Recht' centraal.

The Hague Institute for Global Justice is een onafhankelijke internationale denktank werkzaam op het snijvlak van vrede, veiligheid en recht. Het seminar is onderdeel van de ‘Distinguished Speaker Series’ van The Hague Institute, waarbij eminente sprekers op het gebied van internationale betrekkingen aanwezig waren. @RVD

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 mei 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »