De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Mattheüs Passie te horen in Lourdes Kerk Scheveningen

1 / 1
zoom out

SCHEVENINGEN - Op 12 april 2014 zal het ensemble Tango Extremo een uniek optreden verzorgen in de Lourdes Kerk in Scheveningen met een eigen versie van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa, de Mattheüs Passie. Theatermaker Jan Rot en zangeres Pearl Jozefzoon spelen mee in de eigenzinnige versie van het verhaal.

De ‘Mattheüs Passie’ van Johann Sebastian Bach is wellicht de meest beroemde muziek bij het verhaal van de laatste dagen van Christus. Rond Pasen 2014 kunt u dit muzikale monument eens op een geheel nieuwe manier beleven, namelijk in een wel heel bijzondere uitvoering waarin klassieke muziek en Argentijnse tango elkaar ontmoeten.
 
Theatermaker Jan Rot neemt de rol van Evangelist op zich en zorgt voor een eigenzinnige vertaling van het lijdens- en sterfverhaal. De populaire zangeres Pearl Jozefzoon – bekend van ‘The Voice of Holland’ en winnares van het televisieprogramma ‘Mattheüs Masterclass’ – neemt verschillende recitatieven en aria’s voor haar rekening. Tango Extremo voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling.


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »