De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

PVV luidt noodklok over contact Raqqa en jongeren Schilderswijk

1 / 1
zoom out

DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid in de Haagse gemeenteraad wil dat burgemeester Van Aartsen in actie komt. In de Volkskrant van vandaag laat een voormalig medewerker van het NCTV weten dat er rechtstreeks gecommuniceerd wordt tussen jihadistische jongeren in de Haagse Schilderswijk en Raqqa, de hoofdstad van IS in Syrië.

Fractievoorzitter Karen Gerbrands: "De PVV wil dat Den Haag en de rest van Nederland worden beschermd tegen islamitisch geweld. Haagse jihadisten en jongeren die contact hebben met jihadisten in het buitenland vormen een potentieel gevaar voor onze veiligheid. Als het aan de PVV ligt, worden ze allemaal opgepakt en vastgezet. Dat zij nu vrij rondlopen, is onverantwoord en levensgevaarlijk."

Raadslid Andre Elissen vervolgt: "Het wordt hoog tijd dat het college erkent dat de radicaliseringsproblemen niet worden opgelost door onderwijs en stages. De recente aanslagen in het Westen blijken veelal te zijn uitgevoerd door hoogopgeleide jihadisten. De PVV roept het college daarom op te stoppen met het knuffelen van Haagse jihadisten. Uitreizigers zouden nooit meer in Nederland moeten kunnen terugkeren en jihadisten die hier verblijven zouden uitgezet moeten kunnen worden. Wij hopen dat de burgemeester daar via de geëigende kanalen op gaat aandringen."

De PVV heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over deze kwestie. 


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »