De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Opening buurttuin Spinozahof groot succes

Opening buurttuin Spinozahof groot succes (Foto: LUSTHOFxl)
1 / 3
zoom out

DEN HAAG - Zaterdag 22 maart is de buurttuin Spinozahof met veel enthousiasme van start gegaan. Tientallen bewoners uit de Stationsbuurt en omliggende buurten hebben een begin gemaakt met de aanleg van de buurttuin. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers veranderde het terrein in de Haagse Stationsbuurt binnen enkele uren in een vrolijk aangeplante buurttuin.

De Spinozahof komt op een stuk braakliggend grond dat op het grensgebied Stationsbuurt, Oude Centrum en Schilderswijk ligt. Het terrein is door eigenaar Staedion tijdelijk uit handen gegeven nadat nieuwbouwplannen zijn stopgezet. Omwonenden in de directe omgeving van de Spinozahof ondervinden sinds de blootlegging van het terrein overlast van drugsverslaafden, prostitutie, vervuiling en diefstal. De initiatiefnemeners, een enthousiast team van buurtbewoners en stichting LUSTHOFxl, zag kans om met de Spinozahof de overlast gevende zandvlakte om te zetten in een groene oase voor de buurt.

Na weken van voorbereidingen kon afgelopen zaterdag dan eindelijk de schop in de grond. Het terrein van de buurttuin in wording is voorzien van nieuwe grond en was startklaar voor de aftrap van de Spinozahof. Ondanks de koude wind, was de belangstelling voor de actiedag enorm. Tientallen vrijwilligers verzamelden zich na het middaguur bij de tuin in wording om deze op te ruimen, aan te planten en vorm te geven. Iedereen deed enthousiast mee. Ook voor de kinderen was er veel te doen. Zij hebben geholpen met het maken van vogelverschrikkers en het zaaien van bloemen. De limonade, thee en lekkernijen die iedereen meebracht maakte de dag bovendien ook smaakvol. 

Het success van de eerste tuindag, volledig gedragen door vrijwilligers, toont aan dat de buurt erg uitkijkt naar een gemeenschappelijk buurttuin voor jong en oud, waar cultuur, natuur en sociale verbinding elkaar kruisen. Buurtbewoners die geïnteresseerd zijn in deelname aan de Spinozahof kunnen voor meer informatie contact opnemen met stichting LUSTHOFxl.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 08 mei 2014


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »