De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Expositie Italiaanse Oldtimers bij Louwman

(Foto: FJAM van der Helm)
1 / 1
zoom out

DEN HAAG - Vandaag wordt in het Louwman Museum in Den Haag een bijzondere expositie geopend van een 15-tal historische Alfa Romeo's. De tentoonstelling duurt tot begin juni.

De tentoonstelling 'Stijliconen, Passione per il Design Italiano', die duurt van 27 april tot en met 2 juni, toont een vijftiental exclusieve Alfa Romeo's. Ook is er een exclusief exemplaar te bewonderen van de Alfa Romeo Tipo 33/2. Deze wagen, die een ontwerp was van Franco Scaglione uit 1967, haalde een topsnelheid van 260 km per uur en is daarmee geruime tijd de snelste wagen geweest uit de Alfa-stal.

Exclusief
De wagens op de expositie zijn stuk voor stuk staaltje van élégance en hebben daarvoor ook diverse prijzen gekregen. Diverse vermaarde carrosseriebouwers zoals Touring, Bertone, Pininfarina en Zagato hebben hun bijdrage geleverd. De auto's vormen een prachtig overzicht van vooral naoorlogse ontwerpen van deze gerenommeerde designhuizen.

Alfa Romeo Museum
De absolute topstukken zijn afkomstig uit het Alfa Romeo Museum en de tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters ter gelegenheid van hun 35-jarige bestaan.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 25 april 2013


Reageer via Facebook
Plaats je eigen autonieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »