De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Mensen met verstandelijke beperking aan de slag in de Raadskelder

(Foto: Caroline Lichtenberg)
1 / 1
zoom out

DEN BOSCH - Mensen met een verstandelijke beperking gaan aan de slag in de Raadskelder onder het Stadhuis. Die staat sinds 2012 leeg. De gemeente gaat een langjarige en duurzame relatie aan met Cello, de instelling voor verstandelijk beperkten. Die organisatie wil daar een horecabedrijf beginnen met werkplekken voor hun cliënten.

De Raadskelder ondergaat ook een noodzakelijke verbouwing/renovatie. Daarna is de ruimte ook beperkt geschikt voor exposities, borrels en recepties. Cello gaat ook de bedrijfscatering in het Stadhuis verzorgen.

Tijdens een persgesprek lichtte wethouder Huib van Olden (CDA) de plannen donderdagmiddag toe samen met directeur Frank van Beers van Cello. Met de samenwerking geeft de gemeente bewust invulling aan haar verantwoordelijkheid op het gebied van Social Return en maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Belangrijk is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wegens een verstandelijke beperking het gevoel te geven dat ze erbij horen," zei van Olden. Van Beers vulde aan: "We willen ze daarom een zinnige dagbesteding geven en maatwerk bieden. Voor ieder van hen een taak."

Dagbesteding voor tien personen
Cello kan in de Raadskelder en het Stadhuis dagbesteding regelen voor tien personen met een beperking. Het gaat dan om dienstverlenend en ambachtelijk werk. Zij zullen zowel voor als achter de schermen actief zijn.

De werkzaamheden van de mensen met een verstandelijke beperking zijn bijvoorbeeld: het voorbereiden van lunches en diners, koffie en thee tijdens pauzes, gastheren/gastvrouwen, schoonmaak, afwas, conciërge taken. Maar ook ondersteunend werk voor bedrijven of winkels in de omgeving is mogelijk.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 16 mei 2014


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »