De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Kampioenschappen buikdansen dit jaar in Rosmalen

De organisatie van de Buikdanskampioenschappen (Foto: Christel van de Capelle)
1 / 1
zoom out
ROSMALEN - Op 9 juli vinden in Perron-3, Rosmalen de Dutch Open Oriental Championships plaats. Deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Canada gaan dingen naar de titel Bellydancer of the year 2017. Het belooft een gevarieerd programma te worden - met solo- en groepsoptredens en dansstijlen variërend van traditionele folklore via klassieke buikdans tot eigentijdse fusion. Daarnaast is er een orientaals e bazar met buikdanskleding, -snuisterijen en -sieraden.
De buikdanskampioenschappen bestaan sinds 2008, maar dit jaar doen voor het eerst dansers van buiten de Benelux mee. Ook de locatie - Perron-3 in Rosmalen - is een primeur. Hiervoor werden de kampioenschappen namelijk gehouden in Heerlen of Helmond. Organisatrice Petra Mestrom aka buikdanseres Sarabi: "Den Bosch is makkelijk bereikbaar, zowel voor Nederlandse, als voor Belgische en Duitse danseressen. Perron-3 hebben we min of meer bij toeval ontdekt, maar we waren meteen enthousiast. Het is een leuk theater met een mooi podium en de medewerkers zijn erg behulpzaam. Ze vinden het erg leuk dat er een buikdansevenement komt in hun theater.' Op de website van de organisatie http://www.bellydancechampionships.nl/photovideo.html zijn filmpjes te zien van voorgaande jaren. Hier wordt meteen duidelijk dat buikdansen veel ruimte biedt voor creativiteit: naast een elegant solo-optreden in klassiek-Arabische stijl is er een energieke groepsdans te zien met voi's (sluiers) en een vrolijke mix van buikdans en cancan. Petra: "Ik ben erg blij met de inschrijvingen. Er zit zelfs een danseres bij uit Canada. En er komt een groep kinderen uit Zutphen die meedoet voor spek en bonen. Zo leuk!"

Dutch Open Oriental Championships vinden plaats op 9 juli in Perron-3, Hoff van Hollantstraat 1, Rosmalen vanaf 10 uur tot ca. 15.30 uur. Entree is 10 euro, te betalen aan de kassa. Zowel dansers als niet-dansers zijn van harte welkom.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 juni 2017


Reageer via Facebook
Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »