De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Tweede verkiezing ‘Onderwijsvrijwilliger van het jaar’

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

DEN BOSCH - D66 Den Bosch organiseert voor de tweede keer de verkiezing van de onderwijsvrijwilliger van het jaar. Met deze verkiezing wil de partij de vrijwilligers in het basisonderwijs in het zonnetje zetten. Scholen kunnen hun voorleesouder, klusouder, klaar-over of andere vrijwilliger nomineren waarna de jury in februari de winnaar bepaalt.

“Onderwijsvrijwilligers zijn van ongelofelijk groot belang voor het onderwijs, en verdienen het daarom in het zonnetje gezet te worden”, laat Mike van der Geld van D66 weten. “Het onderwijs ligt een beetje onderdruk en juist daarom kunnen vrijwilligers scholen flink ondersteunen. Ze zorgen vaak voor extra inhoudelijke verdieping en een geborgen gevoel.”

Subjectieve keuze
Om tot een winnaar te komen kijkt de jury naar een paar verschillende onderwerpen: originaliteit van de inzendingen, hoeveelheid inzendingen en de inhoud van het werk van de vrijwilliger. “De keuze voor een winnaar is niet zozeer een kwestie van smaak, maar natuurlijk wel subjectief. Wanneer de winnaar bekend is, maken wij duidelijk waarom hij of zij het is geworden”, legt Van der Geld uit.

In februari bekijkt de jury de inzendingen. Deze jury bestaat onder andere uit Mike van der Geld (juryvoorzitter), Wim Pelgrim (docent), Diana Butter (onderwijsadviseur) en Sander Hölscher (docent).

Inzending en ondersteuning
Alle basisscholen in Den Bosch, om en nabij de 50, hebben een brief ontvangen over de prijsuitreiking. In deze brief worden de leerlingen opgeroepen de nominatie van hun vrijwilliger te ondersteunen. Dat kan met een brief, tekeningen of op een andere creatieve wijze.

Alleen de scholen die een inzending sturen doen mee aan de verkiezing. “Op basis van vorig jaar, toen hadden we er 10, verwacht ik ongeveer 15 inzendingen. Maar dat is altijd even afwachten natuurlijk”, aldus Van der Geld. Nominaties kunnen worden verzonden naar: onderwijsvrijwilliger@gmail.com.

De winnaar en de betreffende klas krijgen onder meer een rondleiding in het stadhuis. Daarnaast krijgt de vrijwilliger een cadeau dat aansluit bij zijn of haar vrijwilligerswerk.  


Reageer via Facebook
Plaats je eigen woonnieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda