De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan

Wetenschap: Jezus heeft niet bestaan
DEN BOSCH - MAASTRICHT - Het feit dat Jezus heeft bestaan als heilig en historisch figuur, is nog maar zelden betwist. Of het nu gaat over Christelijke, Joodse of Romeinse teksten, Jezus komt er overal wel in vol. Maar de wetenschap weerlegt nu dit feit door te zeggen dat Jezus eigenlijk niet eens heeft bestaan.

Kampioenschappen buikdansen dit jaar in Rosmalen

Kampioenschappen buikdansen dit jaar in Rosmalen
S HERTOGENBOSCH - Op 9 juli vinden in Perron-3, Rosmalen de Dutch Open Oriental Championships plaats. Deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Canada gaan dingen naar de titel Bellydancer of the year 2017. Het belooft een gevarieerd programma te worden - met solo- en groepsoptredens en dansstijlen variërend van traditionele folklore via klassieke buikdans tot eigentijdse fusion. Daarnaast is er een orientaals e bazar met buikdanskleding, -snuisterijen en -sieraden.

Wederom sfeervol Ricoh Open 2017

Wederom sfeervol Ricoh Open 2017
DEN BOSCH - Ricoh Open is een groots tennistoernooi wat jaarlijks wordt gehouden op de grasbanen van het Autotron in Rosmalen. Zoals altijd is het evenement strak georganiseerd en spelers kunnen zich in alle rust voorbereiden. Tevens is er promodorp aanwezig bestaande uit stands met kleding, catering en activiteiten en heerst er een mooie sfeer rondom het toernooi. Last but not least de grasbanen liggen er echt geweldig bij, prachtig strak als een biljartlaken.Door Jan-Willem van den Akker

ABN AMRO sluit per 26 juni geldautomaat aan de Dorpsstraat in Rosmalen

S HERTOGENBOSCH - ABN AMRO sluit per 26 juni 2017 de geldautomaat in Rosmalen aan de Dorpsstraat 40A-42A. De bank heeft met de verhuurder van het pand geen overeenstemming kunnen bereiken over voortzetting van de aflopende huurovereenkomst. ABN AMRO is op zoek gegaan naar een alternatieve locatie voor een geldautomaat in de nabije omgeving. Deze zoektocht heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd. Bewoners uit de omgeving kunnen voortaan gebruikmaken van de geldautomaat aan de Sint Teunislaan 78 in 's-Hertogenbosch. De dichtstbijzijnde geldautomaat die ook voor stortingen geschikt is, staa...

Weg met de Wesp uit de tuin!

Weg met de Wesp uit de tuin!
DEN BOSCH - Er zijn maar liefst 6 tips om de wespen uit de tuin te verjagen.

Te dure taxiritten naar Eindhoven Airport

Te dure taxiritten naar Eindhoven Airport
DEN BOSCH - Begin je vakantie niet met een dure uitglijder. De meerderheid van de reizigers betaalt flink te veel voor een taxirit vanuit Den Bosch naar Eindhoven Airport. Door de taxiprijzen naar de luchthaven van verschillende aanbieders te vergelijken, kun je ruim 60 procent goedkoper uitkomen. ‘Dat is een snelle besparing. Zo kun je je vakantiegeld ook echt in de vakantie aan leukere dingen besteden’, zegt Paul Pietersen van taxi vergelijkingssite Gogido.

MOTHER OF BEAUTY een documentaire van FRANK VAN OSCH

MOTHER OF BEAUTY een documentaire van FRANK VAN OSCH
DEN BOSCH - Een recent opgedoken archief vertelt hoe Marilyn Monroe en talloze andere modellen werden 'gecreëerd'. Wat betekende schoonheid toen en nu?

Kom proeven van kunst & cultuur tijdens de Open Dag bij Muzerije op zondag 11 juni!

Kom proeven van kunst & cultuur tijdens de Open Dag bij Muzerije op zondag 11 juni!
DEN BOSCH - Benieuwd hoe Muzerije jou verder kan brengen? Kom dan op zondag 11 juni naar onze Open Dag. Je bent welkom tussen 12:00 en 17:00 uur aan Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch. We zorgen voor een bomvol programma dat laat zien wat je in seizoen 2017-2018 van ons kunt verwachten. Kom kijken, maar vooral ook meedoen! Kom proeven van kunst & cultuur.

Bosschenaren betalen te veel voor taxirit naar Schiphol

Bosschenaren betalen te veel voor taxirit naar Schiphol
DEN BOSCH - Begin je vakantie niet met een dure uitglijder. De meerderheid van de reizigers betaalt flink te veel voor een taxirit vanuit Den Bosch naar Schiphol. Door de taxiprijzen naar de luchthaven van verschillende aanbieders te vergelijken, kun je meer dan 50 procent goedkoper uitkomen. ‘Dat is een snelle besparing. Zo kun je je vakantiegeld ook echt in de vakantie aan leukere dingen besteden’, zegt Paul Pietersen van taxi vergelijkingssite Gogido.

Maak inwoners gelijkwaardige partners [opinie]

Maak inwoners gelijkwaardige partners [opinie]
DEN BOSCH - Het zit het Bossche College van Burgemeester en Wethouders niet mee: het nieuwe theater aan de Parade valt fors duurder uit dan begroot en dreigt daarmee in het Maaswater te vallen. De vier geplande windmolens op De Rietvelden komen er wel, maar niemand is blij met hoe het proces is verlopen. Een parallel in beide zaken is, dat er grote ontevredenheid heerst bij omwonenden en belanghebbenden over zowel de bouw van het theater als de windturbines. Dat kan beter.

3 te gekke voetbaldagen bij OSC'45

3 te gekke voetbaldagen bij OSC'45
DEN BOSCH - Van 24 t/m 26 augustus (zomervakantie) organiseert OSC'45 voor jongens én meisjes uit de regio Den Bosch drie fantastisch leuke voetbaldagen. Elke voetballer van 6 t/m 13 jaar wordt drie dagen op en top vermaakt met uitdagende en afwisselende trainingen en animatie maar slaapt gewoon thuis.

Landelijk meer, in Limburg minder doden in verkeer

Landelijk meer, in Limburg minder doden in verkeer
DEN BOSCH - Tegen de landelijke trend is het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer in Limburg vorig jaar afgenomen: van 53 in 2015 naar 49 in 2016.Landelijk was er een stijging van acht (van 621 naar 629). In 2015 nam het aantal verkeersdoden landelijk nog met 51 toe.Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Taxandria Moves brengt het Taxandriaplein tot leven

Taxandria Moves brengt het Taxandriaplein tot leven
DEN BOSCH - Taxandria Moves brengt het Taxandriaplein tot leven Op zondag 7 mei vindt de derde editie van wijkevenement Taxandria Moves op het Taxandriaplein plaats. Taxandria Moves bestaat uit onder andere een rommelmarkt, voetbaltoernooi en muziek, diverse kermisattracties en kinderactiviteiten. De dag begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Muzerije zoekt Beste Amateurkunstenaar uit de gemeente ’s-Hertogenbosch

DEN BOSCH - IktoonIn de maand juni worden in gemeenten door heel Nederland activiteiten georganiseerd waarbij de passie en het plezier van amateurkunst centraal staan. In ’s-Hertogenbosch coördineert Muzerije in samenwerking met Cultuurbosch alle activiteiten in deze maand. Elke dag bruist het om ons heen van de culturele en kunstzinnige activiteiten. De maand juni is het moment om al dit moois te laten zien aan je stadgenoten! Meld hiervoor je activiteit aan op iktoon.nl en op cultuurbosch.nl

Gratis gitaarrock met Rob Klerkx & The Secret in De Pul

Gratis gitaarrock met Rob Klerkx & The Secret in De Pul
DEN BOSCH - Op zaterdag 22 april kunnen liefhebbers van progressieve rock met een psychedelisch randje terecht in de De Pul in Uden voor een optreden van Rob Klerkx & The Secret (aanvang 23.00).Als onderdeel van de landelijke Record Store Day is de show gratis toegankelijk.

Jonge Brabantse ondernemer succesvol met videotechnologie in de sportschool.

Jonge Brabantse ondernemer succesvol met videotechnologie in de sportschool.
DEN BOSCH - DEN BOSCH – De jonge Brabantse ondernemer Mitchell Warmerdam (23) innoveert de fitness industrie met videotechnologie. Gymeyes is de eerste applicatie waarmee sporters eenvoudig hun training filmen door middel van actiecamera’s in de sportschool. De start-up haalde vorig jaar €100.000 op en lanceert de komende weken in 30 verschillende sportscholen.

Nol Roos - Politiek vanuit een borrelende onderbuik

Nol Roos - Politiek vanuit een borrelende onderbuik
DEN BOSCH - JOVD 's-Hertogenbosch e.o. maakt zich zorgen over de manier waarop de Bossche Volkspartij blijkt te komen tot haar politieke meningsvorming. Dit gebeurt namelijk op basis van de borrelende onderbuik van dhr. Roos.

Verhalen en poëzie bij Vertelpodium Het Lopende Vuur

Verhalen en poëzie  bij Vertelpodium Het Lopende Vuur
DEN BOSCH - Op vrijdag 21 april 2017 om 20.00 uur opent het Redemptoristenklooster in deHet adres waar u moet zijn, de 21e april, is Redemptoristenpad 10, 5211XR Den Bosch. Het is een zijstraatje van de St. Jozefstraat in de binnenstad. binnenstad van Den Bosch één van haar kamers.

GENIAAL EN GEK...

GENIAAL EN GEK...
DEN BOSCH - GENIAAL EN GEK is het nieuwste boek van sportjournalist Maarten Bax

Opening Levix Experience Center

Opening Levix Experience Center
DEN BOSCH - Levix Automatisering opent donderdag 30 maart voor het publiek het Levix Experience Center op De Bossche Woonboulevard. De opening van dit Experience Center is een samenvoeging en uitbreiding van de shops in Den Bosch en Rosmalen.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »