De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Ellen van Driel is al tien jaar actief voor statushouders. Ze is in dienst van Welzijn Capelle en nauw betrokken bij de vrijwilligers: “Het juridische werk wordt nu nog door het landelijke Vluchteling

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich wekelijks in voor statushouders in Capelle aan den IJssel. Welzijn Capelle is op zoek naar versterking in de vorm van een juridisch geschoolde vrijwilliger. Belangstelling? Neem dan contact op met Ada Veth van Vluchtelingenwelzijn, 010 - 313 89 69.

Ellen van Driel is al tien jaar actief voor statushouders. Ze is in dienst van Welzijn Capelle en nauw betrokken bij de vrijwilligers: “Het juridische werk wordt nu nog door het landelijke Vluchtelingenwerk gedaan, maar per 1 juli pakken wij dit op. Het werk houdt in: gezinsherenigingen begeleiden, verlengingen aanvragen voor verblijfsvergunningen, naturalisatie en andere juridisch gerelateerde zaken. We zoeken een vrijwilliger die onder leiding van een juriste deze werkzaamheden uit kan voeren.”

Vluchtelingenwelzijn
De gemeente Capelle aan den IJssel geeft de statushouders door aan Vluchtelingenwelzijn. Het kan gaan om alleenstaanden, stellen of gezinnen. Dit jaar zijn er 46 statushouders aangemeld, waaronder 20 kinderen. Iedere statushouder krijgt een eigen vrijwilliger toegewezen. Samen gaan ze aan de slag om alles wat er geregeld moet worden te regelen. In de eerste contacten zijn de Buurtmoeders heel erg belangrijk. Hakima Ibarki is één van hen: “Wij gaan mee naar de gemeente Capelle en Havensteder om het officiële gedeelte te regelen. Ook gaan we mee naar scholen. Vooral de eerste tijd is het fijn dat wij ze kunnen helpen in hun eigen taal.” Het eerste jaar is de begeleiding intensief. Alles is gericht op het maken van een goede start en het leren van de taal. Het tweede en derde jaar kunnen statushouders nog steeds binnenlopen bij het spreekuur.


Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 19 juni 2017


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio