De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

De OpStapBus doet een “Dagjuh Kèkduin”

De OpStapBus doet een “Dagjuh Kèkduin” (Foto: WelzijnCapelle)
1 / 1
zoom out
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - “Nee, zulk plat Haags praten ze niet in Kijkduin, en zeker niet al die keurige vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds.”, aldus een vrijwilliger van de Capelse OpStapBus. De bus reed op 13 juni jl. onder een blauwe lucht richting een heerlijk dagje strand. Een van de vrijwilligers deed verslag.

“In strandtent 14 stond de koffie al in de kannen toen wij daar aankwamen en ze hadden er leuke appelgebakjes bij bedacht. Het weer gaf het goede voorbeeld: strak blauwe lucht, op flinke afstand een enkel glanzend wit wolkje en een zonnetje dat er wel zin in had. Zo was het om half elf en zo bleef het de hele dag. Met leuke witgekuifde golfjes, een soft windje ter verkoeling en dus geen vervelende hitte-puf-toestanden. Meest gehoorde uitspraak: ‘Zo moest het eens tot december blijven!’ Weinig toeristen nog, maar geen crisis in de keuken van de strandtent, waar heerlijke tomatensoep en smakelijke broodjes uit kwamen. Een fruithapje toe, en na de middagwandeling nog een advocaatje met room. Tegen drieën hupten we de bus weer in om voor de avondspits naar Capelle te snellen. Nog een hoeraatje voor het NOF en voor onze eigen Opstapbus. En graag tot de volgende keer!”

OpStapBus uitkomst voor ouderen
De stichting OpStap, voorheen de BoodschappenPlusBus, haalt ouderen uit hun isolement door ze mee te nemen voor leuke uitstapjes. Een groep enthousiaste vrijwilligers maakt dit mogelijk. Zij halen de deelnemers thuis op, begeleiden hen tijdens het uitstapje en zij brengen de deelnemers weer veilig thuis. Per uitstapje wordt een eigen bijdrage gevraagd. In de prijs is eventueel entree, een kopje koffie of thee en soms ook een lunch of diner inbegrepen.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio