De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Alzheimercafé: ‘Wanneer opname in zicht komt´

Alzheimercafé: ‘Wanneer opname in zicht komt´ (Foto: WelzijnCapelle)
1 / 1
zoom out
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het Alzheimercafé Capelle en Krimpen organiseert op maandag 1 mei aanstaande vanaf 19.00 uur een bijeenkomst in verpleeghuis Rijckehove, Tsjaikovskistraat 1 in Capelle aan den IJssel. Op deze avond zal Lenneke van der Mark, maatschappelijk werker van Rijckehove informatie geven over het proces rondom een opname in een verpleeghuis.


De bijeenkomst is bedoeld voor mensen met dementie, partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Tijdens de bijeenkomst wordt aandacht besteed aan de periode vooraf, rondom en na een opname. Ondanks de wens om een partner of familielid met dementie zo lang mogelijk thuis te laten wonen, is dit niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer de woonsituatie niet langer veilig is of wanneer de mantelzorger uitvalt of de zorg niet meer alleen kan volhouden.

´Het besluit om iemand te laten opnemen is moeilijk, wordt veelal vooral als pijnlijk ervaren. Vaak is er wel het besef dat opname onvermijdelijk is omdat het thuis niet langer meer gaat,` zegt Dineke Schaaphok mantelzorgcoördinator bij Welzijn Capelle. Voor de partner of familie zijn de gevoelens vaak ook heel tegenstrijdig omdat er naast verdriet ook sprake is van een zekere ontlasting. Maar ook na opname blijft men mantelzorger!

Iedere eerste maandag van de maand organiseert het Alzheimercafé een bijeenkomst in Capelle aan den IJssel. Elke tweede maandagmiddag van de maand is het Alzheimercafé in Krimpen aan den IJssel. Dus ook weer op maandagmiddag 8 mei aanstaande. Locatie is het Facet/Tiendhove, Patrijzenstraat 57. Inloop vanaf 13.15 uur, het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Het thema van de bijeenkomst is hetzelfde en hier zal een verpleeghuisarts gastspreker zijn

Het Alzheimercafé is een samenwerkingsverband van Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam, stichting Welzijn Capelle, Contourdetwern, Vierstroom, Stichting Zorgbeheer de Zellingen en Lelie Zorggroep.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio