De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zuidplas opent eerste Koning Willem-Alexanderlaan van Nederland

1 / 2
zoom out

ZEVENHUIZEN - Wethouder Rinus Bosman opende op Koninginnedag om 8.30 uur de eerste Koning Willem-Alexanderlaan van Nederland. Deze laan wordt de ontsluitingsweg binnen de nieuw te ontwikkelen woonwijk in Zevenhuizen-Zuid.

Opening
Ruim honderd kinderen fietsten in een lawaaioptocht onder leiding van de kinderburgemeester Björn de Ruiter en een vertegenwoordiger van Stichting Oranje Zevenhuizen naar de nieuwe laan om wethouder Bosman het naambord te overhandigen. Daar monteerde wethouder Bosman onder muzikale begeleiding van muziekvereniging De Kleine Trompetter het naambord voor de nieuwe laan en was de eerste Koning Willem-Alexanderlaan van Nederland een feit.
 
Na afloop kregen de oranje fietsers een koninklijk ontbijtbuffet, mogelijk gemaakt door de ontwikkelaars van de toekomstige woonwijk. 

Oranje in Zuidplas
Wethouder Bosman: “De dorpen in Zuidplas hebben een sterke oranjetraditie. Daarom leek het ons een mooi gebaar om op 30 april een straat te benoemen ter ere van de troonswisseling. Willem-Alexander, die op 26 april 2013 als prins zijn laatste officiële handeling in Zuidplas heeft verricht door het openen van de internationale ‘Willem-Alexander Baan’, kreeg als koning op de dag van de troonswisseling een laan die naar hem is vernoemd.”


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio