De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Zuidplas: Koninginnedag 2013 definitief op 30 april

(Foto: ANP)
1 / 1
zoom out

ZUIDPLAS - Koninginnedag 2013 wordt ook dit jaar gevierd op 30 april. Dat is de belangrijkste uitkomst van het overleg tussen de gemeente en Oranjeverenigingen van Zuidplas, dat maandagavond plaatsvond in het gemeentehuis. 

Vanwege de troonswisseling kent ‘Inhuldigingsdag’, zoals de dag onofficieel wordt genoemd, wel een aangepast programma. Zo worden alle festiviteiten zoveel mogelijk gepland rondom de abdicatie van koningin Beatrix (10.00-11.00 uur) en beëdiging van koning Willem Alexander (14.00-15.30 uur). Daarnaast vervallen dit jaar de aubades.

De Oranjeverenigingen geven aan dat zij zoveel mogelijk doorgaan met hun geplande activiteiten. In enkele dorpen leidt dit tot een later tijdstip waarop de feestelijkheden beginnen, maar ook eindigen. Daarnaast streven diverse Oranjeverenigingen naar de aanwezigheid van een groot (tv-)scherm waarop inwoners de belangrijkste momenten van de troonswisseling kunnen volgen. Het gemeentebestuur van Zuidplas bekijkt op zijn beurt of het mogelijk is om de memorabele dag verspreid over de dorpen mee te vieren.


Extra activiteiten op 26 april
Afgelopen maandag maakte het Nationaal Comité Inhuldiging zijn plannen rondom de troonswisseling bekend. Daaruit werd onder andere de wens duidelijk dat vrijdag 26 april een lesvrije dag wordt voor het basisonderwijs, zodat kinderen kunnen meedoen aan speciale Koningsspelen. Als het aan het comité ligt, zal de dag beginnen met een gezond ontbijt, waarna de kinderen deelnemen aan allerlei sportactiviteiten. De gemeente bezint zich nog op deze activiteiten en bekijkt hoe zij die handen en voeten kan geven.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio