De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Speciale aanpak delen Schollevaar Oost

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De gemeente Capelle aan den IJssel gaat speciaal aandacht geven aan de leefbaarheid in delen van Schollevaar Oost. “We ontwikkelen een zeer actieve aanpak voor de Operabuurt en de Gebouwenbuurt. Het college en de professionals die daar aan het werk zijn krijgen teveel zorgelijke signalen,” stelt wijkwethouder Ans Hartnagel.

“Uit de Buurtmonitor weten we dat de buurten tot de kwetsbare gebieden in Capelle aan den IJssel behoren”, legt Hartnagel uit. “Om te voorkomen dat de problemen erger worden, gaan we extra inzet plegen in deze wijk. Om de kans op succes te vergroten, begeleidt het Instituut voor Veiligheid en Crisismanagement (COT) ons en onze zorg- en veiligheidspartners daarbij.”

Aanpak
Centraal in de gezamenlijke aanpak staat de Capelse stadsmarinier, die als schakel gaat werken tussen bewoners en alle partijen die in de wijk werkzaam zijn. Onder leiding van de stadsmarinier wordt een aanpak uitgerold in de Operabuurt en de Gebouwenbuurt in Schollevaar-Oost. De stadsmarinier komt letterlijk midden in de wijk te zitten en werkt daarbij als schakel tussen de gemeente, professionals, bewoners, scholen en organisaties. Hierdoor zijn de lijnen kort en kunnen de partijen snel schakelen. Bovendien is het voor bewoners en ondernemers op deze manier eenvoudig om de stadsmarinier te benaderen.


Plaats een nieuwsbericht
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio