De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

Cady’73 U12-2 is kampioen!

Cady’73 U12-2 is kampioen!
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het U12-2 mix team van Cady’73 is kampioen geworden! In een spannende uitwedstrijd tegen U12-1 van Waterdragers uit Nieuwerkerk werd het 28-33 voor de 10 en 11 jarige meisjes en jongens uit Capelle aan den IJssel. De thuiswedstrijd tegen Waterdragers was nog verloren gegaan maar doordat er verder alleen was gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld begon Cady met een punt voorsprong en een veel beter doelsaldo aan deze wedstrijd.

GYGA on tour trapt af in CAPSLOC.

GYGA on tour trapt af in CAPSLOC.
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Bookingskantoor GYGA gaat on tour. Op zaterdag 6 mei betreden drie jonge bands die zijn toegetreden tot de ‘On Tour selectie’ het podium van Capsloc, om tijdens de eerste show van de tour met stevige gitaren jouw avond te rocken. De deuren openen op 6 mei om 21.00 uur. Entree is 4 euro vvk en 5 euro aan de deur.

Alzheimercafé: ‘Wanneer opname in zicht komt´

Alzheimercafé: ‘Wanneer opname in zicht komt´
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het Alzheimercafé Capelle en Krimpen organiseert op maandag 1 mei aanstaande vanaf 19.00 uur een bijeenkomst in verpleeghuis Rijckehove, Tsjaikovskistraat 1 in Capelle aan den IJssel. Op deze avond zal Lenneke van der Mark, maatschappelijk werker van Rijckehove informatie geven over het proces rondom een opname in een verpleeghuis.

Wij willen het nu maar aan een ieder vertellen! - namens het bestuur: Remco Lange - vice voorzitter Stichting Tileng

Wij willen het nu maar aan een ieder vertellen! - namens het bestuur: Remco Lange - vice voorzitter Stichting Tileng
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ton Lange uit Capelle aan den IJssel oprichter en voorzitter van Stichting Tileng, www.tileng.nl, plaatst elke week een verhaal over het werk van de stichting of bijzonderheden over de desa's Tileng, Imogiri en Baturraden. Het werkgebied van de stichting. Dus kijk regelmatig op onze website.

Verborgen talenten in Capelle

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Open podium in het van CappellenhuisZaterdag 13 mei aanstaande vindt van 13.00 tot 16.00 uur het evenement ‘Verborgen talenten in Capelle’ plaats in het van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164. Alle Capellenaren zijn van harte uitgenodigd te komen kijken en te luisteren. Zelf meedoen? Aanmelden kan tot 24 april door te mailen naar k.taha@welzijncapelle.nu.

Vrijwilligers gezocht voor Vluchtelingenwelzijn

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De maatschappelijke begeleiding van statushouders in Capelle aan den IJssel is in handen van Vluchtelingenwelzijn, onderdeel van Welzijn Capelle. Een groep betrokken vrijwilligers helpt waar nodig. Vluchtelingenwelzijn is op zoek naar een Juridisch Begeleider. Interesse in deze uitdagende vrijwilligersbaan? Kijk dan op www.welzijncapelle.nu.

Infobulletin Mantelzorg

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Wie langdurig zorgt voor iemand anders is mantelzorger. Mantelzorgers die zich als zodanig bij Welzijn Capelle hebben aangemeld, ontvangen deze maand het Infobulletin Mantelzorg met informatie die voor hen van belang kan zijn. Bij de mantelzorgers die hiervoor toestemming gaven, valt binnenkort ook de mantelzorgpas op de deurmat!

Bevrijdingsconcert

Bevrijdingsconcert
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Bevrijdingsconcert door Cees van der Slik in Dorpskerk van Capelle

Gratis verwendag voor vrouwen met kanker gestart!

Gratis verwendag voor vrouwen met kanker gestart!
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Kanker; ieder jaar krijgen meer dan 100.000 mensen in Nederland deze diagnose. Denk je eens in… Van het ene op het andere moment staat je leven volkomen op z’n kop. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, zware behandelingen, operaties, chemo, bestraling, jarenlange medicatie…

Wijkschouw in Torenhof en omgeving

Wijkschouw in Torenhof en omgeving
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op maandag 3 april jl. organiseerde het Wijkoverlegplatform (WOP) Middelwatering een wijkschouw in de Torenhof en omgeving. Samen met bewoners, de Kennismakelaars van Wijkpunt Torenhof, de buurtcoach van Welzijn Capelle en stadsbeheer van de gemeente Capelle, werd door de wijk gelopen. Samen op zoek naar verbeterpunten!

Dutch Street Cup in Capelle

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De Dutch Street Cup is een jaarlijks straatvoetbalfestival voor mensen die aangesloten zijn bij hulpverlening. Gedurende één seizoen vinden tussen maart en september Dutch Street Cup-evenementen plaats in verschillende steden in Nederland. Het Leger Des Heils nam het initiatief dit jaar Capelle te vertegenwoordigen en zoekt samen met Welzijn Capelle naar deelnemers met voetbaltalent.

Live Jazz | Vrijdag 7 april | Wouter Kiers

Live Jazz | Vrijdag 7 april | Wouter Kiers
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De derde jazz avond staat alweer voor de deur bij In den Boekenkast, dit keer met Wouter Kiers.

Roodkapje De Musical Isala Theater, Capelle aan den IJssel

Roodkapje De Musical Isala Theater, Capelle aan den IJssel
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De nieuwe sprookjesmusical van Van Hoorne Entertainment, Roodkapje De Musical is opnieuw een heerlijke familievoorstelling voor jong en oud. Op maandag 24 april is het weer feest in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. De vegetarische wolf Gerrit (Michael van Hoorne) en zijn gemene vrouw Tina (Sandra Dijkstra) staan garant voor hilarische scenes die jong en oud tranen van het lachen bezorgen.

37ste Dorpskerk Bazaar

37ste Dorpskerk Bazaar
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het zal de meeste inwoners van Capelle niet ontgaan zijn. Via spandoeken op alle invalswegen van Capelle is al aangekondigd dat op zaterdag 8 april voor de 37ste keer de Dorpskerk Bazaar aan de Kerklaan gehouden. De Bazaar begint om 09.30 en de activiteiten gaan door tot 16.30 uur.

Buurttuin Wiekslag viert vijfjarig bestaan op 29 april

Buurttuin Wiekslag viert vijfjarig bestaan op 29 april
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In 2011 namen actieve bewoners uit de Wiekslag het initiatief te starten met een buurttuin. Samen met deskundigen werd een mooi ontwerp gemaakt. Het is een tuin waar groenten, kruiden, fruit en bloemen geteeld worden en waar buurtactiviteiten worden georganiseerd. Op 29 april aanstaande viert de buurttuin haar vijfjarig bestaan.

Resultaten Buurtbemiddeling 2016 positief

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De rapportage Buurtbemiddeling 2016 is aangeboden aan de gemeente Capelle en aan woningcorporatie Havensteder. Coördinator Buurtbemiddeling Pam van Rooijen is trots op de behaalde resultaten: “Ondanks de toenemende complexiteit is het resultaat van positief afgeronde zaken nagenoeg gelijk aan voorgaande jaren: bijna 70%!”

Nationale Boomfeestdag Fascinatio 2017

Nationale Boomfeestdag Fascinatio 2017
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op woensdag 22 maart jl. was het Nationale Boomplantdag. Jasper Hooijkaas van het Wijkoverlegplatform, organiseerde samen met de overige bestuursleden en in samenwerking met de gemeente diverse activiteiten rondom het thema groen. Samen met wethouder Josien van Cappelle werden in de wijk Fascinatio diverse soorten bomen geplant.

Osteovisie breidt uit met osteopathie-praktijk in Capelle a/d IJssel

Osteovisie breidt uit met osteopathie-praktijk in Capelle a/d IJssel
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Osteovisie breidt uit met een osteopathie-praktijk in Capelle aan den IJssel. Deze praktijk is opgericht door osteopaat Niels Delwel, die middels osteopathie de gezondheid en vitaliteit van zijn cliënten wil stimuleren. Osteovisie Capelle is gevestigd in ‘Fysiosport Capelle’ op De Linie 3J. Op zaterdag 8 april van 10.00 uur tot 15.00 uur organiseert de praktijk een open dag met gratis inloopspreekuur om kennis te maken met de bewoners van de wijk.

Indiase Zangworkshop: Bollywood

Indiase Zangworkshop: Bollywood
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op 8 april 2017 is er een bijzonder workshop Indiase Zang voor iedereen die van zingen houdt

Live Jazz | Vrijdag 24 maart | Mrs. Hips

Live Jazz | Vrijdag 24 maart | Mrs. Hips
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Na een succesvolle eerste jazzavond van het nieuwe seizoen staat nu de tweede op vrijdag 24 maart voor de deur met de band Mrs. Hips bij restaurant-grandcafé In den Boekenkast.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio