De informatie op deze pagina wordt u aangeboden in samenwerking met

MiniConcert van popkoor 2B2Gether!

MiniConcert van popkoor 2B2Gether!
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Popkoor 2B2Gether bestaat in november 5 jaar! Dit lustrum wordt gevierd met een MiniConcert op dinsdag 4 juli. Op het repertoire staan deze avond popsongs van Bon Jovi, Sinéad O'Connor, Bette Middler en Chicago.

Gezamenlijke verklaring BLICK op onderwijs - Gemeente Capelle

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - VERKLARING Op woensdag 14 juni 2017 hebben Marjolein Willemsen, voorzitter college van bestuur van Stichting BLICK op onderwijs, en wethouder Josien van Cappelle met elkaar gesproken om te komen tot een herstel van de relatie.

Mulab treedt op grote zaal Isala Capelle

Mulab treedt op grote zaal Isala Capelle
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op 2 juli treedt de musicalklas van het CVZI op in de grote zaal van het Isala theater Capelle aan den IJssel

Afsluiting Alzheimercafé met zeemansliedjes

Afsluiting Alzheimercafé met zeemansliedjes
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het Alzheimercafé Capelle en Krimpen sloot het seizoen af met een feestelijke bijeenkomst op maandag 12 juni. Het shantykoor ‘Vlister zangers’ bracht de stemming er goed in met zeemansliedjes.

Ellen van Driel is al tien jaar actief voor statushouders. Ze is in dienst van Welzijn Capelle en nauw betrokken bij de vrijwilligers: “Het juridische werk wordt nu nog door het landelijke Vluchteling

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een enthousiaste groep vrijwilligers zet zich wekelijks in voor statushouders in Capelle aan den IJssel. Welzijn Capelle is op zoek naar versterking in de vorm van een juridisch geschoolde vrijwilliger. Belangstelling? Neem dan contact op met Ada Veth van Vluchtelingenwelzijn, 010 - 313 89 69.

De OpStapBus doet een “Dagjuh Kèkduin”

De OpStapBus doet een “Dagjuh Kèkduin”
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - “Nee, zulk plat Haags praten ze niet in Kijkduin, en zeker niet al die keurige vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds.”, aldus een vrijwilliger van de Capelse OpStapBus. De bus reed op 13 juni jl. onder een blauwe lucht richting een heerlijk dagje strand. Een van de vrijwilligers deed verslag.

Taptoe Crescendo bij v.v. Dilettant!

KRIMPEN AAN DE LEK - Zaterdag 17 juni a.s. organiseert Muziekvereniging Crescendo voor het eerst in samenwerking met v.v. Dilettant de Taptoe Krimpen. Met maar liefst 6 (!!) drumfanfare showkorpsen belooft dit een waar muzikaal feest te worden!

Tennisclub Op Dreef viert 35e verjaardag

Tennisclub Op Dreef viert 35e verjaardag
BERKENWOUDE - BERKENWOUDE – Tennisvereniging TC Op Dreef in Berkenwoude viert donderdag 22 juni haar 35e verjaardag. Iedereen kan langskomen om eens een kijkje te nemen, een potje te tennissen (rackets ter plekke verkrijgbaar) of gewoon lekker te genieten van de aangeboden koffie, thee met iets lekkers erbij en hapjes.

Leer hardlopen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - In 13 weken van 0 naar 5 km hardlopen? Dat kan. In september start er weer een nieuwe beginnersclinic. Tijdens de beginnersclinic maak je kennis met de vele facetten van het hardlopen. De training gaat uit van de beginnende hardloper met geen of weinig hardloopervaring.

KindeRdam organiseert voorrondes van het NK Stoepranden

KindeRdam organiseert voorrondes van het NK Stoepranden
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - KindeRdam organiseert op de Krimpense Buitenspeeldag van 14 juni voorrondes voor het NK Stoepranden. Deze zijn op 17 september a.s. in Rotterdam. De voorrondes zijn voor kinderen tot 15 jaar.

Op de bres voor Groen Oeverrijk

Op de bres voor Groen Oeverrijk
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Achter de ’s-Gravenweg ligt, tussen de Kanaalweg en Bermweg, Oeverrijk: een groene long in Capelle aan den IJssel. De belangengroep Groen Oeverrijk hoopt de plannen om er woningen te bouwen van tafel te krijgen. En niet alleen uit eigenbelang: “Oeverrijk is een historisch slagenlandschap waarvan we ook andere Capellenaars willen laten meegenieten.”

LIONS PRESENTEREN ZICH IN OUDERKERK AAN DEN IJSSEL

LIONS PRESENTEREN ZICH IN OUDERKERK AAN DEN IJSSEL
OUDERKERK AAN DEN IJSSEL - Krimpenerwaard – Op zaterdag 10 juni presenteerden de drie Krimpenerwaardse lionsclubs zich in Ouderkerk aan den IJssel. Tijdens de gezellige Zomerfair gaven leden van deze serviceclubs uitleg over hun speciale wensboomactie, die is opgezet ter viering van het honderdjarig bestaan van de internationale lionsorganisatie.

Midzomernachtwandeling voor vroege vogels

Midzomernachtwandeling voor vroege vogels
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - We zijn het in onze stedelijke omgeving een beetje verleerd, maar stilstaan bij de natuur kan heel ontspannend zijn. Als groenste gemeente van Nederland telt Capelle aan de IJsel tal van prachtige wandellocaties. Op zondag 25 juni vindt in het Schollebos en het Hitland een midzomernachtwandeling plaats. Speciaal voor vroege vogels!

CVZI Talentenjacht - Publiek mag stemmen

CVZI Talentenjacht - Publiek mag stemmen
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zaterdag 17 juni is het dan zo ver. De eerste editie van de CVZI Talentenjacht in Capelle a/d IJssel. Het publiek speelt een belangrijke rol in de publieksprijs. Zij zullen deze avond hun stem mogen uitbrengen. De kaartverkoop is aan de deur.

Een prachtig inzicht - door Ton Lange (overgenomen en gewijzigd van Mark Verhees)

Een prachtig inzicht - door Ton Lange (overgenomen en gewijzigd van Mark Verhees)
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ton Lange uit Capelle aan den IJssel oprichter en voorzitter van Stichting Tileng, www.tileng.nl, plaatst elke week een verhaal over het werk van de stichting of bijzonderheden over de desa's Tileng, Imogiri en Baturraden. Het werkgebied van de stichting. Dus kijk regelmatig op onze website.

‘WENSBOOM’ LIONSCLUBS NU IN SCHOONHOVEN

‘WENSBOOM’ LIONSCLUBS NU IN SCHOONHOVEN
SCHOONHOVEN - Krimpenerwaard – Na gedurende de maand mei in Krimpen aan den IJssel te hebben gestaan, heeft de ‘wensboom’ van de drie lionsclubs in de Krimpenerwaard recent een nieuwe plaats gekregen. Inwoners van de Krimpenerwaard kunnen gedurende de gehele maand juni hun wensen voor andere mensen achterlaten in het Gezondheidscentrum aan de Oranjeplaats in Schoonhoven. Tijdens de Schoonhovense Zilverdag bleek intussen al dat er veel belangstelling is voor deze jubileumactiviteit van de lionsclubs.

Nieuwbouw Fazantstraat: "De Groene Oase" of een oerwoud

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Met bombarie heeft de gemeente Capelle ad IJssel in april 2016 van de daken geschreeuwd dat in samenspraak met de bewoners dit plan tot stand was gekomen. Dat is teveel eer. De invloed van de bewonerscommissie was minder dan 20%. "Democratisch".

Supermoeders Schenkel organiseren Talentenshow

Supermoeders Schenkel organiseren Talentenshow
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In Schenkel werd woensdag 31 mei jl. een heuse talentenshow gehouden voor de kinderen uit de wijk. Op het podium kwam heel veel talent voorbij. De talentenshow was een samenwerking tussen Supermoeders Schenkel, WOP, Buurthuis De Wel, het Wijkrestaurant van Pameijer, De Schenkelkerk, Jeugdwerker en Welzijn Capelle.

Training Dutch Street Cup 29 juni van start

Training Dutch Street Cup 29 juni van start
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De Dutch Street Cup is een jaarlijks straatvoetbalfestival voor iedereen die te maken heeft met hulpverlening. De eerste training van het team van Capelle start op donderdag 29 juni aanstaande in gymzaal ’t Louvre. Tijdstip 19.00 uur tot 20.00 uur Ook meedoen? Aanmelden kan nog bij Zandia Edhie Hoessein z.edhiehoessein@welzijncapelle.nu.

Muzikale Afsluiting Alzheimercafé

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het Alzheimercafé Capelle en Krimpen sluit het seizoen af met een feestelijke bijeenkomst op maandag 12 juni aanstaande. Het shantykoor ‘Vlister zangers’ zal de bijeenkomst muzikaal omlijsten.
Plaats je eigen nieuws
Facebook
Heb je nog geen account? Registreer
Wachtwoord vergeten? Klik hier
Agenda

meer agenda »

Registreer je nu voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio
Registreer je nu voor de nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van het nieuws uit jouw regio.
Dichtbij X
  • Wekelijks

    Ontvang elke vrijdag het nieuwsoverzicht van jouw regio
  • Dagelijks

    Elke dag het laatste nieuws uit jouw regio
  • Nieuws alert

    Direct op de hoogte van grote gebeurtenissen in jouw regio